Home » Forum » Studeren in buitenland

Studeren in buitenland

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
marieke
Studeren in buitenland

Mijn dochter is bezig met haar IGCSE (ze is 15) en denkt dat ze niet een goede keuze heeft gemaakt. Ze geven bij ons op school niet alle vakken die zij eigenlijk wilde doen. Ik wilde vragen of iemand die het Engelse Curr volgt hier ervaring mee heeft. Zou een soort van zelfstudie iets zijn of is dit te moeilijk naast haar school leven? wij zijn wel geinformeerd over het Engelse systeem maar ik vind het toch vreemd dat een school niet alle vakken kan geven. Ik ben opgegroeid met het Nederlands systeem in de vorige eeuw en dit is toch een stuk duidelijker.

Mariel81
Paar vragen

Wat wil ze er dan bij doen? Ik geloof dat mijn broertje tien vakken of zo op IGCSE deed. Daarna deed hij zeker weten zes vakken op IB level. Komt redelijk overeen met het Ned keuzeaanbod. Daarnaast hoef je voor IGCSE en IB geen profiel te kiezen zoals in Nederland. A levels zijn wel erg gelimiteeerd want je doet er maar drie of vier.

Wat wil je dochter later worden, wat wil ze studeren en waar? Haar IGCE scores gaan bepalen wat voor IB vakken ze kan gaan doen en die bepalen haar universiteitsscores weer.

Marile

sumiya
Hoi marieke

Mijn zoon die volgend jaar zijn iGCSE begint krijg iets van 11 vakken, lijkt me toch genoeg!
Inderdaad wat Mariel zegt, wat zou ze dan willen doen wat niet kan?
Wel hebben niet alle british school hier keuze frans of duits.
A levels ligt hier een beetje aan de school, de school waar mijn zoons op zitten is niet erg groot en hebben niet zo'n grote keuze, als ze zouden willen kunnen ze naar een andere school met veel meer keuze, maar dat is niet nodig, voor wat ze willen studeren tenminste.
Sumiya

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.