Home » Forum » Hoe krijg je een baan in malaga

Hoe krijg je een baan in malaga

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Fransien
Hoe krijg je een baan in malaga

Hoi,
Een vriend van ons heeft een relatie met een meisje in Malaga. Zij is nogal honkvast, hij niet, dus hij wil daar naar toe verhuizen, maar een baan krijgen vlot nog niet zo en een relatie op afstand is ook niet echt alles. Hij is begin 30, 1e graads bevoegd biologieleraar, maar geeft ook les aan onderbouw in scheikunde en natuurkunde en wil ook best buiten het onderwijs aan de slag. Hij spreekt prima nederlands en engels maar kan nauwelijks spaans. Alle tips welkom...
Groetjes, Fransien

Maria
Internationale school

Laat het hem eens proberen bij een Internationale of Engelse school. Als bevoegd leraar kan hij daar werken. Er zijn verschillende internationale scholen te vinden in Malaga.

Succes, Maria

Fransien
Internationale school

Hoi Maria,
Ja, daar had hij ook als eerste aan gedacht, maar het verloop is daar niet groot, kortom op het moment geen vacatures. Weet jij eigenlijk hoe de spaanse banenmarkt in elkaar zit? Wat ik er van hoor is er redelijk vaak sprake van dat je kruiwagens nodig hebt en is het voor buitenlanders lastig om er tussen te komen, en Spanje en vooral de regio Malaga heeft al behoorlijke werkloosheidscijfers.
Groetjes, Fransien

dirksmama
Huisman

Gezien de enorme werkloosheid in Spanje en vooral in het Zuiden, kan hij zich niet beter instellen op een bestaan als huisman?
En dan eerst het leven daar leren kennen en contacten opbouwen?

Malaga is nou net een van de streken waar veel lokalen ZELF weggaan om elders werk te zoeken, dus dan is een honkvaste partner wel erg lastig hoor.

Fransien
Er moet toch geld verdiend worden...

Hoi Dirksmama,
En daar heb je nu net het grootste probleem. Hij heeft hier een vaste baan en een huis, zij studeert nog en heeft geen uitzicht op een baan, al wil ze dat wel erg graag. Rationeel gezien zou het het meest logisch zijn dat zij hier heen komt, maar voor haar is dat absoluut niet bespreekbaar vanwege haar honkvastheid, ze vindt nederland veel te nat en te koud en ze heeft last van heimwee. Hij wil best de eerste tijd huisman zijn, heeft geen probleem met dingen beneden zijn niveau aan te pakken, maar er zal toch echt een inkomen moeten zijn want hij wil wel met haar een eigen huisje, appartementje of iets eigens hebben en niet bij haar ouders op een piepklein kamertje, dat trekt hij niet (niet honkvast en niet extreem aan familie gehecht). Tsja, en dan heb je een probleem en probeert hij aan een baan te komen. Ik heb er zelf ook een vrij hard hoofd in, maar alle tips blijven welkom...
Groeten, Fransien

Maria
Tja,

Dan wordt het erg moeilijk. Misschien een idee om toch eens persoonlijk langs te gaan bij de verschillende scholen (in een vakantie of zo) zodat ze in ieder geval zijn gezicht hebben gezien (best belangrijk hier in Spanje). Misschien dat er over een tijd een vacature komt en tot die tijd kunnen ze blijven latten op afstand.
Ik zou hem niet aanraden om het toch te proberen met werk onder zijn niveau: op de eerste plaats is de werkloosheid in Spanje extreem hoog (18%) en op de tweede plaats worden de mindere baantjes dus ook minder betaald, waardoor je bijna niets overhoudt voor een eigen dak, aangezien zij nog studeert.

Groet, Maria

Fransien
Latten

Hoi Maria,
Komende zomervakantie zit hij in Malaga en zal zeker persoonlijk bij de scholen langs proberen te gaan en totdat hij een baan heeft zal het inderdaad latten worden. Weet jij toevallig hoe de cultuur binnen de leraren eigenlijk is op de internationale scholen daar?
Groeten, Fransien

maricarmen
Weinig kans

www.tes.co.uk

internationale jobs voor internationale scholen. Hij moet wel voldoende qualificaties hebben voor evt een baan.

