Home » Forum » Holland here we come

Holland here we come

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tanneke
Holland here we come

Niks belangrijks eigenlijk hoor. Ben de koffers aan het pakken, want over twee dagen komen we weer die kant op!
Heb er zo'n zin in! We blijven 5 weken deze keer.
Lekker op de bank ploffen bij mijn vriendinnen, koffie drinken op een terras.
Wat doen jullie het liefst als je "terug" bent met vakantie?

Ik vind het heerlijk om door albert Heijn te zwerven en van alles mee terug te nemen, nieuwe dingen bekijken, oude favorieten snoepen.
Shoarma kruiden, allerlei zakjes van Knorr en Honig (hier niet zoiets te vinden). Echte boter, brood met een knapperig korstje, oude kaas op een waldkornbol.
En als ik aankom zo'n lekker vies kroketje met zo'n lullig zakje Luijks mosterd erbij.

De dingen die ik vroeger toeristig en suf vond, doen we nu elke vakantie met mijn zoon,haha. Rondvaartje door de gracht, souvenirs voor vrienden (yep, die Delft blauwe theedoek gaat mee de koffer in).

Ik kan niet wachten tot ik lekker met mijn moeder over de markt kan lopen, lekker grutten.En arm in arm de straat op. dat ga je echt waarderen als je elkaar maar een of twee keer per jaar ziet.

En, geloof het of niet, ik heb zin in een paar dagen zonder bloedhete zon. Geloof dat het daar een graad of 15-16 is? Niet leuk voor jullie daar in Nederland,maar ik ga even lekker bijkomen in het frisse Hollandse weer, na weken en weken 35 graden.

Wie gaat er nog meer "naar huis" van de zomer? en wie heeft er ook zo'n zin in een patatje met pinda saus :)

Shonagh
Deze zomer niet

maar misschien nog in het najaar. Als we met de ferry in IJmuiden aankomen gaan we daar altijd even snuffelen.
Kop koffie met tompoes of appeltaart bij de HEMA is de gewoonte en weer mopperen omdat we voor de toiletten moeten betalen :o). Als we vliegen gaan we Vlaamse frieten of kroket op Schiphol eten. En verder dus het boodschappenlijstje met oa "jouw" artikelen. Als met de auot gaan nemen we altijd leverworst en katenspek mee en een aantal pakken vla, o ja en een koelbox vol kroketten en frikandellen mmmmmm.

Tanneke
Oja! toiletten

Snapt mijn zoon niks van; dat je nergens naar de wc kunt (mag).
Hier kun je in elke winkel gewoon naar het toilet.Maaket niet uit waar; kledingzaak, supermarkt,etc.
Als ik met hem in de stad ben en hij moet, dan maar weer ergens wat drinken kopen ofzo.

Hier hoef ik ook nooit te betalen voor parkeren en moet er altijd weer om denken dat ik kleingeld in mijn zak stop daar.

Ben jaloers op jou Shonagh, dat je met een koelbox kunt. Als ik toch eens kroketten, frikandellen of vanille vla mee kon nemen!
( en toen ik nog in Nederland woonde, at ik het bijna nooit).

Maylise
Ja

Ik heb net besloten dat we in Augustus naar Nederland gaan. Eigenlijk zouden we deze zomer naar mijn man zijn geboorteland op vakantie gaan. Echter de politieke situatie daar (Syrie) is niet erg stabiel natuurlijk dus we gaan niet. Ik had nog wel naar Libanon willen gaan maar man vind het zonde om zoveel geld uit te geven om alleen naar Libanon te gaan. Hij heeft wel veel familie in Libanon wonen maar voor hem is de reis niet compleet als we niet ook naar Syrie gaan.

In elk geval dat stellen we een jaartje uit. Dan zien we wel weer. Deze zomer blijven we dus in Europa. Ik wil ook niet al te duur op vakantie omdat ik van de winter met de kinderen naar Florida ga. We gaan dus in Nederland bij familie logeren en dan nog nog in een huisje in Engeland. Ik heb er in elk geval wel zin in.

