Home » Forum » Heimwee naar nederland

Heimwee naar nederland?

Dit wil je weten over zonbescherming!

Twee dermatologen geven alle ins en outs: lees het hier.

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
marieke
Heimwee naar nederland?

onze 2 kinderen van 12 en 15 jaar hebben elke keer ontzettende heimwee naar Nederland ondanks dat ze er nooit gewoond hebben. heeft iemand hier ervaring mee? wij wonen in het zuiden van Spanje.

Het is wel duidelijk op dit moment dat ze meer kunnen bereiken in Nederland dan hier omdat het erg slecht is gesteld door de crisis en voorlopig het einde niet in zicht is. heeft iemand de stap gewaagd en is (tijdelijk) terug gegaan naar Nederland? Viel het mee of tegen?

Shonagh
Herkenning, maar..........

Toen onze dochter die leeftijd had wilde ze ook wel terug naar NL, ze heeft er gewoond tot haar 7de. Maar het was altijd vakantie als we in NL waren, iedereen vindt het fijn je te zien, we deden leuke dingen, bioscoop, shoppen enz. Inmiddels is ze 20 en vindt ze NL nog wel leuk voor vakantie maar gaat nu een jaar in Amerika studeren.

sumiya
Meiden?

of jongens die van jou?

Mijn meiden (17 en 11) zouden morgen naar Nederland verhuizen, terwijl we al 7 jaar in Spanje zijn, ze vinden het rustiger en gecivilizeerder (más civilizado)in Nederland. Mijn jongens daarintegen (14 en 15) vinden het helemaal geweldig hier, zijn echt verspaanst wat dat betreft, zien Nederland niet zo zitten, vooral de bed- en etenstijjden haha.

Sumiya

sumiya
Maar..

wat ik dus wilde zeggen is dat de familie hier woont waar het mij en m'n man uitkomt wegens werk, niet waar de kinderen graag willen wonen, ze hebben zich maar aan te passen zolang zo onder ons dak wonen.
Wel krijgen ze allemaal de mogelijkheid na bachillerato naar het buitenland te gaan studeren. Dochter nr 1, gaat in september naar de UK, die ziet het hier in Spanje niet zo zitten, jongens geven we ook een duwtje, al komen ze na de Uni weer terug naar Spanje, met een buitenlandse universiteits titel steek je toch weer net even boven de meute uit en is werk krijgen een stuk makkelijker.

Sumiya

marieke
Meiden

ja twee meiden hier. ze missen de familie heel veel en natuurlijk beslissen wij waar wij wonen en niet de meiden maar wij voelen ons wel schuldig omdat ze de familie moeten missen. Omdat wij ook een huis hebben in Nederland kunnen wij altijd terug. ik lees zo weinig over mensen die na een buitenland avontuur terug zijn gegaan. hoe dat is bevallen, Sumiya gaan jouw kinderen terug naar nederland en jij niet?

dirksmama
Zat terugkeerders

Er zijn zat mensen die na buitenland weer naar Nederland gaan, de meeste expats doen dat namelijk.

Bij deze leeftijd speelt 'gras is altijd groener' vaak wel een belangrijke rol hoor!

sumiya
Marieke

Nee, mijn kinderen gaan in UK studeren, niet Nederland.

Ik moet zeggen dat ik ook wel wat dingen uit NL mis (al heb ik er bar weinig gewoond) maar weet ook, en mijn meiden ook, dat het goed zou tegenvallen mochten we daar gaan wonen, wat er trouwens niet inzit.

WIj zijn echt helemaal weg, weinig contacten, geen huis daar, het is zelfs zo erg dat mijn 2 jongens al 7 jaar niet in NL zijn geweest. Deze zomer gaan één van hen naar kamp in Nederland.

