Home » Forum » Dubbele nationaliteit 1

Dubbele nationaliteit

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
dc
Dubbele nationaliteit

http://nederlanderblijven.com/

Er is ook een petitie om te ondertekenen voor degenen die het net zo zot vinden als ik dat mensen hun nederlandse nationaliteit kunnen verliezen, ook al zijn ze in nederland geboren en getogen.

Maylise
Gedaan

Ik heb mijn handtekening gezet

Shonagh
Vraagje dc

Ik zit al een paar dagen hierover na te denken. Momenteel is toch de situatie dat je automatisch je Nederlanderschap verliest als je een tweede Nationaliteit ( in ons geval Brits) krijgt ? Dus deze petitie is om dit ongedaan te maken ?

dc
Nee hoor

Op het moment kun je gewoon 2 nationaliteiten hebben. Dat willen ze veranderen.

Het doel is om te voorkomen dat, laten we zeggen, Polen een nederlands paspoort kunnen combineren met een Pools paspoort. Behalve dat ik niet snap waarom mensen die in nederland wonen, werken en belasting betalen na zoveel jaar niet een dubbele nationaliteit zou mogen hebben, vergeet men dat er veel geboren getogen nederlanders om verschillende redenen een ander paspoort hebben. En die worden door deze maatregel ook getroffen.

Het is een loyaliteitsbeginsel. Wilders en cohorten denken dat je niet aan 2 landen tegelijkertijd loyaal kunt zijn. Ik denk dat dat prima mogelijk is en vind het vreemd dat ze met dit soort maatregelen zich willen distantieren van andere Europese landen en de tijd 50 jaar terug willen draaien ofzo.

mirreke
Is absurd

De trend is juist dat steeds meer landen dubbele nationaliteit toestaan en accommoderen, en Nederland wil dit fijn gaan terugdraaien.
Dit staat zo haaks op alle internationale ontwikkelingen, met betrekking tot handel, demografie, IT, enz. dat ik versteld sta van de domheid ervan. Je moet dan als partij of als regering die dit voorstaat zo enorm van de huidige werkelijkheid en van je volk afstaan.
Om vanwege onderbuikerige xenofobe gevoelens hiertegen te zijn, en dan ook nog eens op basis van een veronderstelling die niet op waarheid berust (nl. dat loyaliteitsbeginsel) ergert me in hoge mate.
Als alle Nederlanders abroad de volgende keer nou maar stemmen, en niet op de partijen die dit voorstaan, dan wordt misschien duidelijk hoeveel slagkracht we samen hebben. (zul je zien dat wordt besloten dat je niet meer mat stemmen als je niet in Nld woont...)

Engelandvaarder
Waar staat hoe het zit?

ik dacht namelijk ook dat iedereen boven de 18 zijn NLse paspoort in moet leveren bij het aanvragen van een ander paspoort. Voor kinderen ligt het voor zover ik weet anders en staat NL wel een dubbele nationaliteit toe, tot ze 18 zijn. Wij zitten nu te dubben of we nog even snel een NL paspoort voor onze kinderen zullen regelen. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat precies het voordeel is van een Brits paspoort, kan iemand me dat vertellen?

ozzieozzie
Op wereldomroep website

staat een heel goede link met info.
samengevat:
op dit moment kun je geen dubbele nationaliteit hebben, met drie uitzonderingsgevallen; die uitzonderingen willen ze gaan schrappen.
uitzonderingen zijn:
1. getrouwd zijn met iemand met de nieuwe nationaliteit
2. als kind 5 jaar voor je 18e onafgebroken in het land van de nieuwe nationaliteit gewoond hebben
3. je kunt de andere nationaliteit niet opzeggen
(hoe ze die laatste uitzondering willen afschaffen is me een raadsel!)
de verwachting is dat de wet per 1 januari zal ingaan.
een ieder die een dubbele nationaliteit heeft en in de bovengenoemde drie groepen hoort, BLIJFT een dubbele nationaliteit houden.

vivo
Ook familie en vrienden laten tekenen

Laat vooral ook je familie en vrienden ondertekenen...zij mogen dat ook! Ik heb zelf een dubbele nationaliteit. et was een tijdje onduidelijk of het ook voor oude gevallen zou gelden, en mijn vrienden en familie geloofden het werkelijk niet, dat mijn Nederlandse nationaliteit 'afgenomen' zou kunnen worden. Ze hebben ook allemaal ondertekend...

En inderdaad, het is nu duidelijk dat de nieuwe wet gaat gelden voor NIEUWE gevallen, dus NU een dubbele nationaliteit regelen voordat de wet ingaat je kinderen en jezelf. Ik vertel het momenteel werkelijk iedereen die het maar horen wil...!

Shonagh
Ozzieozzie

Bedankt, nu is het me duidelijk :o)

Kroet12
@ engelandvaarder

hebben jullie kinderen dan de engelse? onze hebben alleen de nederlandse en ze kunnen pas de engelse krijgen als ze 10 zijn (engelse immigratieregels). Dat zou met de nieuwe regels betekenen dat ze de nederlandse op moeten geven.

Ik zou zelf wel graag dubbele hebben omdat ik de NL nationaliteit eigenlijk niet op wil geven, maar ik zou hier wel graag willen stemmen, daarvoor heb ik dan de engelse nodig. Dat kan helaas niet. Voor onze kinderen kan ik me vorstellen dat ze zich meer engels an nederlands voelen en daarom op gegeven moment overgaan op engelse nationaliteit.

dc
Dank

goede link, dank je wel!

Shonagh
Voordeel voor kinderen

Is dat ze in Nederland kunnen gaan studeren en dan gebruik kunnnen maken van de Nederlandse studiefinanciering.
Onze oudste trouwde met een Amerikaanse en toen bleek dat het gemakkelijker was geweest als hij de Britse nationaliteit had gehad.
Het enige voordeel voor mezelf is dat ik mag stemmen, maar daar geef ik ook mijn Nederlandse nationaliteit niet voor op ;o)

Engelandvaarder
@kroet

Nee, onze kinderen hebben alleen een NLse. Ooit is ons verteld (volgesn mij op het NLse consulaat in Harwich) dat we een Engels paspoort zouden kunnen aanvragen als ze 5 zouden zijn, maar het kan best dat die regel ondertussen veranderd is naar 10 jaar.
Waar heb jij utigezocht hoe het zat? Ik zou het zo graag ergens precies willen lezen. Zoals de het wetsvoorstel nu in NL gepresenteerd wordt suggereert het toch dat mensen zoals wij WEL een Brits paspoort aan zouden mogen vragen met behoud van NLse nationaliteit.
Toch maar het wetboek doorploegen?

Shonagh
Engelandvaarder/ kroet

Misschien even met de Ambassade in Londen bellen ?

mirreke
De wereldomroep heeft op dit moment

een onderzoek erover. Je kunt (denk ik) op de website dit aanklikken en meedoen.
Hoe meer meningen hierover duidelijk worden, hoe beter.

Onderwerp gesloten