Home » Forum » Oliebollen in den vreemde

Oliebollen " in den vreemde"

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Shonagh
Oliebollen " in den vreemde"

Vanmorgen hebben man en dochter oliebollen en appelflappen gebakken. Na ruim 10 jaar buitenland doen we dit nog steeds en ik vroeg me af hoeveel Nederlanders in den vreemde dit ook doen.
Een goed uiteinde allemaal !

dirksmama
Wel vaker

Ik bak ze wel vaker, of ik nou in Afrika of Azie ben. We vinden ze gewoon lekker, vandaar.
En die buitenlanders weten toch niet dat het alleen met oud en nieuw hoort :-)

Petal
1 keer

heb ik ze gebakken. Dit jaar was ik in dec in NL en heb er 5 op schiphol gekocht en thuis ingevroren. Ontdooid en even in de magnetron smaakten ze prima.

Juul M
Ook 1 keer geloof ik

Geloof dat ik het 1 keer in de 10 jaar gedaan heb. Waarom? Ten eerste ik heb geen frituur pan en met olie in een pan vind ik zo'n gedoe (ja, slecht excuus). Ten tweede, ik ben niet met een NLer getrouwd dus die weet het allemaal niet. Ten derde, oud en nieuw is zo'n saaie boel dat ik er toch op een normale tijd in bed lig, het hoeft dan allemaal niet zo.

Heb er dit jaar wel over gedacht, maar niet gedaan...
Juul

Engelandvaarder
Elk jaar

Mijn man bakt elk jaar een enorme stapel oliebollen. Tegenwoordig bakt hij ze buiten, op de kampeerbenzinebrander, ideaal.
Gelukkig Nieuwjaar allemaal!
Jose

Nicole/USA
Koopmans mee

Mijn man moet begin December altijd in NL zijn en neemt (naast een hele zwik sint en kerst cadeau's van familie) standaard een pak Koopmans oliebollenmix mee en een bus poedersuiker. De amerikaanse poedersuiker smaakt mij niet goed. Op Oudjaarsdag bakt hij in een soeppan met olie een aantal heerlijke balletjes en kunnen wij er weer een heel jaar tegen :)

Gelukkig Nieuwjaar!
Nicole

mem
Ja

gisteren wel zelf gebakken. 1 pak met rozijnen en sukade erin en 1 pak gewoon. Alles is inmiddels op. Sinds de frituse ermee opgehouden heeft bak ik weer gewoon in een pan die ik op de gaskookplaat zet, bevalt me eigenlijk beter omdat ik het makkelijk schoonmaken vind. Het giet makkelijker terug in de flessen en een gewone pan kun je nog onderdompelen.

Rembrand
Ook in nieuw zeeland.

Mijn twee schoonzussen in Nieuw Zeeland bakken elk jaar oliebollen. Mijn schoonvader deed dit ook elk jaar toen hij er nog woonde.
M.

kroet-28
Nooit, maar wij gaan altijd ...

... bij engelandvaarder lan. Haar man bakt overheerlijke oliebollen!!

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.