Home » Forum » Sydney australie

Sydney, australie

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Loeske
Sydney, australie

We gaan misschien naar Sydney verhuizen!!
We wonen nu alweer een tijdje (van 2000-2004 en van 2007-nu, daartussen in in NL) in de Verenigde Staten. Maar nu lijkt het erop dat we komende zomer (augustus 2012 ongeveer) naar Sydney gaan verhuizen -mijn man (Amerikaan overigens) heeft daar een baan aangeboden gekregen (aan de universiteit van Sydney).. we hebben 2 weken om te beslissen.. lastig want ik vind het een hele stap. Dan zitten we ver weg van familie hier en familie in NL.. maar aan de andere kant lijkt het me een geweldg avontuur.. het is (in eerste instantie in elk geval) voor 3 jaar. Om een goede beslissing te kunnen maken, zijn we onder andere aan het uitzoeken of het financieel haalbaar is om een beetje leuk te kunnen wonen op redelijke afstand van het werk van mijn man.. Wie kent Sydney een beetje en kan me helpen? Wat zijn leuke betaalbare buurten in Sydney met goede scholen (we hebben drie zoons die binnenkort 10, 10 (tweeling) en 8 worden)? Ik heb het idee dat het erg duur kan zijn om daar te wonen..
bedankt!

Zus van
Mijn broer woont er

Mijn broer woont sinds ruim 10 jaar in een voorstad van Sydney. Hij woont met vrouw en 2 kinderen (11 en 7). Ze wonen in Epping; daar gaan de kinderen ook naar school.
Ik ben er zelf nooit geweest, maar zij zijn erg tevreden. Er is een station in de buurt voor de trein naar het centrum (waar ik even van uitga dat de universiteit is?), zodat je met 30-45 minuten daar bent. Zelf gaan ze met de auto naar hun werk; dat is niet in het centrum.
Broer en zijn vrouw hebben redelijk goed verdienende banen, maar zijn niet enorm rijk of zo. Winkels en restaurants zijn ook bij hun in de buurt.
Dit is ongeveer wat ik ervan weet - niet zo heel veel, maar: ja, je hebt dus wel leuke, fijne buurten in Sydney waar je kunt wonen met kinderen.

dirksmama
Leven is goed daar.

Ik ken Sydney niet, maar wat ik van Australië ken: het leven is goed daar. Onderwijs is ook prima.
Iedereen komt wel 'ergens vandaan', en daardoor is het ook gemakkelijk wennen daar. Ik zou geloof ik niet eens twee weken nodig hebben om na te moeten denken...

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.