Home » Forum » School

School

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

2 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
picobello
School

ik vind het soms erg lastig dat ik soms de kinderen niet kan helpen met hun huiswerk omdat ik de taal niet goed machtig ben. De vakken als wiskunde, geschiedenis, rekenen enz dat lukt wel omdat je de feiten kent of omdat een 6 in elke taal het zelfde is. Maar op gebied van taal, in al zijn vormen kan ik niet helpen.
Het is dan ook nog zo dat de oudste dyslexie heeft en dus heel veel problemen met de taal ondervind.
Maar hoe lossen jullie dat op? Ondervangt de school veel of helpen buren oid? En hoe ga je met je eigen gevoel van onmacht om?

picobello
Hier is de schooltaal frans

en helaas heeft de school een beleid van geen ouders bij de school te betrekken, niets geen leesmoeders of hulp op andere vlakken. Zelfs de oudercommissie is 3 jaar geleden opgeheven omdat de ouders alleen de rot klussen op mochten lossen ( subsidies aanvragen ect,toch juist werk van school dacht ik). Overleg met leerkrachten is lastig omdat die om 16.00 de school uitrennen, school gaat om 15.45 uit en als werkende moeder lukt het nooit om dan op school te zijn. Vragen over huiswerk e.d kunnen dan ook niet gested worden.
Dit geldt voor alle ouders, wat mij als nederlandse dan erg verbaast dat iedereen wel klaagt, maar op vergaderingen houdt iedereen zijn mond dicht. Ik heb dus mijn neus al aardig gestoten door wel opmerkingen te maken.
Dit alles maakt het dus wat lastig om op school hulp te vragen. Helaas al een aantal andertalige kinderen zijn hierdoor al van school veranderd. Nu denken wij daar ook wel over, maar omdat het een kleine gemeenschap is zijn we bang dat de kinderen het contact met de anderen verliezen.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.