We gaan een Mckroket eten, naar Schiermonnikoog, fietsen in de bossen, patatje oorlog eten en nog veel meer!

louloudi
Ja!

Ook ik verheug me al op de bossen, kroketten, Hema en Albert Heijn, koel weer met van die zachte buitjes, mijn 'oude' vriendinnen, de Efteling waar we een huisje heben gehuurd voor een paar dagen,een boekwinkel inlopen en lekker snuffelen en nog veel meer. Nog een maandje en dan is het zover !

Tanneke
Bos en de hema

O, ik zie al dat ik een heleboel ben vergeten! Haha.
Idd, de boekenwinkel, een "gewoon" bos (hier alles gortdroog en vooral naaldbomen, slangen en andere nare beesten).

Maylise, ik kwam vroeger ook vaak op Schier. Heel veel plezier gewenst! Lekker zwemmen in de plas en dan koffie drinken bij de Werff?

Mijn zoon heeft zijn koffer al klaar staan: die kan niet wachten om opa en oma te zien. In de koffer had hij vooral lego zitten, een plastic beker (?), zwembroek, een zakje popocorn en exact 1 onderbroek. dat was het.
Heb nog maar even her pakt,he?

+ Brunette +
Vla (tip)

Vla maak ik altijd van pakjes custardpoeder, die zijn ook in het buitenland wel te krijgen als je een beetje zoekt. Shonagh, bij jou zou kant-en-klare vla van Pearce Duff te koop moeten zijn, er bestaat ook custardpoeder van dat merk. Eigenlijk nog lekkerder dan Hollandse gele vla.

Ik zou ook best even in de 15 graden willen zitten, het is hier al weken zweetheet. Budget/werk laat het dit jaar echter niet toe.

Shonagh
Nogmaals vla

Ja "vanillevla" kunnen we hier wel kopen in de vorm van custard, maar ik bedoel eigenlijk de speciale vla's: kaneel/appel, rum/rozijnen, slagroomvla, caramelvla, enz mmmmmm even een week heerlijk vla eten en dat is het weer ..........yoghurt. En Fristi voor de kinderen !

Shonagh
Tanneke

Inderdaad, we aten in Nl ook niet zo vaak kroketten/ frikandellen, maar nu is het echt een traktatie, haha.En als een Nederlandse vriendin komt, lunchen we altijd met een broodje kroket !

Shonagh
Hitte ontvluchten?

Daar kan ik me niets bij voorstellen, haha

krin
Brunette

Ooit een huizenruil met een OO'er overwogen voor een vakantie?

+ Brunette +
Krin, wie weet

Het speelt weleens door mijn hoofd. Als de plannen ooit concreet worden, lezen jullie het we lop het forum.

Vertigo
Jaaaaa

De tranen schieten bijna in mijn ogen bij dit draadje :)
Ben al weken aan het mailen on allerlei afspraken met drukke vriendinnen te plannen! Kinderen hebben ook heel veel zin.. Alle opa's en oma's zien, naar musea, het strand.. Ook wat logeerpartijtjes. En 1 weekendje met alleen dames, lekker door de stad struinen en bij stamcafe eten en eindeloos bij-ouwehoeren!

Mee terug: sokken en ondergoed van hema :) en van de appie minstens 3 grote potten calve met nootjes, pindasaus, scharrelrookworsten, dikke zaterdagkrant(en)!

En genieten van rommelen bij mijn moeder thuis :)

Aftellen..

Veel (voor)plezier allemaal!

Tanneke
Rookworst hema

Ik zou ze wel mee willen nemen, maar weet niet zeker of dat okay blijft in het vliegtuig. Ik weet dat het heel erg koud is in het ruim,maar toch..
Misschien als ik ze vacuum laat trekken?
en weet iemand of ik dat weer mee de US in mag nemen?
Ik heb het niet zo gevolgd allemaal. Ik mag in elk geval gewoon kaas mee enzo.

