Home » Forum » Stuff dutch people like

Stuff dutch people like

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Elx
Stuff dutch people like

Erg leuke en herkenbare blog over een buitenlander die in Nederland woont.

Bv, de directheid van de Nederlanders.

Na ruim 10 jaar in Australië heb ik me geloof ik behoorlijk aangepast, maar vroeger ging ik nog geregeld "de fout in".

Wat zijn jullie ervaringen?

http://stuffdutchpeoplelike.com/

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Shonagh
Leuke website

Inderdaad ben ik ( in de meeste) gevallen ook minder direct dan in mijn beginjaren hier. Maar soms, als ik mezelf hoor praten, denk ik weleens, pfff kan het niet met wat minder "pleases/ thank yous" ? Ik ga nog even verder lezen !

Elx
En hand geven?

Ja, de balans vinden tussen je aanpassen, maar ook gewoon jezelf blijven.

Hoe doen jullie het met handen geven bij 1e kennismaking? Vroeger bleef ik stug mijn hand uitsteken, maar na vaak een slap verbaasd handje terug te krijgen ben ik daar nu wat van afgestapt. In werk situaties nog wel, maar op feestjes niet meer. Maar als iemand het bij mij doet, hebben ze meteen "puntjes bij me gescoord".

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Shonagh
Oja

Handen schudden, als je nog maar een hand terug krijgt, slap of niet, maar hoevaak ik niet met een hand heb staan wapperen :o) Lastig vond ik het met de kinderen, komend van de Montessorischool gaven ze netjes hun leerkrachten op de eerste dag een hand, maar hadden al gauw door dat dat hier niet "hoeft". We hadden de afspraak dat ze Nederlandse visite een hand geven en in Nederland moesten ze altijd weer wennen aan al dat gekus, haha.

Mijn Amerikaanse baas deed het onlangs wel (nee, niet die 3 kussen), maar hij kwam dan ook met slecht nieuws. Ik vind het nog steeds een prettige manier van begroeten.

Onderwerp gesloten