Home » Forum » Gate programma usa

Gate programma usa

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tanneke
Gate programma usa

Zijn er hier mensen met ervaring met GATE?
Mijn zoon heeft net de Ravens test gedaan en word opgenomen in dit programma in school.

Ik was benieuwd of er nog meer mensen zijn met een kind in GATE....

Chapelle
Gate = gifted?

Als GATE het gifted programma op jullie school is dan doen mijn kinderen allebij ook zo iets, bij ons heet het alleen anders.
Mijn oudste doet het al 5 jaar en de jongste nu een paar maanden. Ze vinden het allebij erg leuk, en het geeft ze net het beetje extra zodat school interesant blijft.
Heb je vragen?? Elk school district heeft een andere invulling van het programma, het ene is interesanter dan het andere.
Ik ben blij met ons programma, het daagt ze wat extra uit maar laat ze ook gewoon kind zijn en zondert ze niet af van hun vriendjes.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Tanneke
Chapelle

Gifted and Talented Education.
Mijn zoon heeft net de Ravens test gedaan en op STAR testing scoorde hij 100 procent voor Math en 98 voor ELA (English Language and Arts. Dus zeg maar lezen en schrijven ongeveer).
Hij is nu halverwege met vierdejaars wiskunde ,maar zit nog in de tweede. De boeken zijn hier niet aan te slepen ook.

Ik vroeg me af wat de meerwaarde is van dit programma. Na deze test uitkomst kan hij na schoolse activiteiten doen op het Lyceum hier: schaken, seminars, in de Aviation flight simulator, dat soort dingen. Maar hij doet liever voetballen.
Hij zit op een boekenclub, tennist,voetbalt en volgt na schoolse science class en verder vind ik het eigenlijk veel te veel als hij nog weer in een apart programma gaat als daar veel tijd in gaat zitten. Ik wilde graag weten welke voordelen andere GATE ouders ervan ondervinden.

Ik vind het weleens lastig om zijn fantasie en intellect te stimuleren en het is lastig om vriendjes te vinden die op zijn niveau denken (dat is dan misschien een groot voordeel van GATE). Op onze school zit 3 procent in dit programma.
Hij krijgt ander huiswerk mee van school ook en werkt vaak op de computer in de klas zodat hij op zijn eigen tempo mag doen.

Hij is meestal zover vooruit op school op de anderen dat hij 100 van het curriculum door werkt als een derde van het jaar om is. Ik vind het best moeilijk eigenlijk om het interessant te houden voor hem. Hij is ook erg gevoelig, altijd bezig met hoe het met anderen gaat enzo.

Ik zou gewoon graag eens horen hoe andere ouders in deze situatie dat doen.

Hij heeft gelukkig vriendjes op school,maar ik merk dat hij tijdens speel afspraakjes maar een beetje meedoet om het meedoen. Hij probeert veel te praten over allerlei zaken met zijn vriendjes,maar die zijn niet geinteresseerd. Als we buiten spelen gaat het wel heel goed; dan is het voetballen en rotzooien.

Ik vind het een uitzoekerij,maar ga eens verderop info inwinnen bij het school district.
Bedankt voor het lezen en ik zou heel graag ervaringen horen over hoe anderen dit aanpakken. Ik ben zelf helemaal niet zo'n licht als het op wiskunde aankomt en technische en wetenschappelijke zaken. Pffff..

Annet
Ander forum

Je zou ook eens kunnen kijken bij www.hb-kind-forum.nl
GATE-ervaring zal er niet veel zijn. Wel ervaring met kinderen die aparte programma's volgen, moeilijk aansluiting vinden bij leeftijdsgenoten, te vroeg klaar zijn met de stof, etc.

dirksmama
Makkelijker in us systeem volgens mij

Dirk is nu bijna twee jaar voor op klasgenoten in Math, en ik heb de indruk dat dat in us scholen toch allemaal wat makkelijker opgepakt wordt. Dus als je zoon in aanmerking komt voor zo'n programma, lekker laten doen. Voorlopen is niet erg, op highschool kunnen ze dan bij een college alvast Advanced Placement courses gaan doen, scheelt ze weer tijd als ze naar de uni gaan.

Onderwerp gesloten