Home » Forum » Geheimzinnig doen over land waar je woont

Geheimzinnig doen over land waar je woont?

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Lynna
Geheimzinnig doen over land waar je woont?

Af en toe kom ik in deze rubriek. Eigenlijk omdat ik het best interessant vind om te lezen hoe dat nou gaat als je in het buitenland woont voor langere of korte tijd.

Maar wat ik me afvraag is waarom zoveel mensen zo geheimzinnig doen over het land waar ze wonen? Iedereen heeft hier toch een nick, dan ben je toch niet traceerbaar? Is er een reden voor om niet te willen vertellen in welk land je woont. Naar mijn idee zou het veel discussies een stuk duidelijker maken.

neteret mut
Herken het niet

ik herinner het me niet dat iemand niet wil vertellen in welk land zij woont, ik doe er ieg niet moeilijk over en ben ik allerlei draadjes wel te vinden. Het komt niet altijd ter sprake en is ook niet altijd van belang om te zeggen. Ik woon dus in Belgie en zelfs met nick zal ik wel te googlen zijn.

dirksmama
Recentelijk

Recentelijk kwamen hier wat vragen voorbij waarbij het land en zelfs de taal niet gespecifieerd werd.

Maar ik heb nooit een geheim gemaakt van mijn verblijfplaatsen, of het nou Gabon, Australie, Nederland, Nigeria of Indonesie was plus alle landen onderweg.

mirreke
Waar ik wel benieuwd naar ben, dirksmama

is naar de redenen waarom jij zo'n landenhopper bent. Met andere woorden, heb jij een beroep waarbij je telkens wordt uitgezonden, of heb je een partner met zo'n beroep? Of zoek je gewoon telkens ergens anders een baan?
Mirjam, inmiddels woonachtig in Duitsland

mirreke
Lynna

Dat is me laatst ook enkele keren opgevallen. Het onhandige is dan ook nog dat er wordt gevraagd om advies maar dat je gewoon geen zinnig advies kunt geven als je bepaalde informatie zoals bv. de taal en het land, niet weet. Ik begrijp dat ook niet zo goed, je kunt dan soms beter maar geen vraag stellen.
Aan de andere kant denk ik dat steeds meer mensen bang zijn dat ze te googelen zijn. Via Ouders Online ben je niet te googelen trouwens, maar als je meer info geeft en bijvoorbeeld een voornaam en het aantal kinderen...

Suzanne
Lynna - helemaal mee eens

Dat valt mij ook geregeld op. Jammer, je kunt inderdaad veel gerichtere hulp krijgen als je iets meer vertelt. Het komt inderdaad zo over alsof men bang is gegoogled te worden. Alsof er morgen een bus Ouders Online-dames op de stoep zou staan :-)

mirreke
Ouders Online-bus

Met die bus zal het wel meevallen:-) Maar er lezen hier volgens mij veel meer mensen mee dan reageren. En die kunnen ook gaan zoeken.
Feit is wel dat er veel opzoekbaar is. Ik heb net eens gegoogled op 'mirreke' alleen maar om te checken of er via Ouders Online echt niets naar buiten sijpelt. Dat doet het niet, want ik krijg niets van mijzelf hier te zien. Maar er zijn nog veel meer mirrekes op internet actief, op allerlei fora en met allerlei blogs, met allerlei reacties overal. En dat is allemaal te vinden. Voor de duidelijkheid, dat ben ik dus niet, ik ben alleen hier een mirreke ;-) Stel dat iemand een woonplaats noemt en een situatie, aantal kinderen enz, dan ben je misschien wel snel te vinden.
Maar ik denk dat je je situatie ook een beetje kunt verdraaien en toch een adequate beschrijving van je probleem of vraag kunt geven.

Maria
Gebeurt niet alleen met buitenland....

In andere rubrieken zie je ook wel dat mensen niet precies willen aangeven waar ze wonen. Ze zeggen dan "in de regio huppelepup" of "in het zuiden van het land". Ik neem aan dat dit is om niet herkend te worden.
Er zijn een heleboel mogelijkheden om te zorgen dat je niet herkend wordt op het forum: een nick, andere gezinssamenstelling, andere leeftijd(en), (vage) woonplaats, ander beroep enz. enz. Soms is dat niet handig omdat je bij de vraag "mijn kind wil tot 12 uur naar een feest, mag dat?" natuurlijk wel de leeftijd moet vermelden. Maar bij de vraag "mijn kind heeft een gebroken been, hoe maak ik het hem makkelijker", is de leeftijd alweer veel minder van belang.
Zo ook met het buitenland: bij sommige vragen is het land niet belangrijk, bij andere vragen weer wel, maar als je de kans om herkend te worden zo klein mogelijk wilt maken, dan noem je je land niet. En als je er geen moeite mee hebt dat men je herkent, dan maakt het niet uit. Maar dat is volgens mijn niet specifiek iets van deze rubriek.

Groeten, Maria

Maylise
Verschil regio/land

Ik vind dat er wel een verschil bestaat tussen niet willen zeggen in welke stad je precies woont en niet willen zeggen in welk land je woont.

Ik woon in Nederland en dat wil ik rustig zeggen. Echter de stad hou ik liever geheim. Hiervoor woonde ik in Frankrijk. Als ik daar nog zou wonen zou ik rustig zeggen dat ik in Frankrijk woonden en misschien zelfs een globale indicatie van de regio maar niet de stad/dorp waar ik woon.Dan wordt het wel heel makkelijk zoeken. Tenzij het om een wereldstad zou gaan als Parijs of zo.

Verder doe ik niet geheimzinnig over verblijfplaatsen. Hier op het forum praat ik vaak over Frankrijk omdat ik gewoon een heel groot deel van mijn leven daar heb doorgebracht en de kans groot is dat we daar ooit weer gaan wonen dus ik ben nog steeds erg verbonden met Frankrijk.

Ik heb echter voor Frankrijk ook nog in een paar andere landen gezeten. Daar doe ik niet geheimzinnig over maar dat komt gewoon zelden te sprake hier omdat dit al zolang geleden was, ik er maar kort heb gezeten en dit grotendeels (een uitzondering daar gelaten) voor de kinderen was en dus minder relevant voor dit forum.

Maylise

dirksmama
Mirreke

't Is zo gegroeid. Wij plannen nooit en zien wel wat er op ons af komt.

mirreke
Leuk!

Dirksmama! Spreekt me wel aan, zo'n instelling.
In welk land verblijf je nu ook weer? (Heb het vast wel ergens gelezen maar ben het even kwijt...)

ex-Praagse
Hangt wel af van het land

Wij hebben in Tsjechie gewoond (in Praag). Het wereldje is klein daar. Een groot percentage nederlanders kent elkaar. Dus als je dan anoniem wilt blijven, is het niet handig om te zeggen dat je in Tsjechie woont. Een beschrijving van een schoolactiviteit is dan voldoende om bekend te raken.
Ik denk dat het overeenkomt met in Nederland geen woonplaats willen noemen, maar wel een streek.

maricarmen
Hier ook

Het zelfde laken een pak

ofwel, hier dus ook.

Ik woon dus in een land waar ook Nederlanders expats wonen maar de wereld is klein hier.

Maar wat maakt het uit als de vraag niet relevant is.

dirksmama
In veel gevallen wel relevant

Ik woon in Papua.
En in veel gevallen is het bij vragen wel degelijk relevant, zeker als het bijvoorbeeld om scholen gaat.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.