SUmiya

marieke
Expats

Hi Dirks mama,

Expat is iets anders dan een emigrant. Een expat wordt uitgezonden vaak via een bedrijf en weet dat ze terug moeten naar Nederland. Ik denk niet dat het te maken heeft met een groen gras. Ik ken wel expats die juist blij zijn dat ze terug kunnen.

@ Sumiya
Ik kan mij voorstellen dat het voor jou anders is als je helemaal geen huis ed meer hebt.

Wij hebben ons huis aangehouden voor het geval dat.. je weet het maar nooit.
Ik denk dat mijn meiden heimwee hebben omdat er zoveel van school zijn vertrokken terug naar Engeland en sommige ook naar Nederland. Dat versterkt elkaar natuurlijk.

Grappig dat jouw kinderen naar een Nederlands zomerkamp gaan. De meiden van mij blijven juist hier omdat 3 maanden vakantie het Spaans en Engels bij te blijven. Is jouw man misschien Spaans of spreken jullie Spaans thuis?

sumiya
Marieke

Ja, wij spreken spaans thuis, kids gaan naar British school dus engels zit wel goed, maar zijn juist het nederlands kwijt, dus dan maar een kamp in NL. Waar wij wonen zijn de buitenlanders goed honkvast, zijn hier echt gesettled dus niet veel mensen gaan terug behalve wat expats die hier inderdaad maar hier voor een paar jaar zijn.

Ik ben heel benieuwd hoe het mijn zoon deze zomer afgaat want ik weet niet goed wat zijn verwachtingen precies zijn of wat hij zich nog voorsteld bij NL!

Sumiya

dirksmama
Groen gras

Marieke, dat groene gras slaat niet op de expats, maar op pubers die buiten Nederland wonen en die denken dat het daar beter is.

Ik ben ook al jaren expat, maar ik kan me niet voorstellen dat je dat doet terwijl je liever in Nederland zit. Want dan ga je toch gewoon naar Nederland?

Carice van Hems...
Viel mee

Mijn dochters zijn nu 9 en 7, maar hebben altijd heimwee naar Nederland gehad.
Ik ben in Amsterdam geboren maar heb mijn hele leven lang in het buitenland gewoond, ook na mijn huwelijk zijn we in het buitenland gebleven. Mijn man is Italiaans en dus hebben we daar de laatste jaren gewoond.
De kinderen zijn Nederlands talig opgevoed en hebben veel gehoord over Nederland waar we vaak zijn geweest in vakanties. Ze wilden graag daar wonen en ik zelf eigenlijk ook.
We wonen nu iets meer dan een jaar in Laren en de kinderen zijn er erg blij mee. Ze hebben gek genoeg geen heimwee naar Italie terwijl ze daar zijn opgegroeid.

Engelandvaarder
Vrijheid

Vergeleken met Engeland hebben lagere school kinderen in NL meer vrijheid. Er wordt hier minder zonder begeleiding buiten gespeeld, en als ze al zelfstandig naar buiten gaan blijven kinderen dichter bij huis. Mijn kinderen (9 en 6) genieten erg van de vrijheid die ze krijgen als ze bij familie in NL zijn. Mijn zoon vindt het ook heel jammer dat hij niet dichter bij zijn grootouders en nichten en neef woont, hij is een echt familiemens. En woensdagmiddagen vrij, dat wil hij ook wel. Hij verzucht dus wel eens dat hij liever in NL zou wonen.
Ik denk dat het nog wel gaat veranderen als de kinderen ouder worden, binnen een paar jaar zoeven ze met de metro Greater London door. Ik heb zomaar het vermoeden dat de nichten uit NL dan wat vaker hier komen om de grote stad te verkennen.

Shonagh
Engelandvaarder

Volgens mij heeft het meer te maken waar je woont, in een stad of in een dorp. Onze kinderen waren de vrije woensdagmiddag al gewend en moesten toen alle dagen van 9-3 naar school, inclusief onze 5 jarige, erg vermoeiend in het begin en ook nog alles in het Engels, maar het is allemaal goed gekomen :o)

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.