Ja, Vertigo, dat lekker met je vriendin ongestoord op een terras eten. Sateetje erbij, lekker zitten. Het zijn de gewone dingen waar wij het meest naar uitkijken ook. Alleen al door de stad lopen vind ik een feest. En wij nemen ook ondergoed van de HEMA mee! Haha. En pyamas voor mijn zoon en washandjes. die heb je hier niet. Het zijn hier gewoon doekjes, formaat keuken dweiltje, van badstof en dat vind ik zo akelig douchen met zo'n flodder doek.
Zit jij ook in de US?

krin
Jullie gesmacht naar hemaworst (brr)

doet me terugdenken aan mijn rampentijd als mislukte au-pair met chronische heimwee. Drie korte maar oneindige maandjes waren het, en voor mijn gevoel droomde ik elke nacht van volkoren boterhammen met belegen kaas, witte kapjes met hagelslag, groene weilanden, drop en echte chocola. En van mijn ouders en de rest, natuurlijk. Dat ook.
En toen kwam ik thuis, vlak voor Kerst, en bleken ze stiekem Sinterklaas te hebben uitgesteld tot ik terugkwam. Dat was zo heerlijk thuiskomen, met mijn neus in de gedichten en cadeaus (en het eerste cadeau was een boterham met hagelslag :-)) die ik geloof ik met mijn jas nog aan naar binnen heb gewerkt.
Jullie allemaal heel veel plezier in Nederland!

Shonagh
Tanneke

Gaat het echt om de HEMA worst of rook worst in het algemeen. Dan zou ik Unox worst meenemen, gewoon proberen, mag het niet dan merk je het wel ;o)

Oja washandjes, ook onbekend hier, wel nu soms bij LIDL !!

Vertigo
Tanneke

Ha, nee, helaas :) we zijn wel een paar maanden in Californie geweest maar daarna voor langere tijd naar zwitserland vertrokken. En binnenkort weer naar NL. Het winkelen heb ik hier noodgedwongen afgeleerd ( duur, leleijke spullen en niet aanwezig :) )en dat houd ik er wel in.
Maar voor the states zal ik altijd een soft spot houden! :)

Tanneke
Shonagh

Als je deze kant weer opgaat, moet je in het vliegtuig al een douane formulier invullen, met alles wat je hebt gekocht en meeneemt het land in. Compleet met aantallen en bedragen.
Ik denk dat ik gewoon twee worsten meeneem en het invul op het formulier, zodat ik veilig ben op de luchthaven hier.
Als het dan toch niet mag, dan nemen ze het in en geen narigheid. Als je het niet op het formulier zet, dan ben je het bokkie.
Heb niet altijd zin in weer mijn zooi na te laten kijken,vandaar dat ik benieuwd was of iemand het toevallig wist. Dan heb ik die hele koffer uitpluis toestand hier niet, want dat zou de enige reden zijn om het niet te doen.

Ik had net mijn vader aan de telefoon; die had het over filet americain, ossenworst,katenspek en leidse kaas.
Die was ik vergeten! Kan wel de hele dag brood eten met een meter beleg erop morgen!!!

Wat ik ook niet moet vergeten is een regenjas voor mijn zoon en regenlaarzen. Zelfs in de winter moeilijk te vinden hier en als je het al vind, is het helemaal niks.

Tanneke
Trouwens, allemaal

Het is hier 44 graden vandaag en de hele dag misselijk geweest van de hitte. Als je naar buiten loopt is het net of je een hete fohn in he gezicht krijgt. Bah. Boodschappen gedaan met de koelbox voor mijn man,anders is de melk warm voor we thuis zijn.
Ik heb zin in een regenbuitje de rest van de week! Joepie!

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.