Home » Forum » Solliciteren op een baan in parijs

Solliciteren op een baan in parijs

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jasper Dalhuisen
Solliciteren op een baan in parijs

Beste allemaal,

Wellicht kennen jullie het ook: er komt een baan vrij waarvan je al heel lang zegt of denkt dat zou ik graag in mijn werkzame leven eens willen doen.

Vorige week was het zover: een interne vacature voor zo'n baan en wel een in Parijs. Insiders op mijn werk schatten in dat er een of twee andere kandidaten zijn.

Als ik alleen zou zijn zou ik meteen solliciteren.

Maar ik heb een gezin en mijn kinderen (tweeling van 7 en een dame van 5)hebben op school en in de huidige buurt echt hun draai gevonden. Als ik zou solliciteren en ik haal ze hieruit wat dan? Het is de grote twijfel van mij en mijn vrouw.

Ben zeer benieuwd naar jullie ervaringen? en naar goede tips!

Ik hoor het heel graag,

Alvast dank!

Met vriendelijke groeten,

Jasper Dalhuisen

mirreke
Nou

Ik zou solliciteren. Jij denkt dat je je kinderen Iers afpakt, ik denk juist dat je ze iets meegeeft, iets extra's, een extra stuk levenservaring, een tweede taal, enz. Kinderen van 5 en 7 zijn heel flexibel. Bovendien is er in Parijs vast een internationale school en misschien zelfs een Nederlandse...
Wel goed inlezen en informeren. Overigens moet je wel er zelf helemaal achterstaan. Enne , je bent nog niet aangenomen :-)

mirjam

Elx
Solliciteren

Met Mirjam eens. Solliciteren. Kijk alvast wat rond (virtueel of echt, Parijs is niet zo ver) wat voor scholen zijn, hoe het zit met huisvesting, etc. Je hebt de baan nog niet, maar ik zou de kans niet voorbij laten schieten, met de redenen die je nu geeft.

Aangezien t interne sollicitatie betreft, helpt de werkgever met de verhuiskosten? Sommige werkgevers vergoeden ook school kosten of NLse les, zodat je kinderen bij blijven met NLs onderwijs.

Kinderen zijn nog jong en erg flexibel. Een jaar of wat lijkt lang, maar je stapt zo weer terug in je oude leven. Als je dat nog wilt... Misschien blijf je wel...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

+ Brunette +
Eens met voorgangsters

Je kinderen zijn nog niet in de leeftijd van hartsvriend(inn)etjes die ze de rest van hun jeugd gaan missen. Flexibel inderdaad.

Shonagh
Inderdaad

Ideale leeftijd van de kinderen, ik spreek uit ervaring ;o)

Ely
Gaan!

Kan het niet onderbouwen met ervaring of kunde maar wel zeggen dat ik stiekem benijd (kan woonplaats voorlopig niet uit ivm vo-ouderschap). Volgens mij is dit er eentje in de categorie: liever spijt hebben dat je het hebt gedaan dan spijt dat je het niet hebt gedaan.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

dc
Ja! doen!

Je geeft kinderen echt een goede ervaring mee! Mijn oudste kinderen spreken nu na bijna 2 jaar in engeland vloeiend engels (5 en 3jr, de derde praat nog niet), en daar hebben ze de rest van hun leven wat aan. En kinderen passen zich zo snel aan.

Wat wel belangrijk is, is dat je partner er ook voor wil gaan. Er is in Parijs trouwens best wel werk te vinden voor nederlandstaligen. En ook een voordeel, met 3 kinderen krijg je aardig wat kinderbijslag in frankrijk, en kun je kortingen krijgen voor de trein en metro etc (carte de famille nombreuse) :-)

Bedenk wel dat huizenprijzen in Parijs echt enorm duur zijn (huur en koop), dus neem dat mee in je salarisonderhandelingen.

Verder organisatorisch, op woensdag gaan de kinderen in frankrijk niet naar school. De schooldagen zijn wel langer (met overblijf).

neteret mut
Doen

Kinderen zijn flexibel al zullen ze zich idd flink moeten aanpassen. Schoolsysteem is net wat anders en ze zullen de taal moeten leren. Maar aanpassen zullen ze ook moeten als je naar de andere kant van Nederland zou gaan verhuizen.
Geen idee of je bij een kerk hoort, maar ik las vorige maand een interview met een nederlandse predikant van de nederlandse protestantse kerk in Parijs.

Sylvia
Gewoon doen!

Gewoon doen zou ik zeggen. Kinderen van die leeftijd zijn inderdaad nog heel erg flexibel en passen zich heel makkelijk aan aan een andere taal en cultuur. Onze dochter was 4,5 toen naar de VS verhuisden en 7,5 toen we naar Belgie verhuisden. Beiden keren geen enkel probleem.
Misschien moet je dit boekje van Heleen Beaart eens kopen? http://bijonsinparijs.wordpress.com/

Onderwerp gesloten