Het gem. loon van een leraar op een internationale school is ongeveer 1200 euro per maand voor 40 uur.(overuren worden meestal niet uitbetaald) en vaak via een kontrakt voor 10 maanden (zomer niet uitbetaald)

Helaas denk ik persoonlijk niet dat er een baan is voor leraar op een internationale school omdat Spanje erg te lijden heeft van de crisis en er juist veel meer leraren ontslagen worden. de zgn creditcrunch.. omdat veel ouders het bedrag niet meer kunnen betalen en de Engelsen zijn massaal vertrokken uit Spanje. Veel expats zijn ook naar thuis land.

Enkele internationale scholen sluiten zelfs de deuren deze zomer

Vreemd is dat hij nu juist naar Spanje wil vertrekken omdat het omgekeerde nu vaker voorkomt. Veel spanjaarden vertrekken uit Spanje om elders een baan te zoeken.

titske
Gidsen

Zeg hem om in de toeristische sector te kijken,
heel wat reisorganisaties zoeken voor tourleaders, die Nederlands spreken en nog beter als hij ook nog wat andere talen kent,
dan neemt hij de mensen bv op toer door het eiland (groepsreizen) of bezoekt de mensen in de hotels,...
in nederland heb je fox-vakanties, kras reizen,...zoek even op internet,
op de belgische markt heb je jetair en best tours...

Ik doe zelf die job, in thailand
De moeite waard om te proberen??

dirksmama
Eigen business

Enige kans die mij haalbaar lijkt is een eigen business opzetten al is dat nu in een land dat zo hard geraakt is door de kredietcrisis ook heel moeilijk.

Malaga ligt so wie so al in een streek vanwaaruit altijd veel mensen als arbeidsmigrant weggetrokken zijn en in de huidige economische situatie zijn dat er alleen maar meer.

Momenteel lijkt het enige logische wat je in zo'n situatie kunt doen: LATten of vriendin over haar heimwee heen praten.

mirreke
Of vertalen

dat kun je overal doen. Ik ben zelf vertaler en ben nu net aan het werk voor een bedrijf in Rome. En ik werk voor een Ests bedrijf, voor een Frans bedrijf, voor een Duits bedrijf, voor Hollanders en Engelsen. Hoe liggen in malaga de prijzen om te kunnen leven? Duur of juist goedkoop. Als het redelijk goedkoop is kun je je vertaalprijzen ook iets lager stellen, heb je weer meer kans.
Hij kan evt. bijles geven, taalles Nederlands als dat gevraagd wordt, of Engels.
Maar verder weet ik het niet...
En misschien gaat het ook weer uit.

Fransien
Bedankt, en heeft iemand sollicitatietips?

Hoi iedereen,
Jullie tips zijn echt fijn, hij probeert nu alle internationale scholen in de omgeving langs te gaan zodra hij er in de zomervakantie is, en hij is echt voldoende gekwalificeerd, gelukkig. Gidsen gaat hij naar kijken, IT ook (heeft al behoorlijk wat programmeerervaring), vertalen zou ideaal zijn, maar hij is ietwat dyslectisch, dus zal geen eerste keus zijn, en bijles geven zal wel lukken.
Helaas heeft vriendin echt last van heimwee, dus haar naar Nederland halen zal hem denk ik echt niet worden. En inderdaad kan het nog uit gaan, al hoop ik het niet voor hem, hij gaat er in ieder geval helemaal voor en houdt ook echt van haar.
Heeft iemand nog sollicitatietips voor Spanje, wat moet je echt wel en echt niet doen wat anders is dan hier?
Groeten, Fransien

Shonagh
Spaans

Het lijkt me allereerst wel handig dat hij het Spaans goed gaat beheersen, toch wel een voorwaarde als je in Spanje een baan zoekt.

mirreke
Ja cursus

Ik zou zo snel mogelijk een cursus gaan doen, spaanse cd's luisteren, spaanse films kijken. Onderdompelen in de taal en zo snel mogelijk zo veel mogelijk leren.

Fransien
Bedankt

Allemaal heel erg bedankt voor alle reacties. Hij is hier in nederland al op spaanse les gegaan, heeft een redelijke talenknobbel en spreekt vloeiend engels en duits, redelijk frans en arabisch (palestijnse moeder) en verstaat al wat spaans. Met het solliciteren daar schiet het niet echt op, meest afwijzingen helaas. Komende zomervakantie gaat hij alle internationale scholen in de buurt af in de hoop op een baan. Mocht het over een half jaar nog niet gelukt zijn, heeft zij gezegd dat ze wil proberen of ze toch naar nederland kan komen en of ze over haar heimwee heen komt.
Heel erg bedankt, Fransien

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.