Home » Forum » Kleuter engels leren

Kleuter engels leren

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
lievefee
Kleuter engels leren

Hallo,

in augustus verhuizen wij wellicht voor twee jaar naar Singapore. Onze kinderen zijn nu 2 en 3,5 jaar (tegen dan 2,5 en 4). Ze zullen ginder naar opvang/kleuterschool gaan. Daar zal Engels gesproken worden en dat kunnen ze nu natuurlijk nog niet. Heeft iemand ervaring met hoe moeilijk/makkelijk dat gaat? Hoe kunnen we hen voorbereiden, eventueel al wat woordjes leren? Vooral dan voor de oudste, voor de jongste lijkt me dat nog te moeilijk: zij begint pas met drie-woord-zinnen.

Lievefee

mirreke
Tja...

Op die leeftijd zou ik denk ik me niet te druk maken, een nieuwe taal leren gaat namelijk zo ontzettend snel bij kinderen.
Als je ze toch alvast aan de Engelse taal zou willen laten wennen, de klanken en zo, zou ik ze Engelse kindertv laten kijken. Children's BBC. Ze hebben daar gewoon teletubbies, tweenies, enz.
Er is ook een website, http://www.bbc.co.uk/. Waar ik woon, in Dld, kan ik vrijwel geen uitzendingen zien (vanwege die ergerlijke Duitse internetwet), maar misschien in Nld wel.
Maar ga niet zelf Engels met ze praten, dat werkt alleen verwarrend.

Annet
Dora doos

Er bestaat een Dora doos met cd em spel waarmee kinderen woorden in het engels leren. Uiteraard is ze daar niet volledig mee voorbereid, maar taalgewenning is al veel winst.

dirksmama
Gewoon nederlands

In Singapore heb je een prima Hollandse school MET peuteropvang vanaf (ik een) anderhalf jaar.

Als het toch maar voor 2 jaar is, waarom zou je dan moeilijk doen met Engels. Dat leren ze daar vanzelf wel hoor!

dirksmama
Voor meer info
lievefee
Bedankt

Bedankt voor jullie reacties. Bij onze pre assignment visit zullen we zeker de Hollandse School bezoeken. En inderdaad, vertrouwen hebben dat de kinderen het wel zullen redden. Die doos van Dora zoek ik ook nog op, goede tip.

Lievefee

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.