Home » Forum » Wat is dat met la rentreeel retornoil ritorno in zuid europese

Wat is dat met ' la rentree'/el retorno/il ritorno in zuid-europese landen?

Top 3 nieuwe artikelen

  1. Rouwverwerking van je kind, lees hier hoe je kunt helpen.
  2. Thuis sporten met het gezin, check deze tips voor kinderen vanaf 8 jaar.
  3. Mijn kind is bang voor corona, wat kan ik doen? Je leest het hier.
8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Viridantia
Wat is dat met ' la rentree'/el retorno/il ritorno in zuid-europese landen?

Ik verbaas me altijd over de ophef die gemaakt wordt in vrouwenbladen in Frankrijk, Spanje en Italie over de terugkeer naar school en het einde van de vakanties. Het gaat niet alleen om de terugkeerfile en nieuwe schoolspullen wat ik nog wel logisch zou vinden. Maar tegenwoordig ook om alles er omheen, wat de moeders aantrekken bij het naar school brengen van hun (met een ongelofelijk domme reclame in een Frans blaadje " met deze kleren van mama krijgt uw kind zeker goede punten" ik verzin het niet), over de stress van la rentree, gemakkelijke recepten, nieuwe strategieën om " la rentree" te vergemakkelijken, nieuwe elektronische gadgets etc. Wat een heisa, de kids gaan toch gewoon weer naar school en zo lang is de vakantie van de (werkende) ouders toch ook niet?

Het lijkt ieder jaar steeds uitgebreider te worden, die hype. Is dit nou iets typisch Zuideuropees, dat aan het einde van augustus iedereen tegelijk een mooi figuue moet laten zien?

Viridantia

Vertigo
Oja

Viel me hier ook op dat er veel om te doen was in supermarkten enz. Scheelt wrs nog dat we beetje op het platteland wonen.. Veel klasgenpotjes hebben hooguit wat cars of disneu spulletjes/kleding, en veel kids in krijgertjes, iets te kleine kleding etc. Zalig!
De moeders hier lijken ook wel ok :)

In 'de stad' zie je in de hippe parken wel andere dingen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

dc
Sinterklaasgebeuren

Kijk, zij hebben geen sinterklaas, en maken van de rentree gebruik om mensen aan het winkelen te krijgen.

Trouwens, frankrijk ligt de maand augustus echt plat hoor. Zelfs mijn huisarts was dan de hele maand weg!

+ Brunette +
Spanje

Damesbladen lees ik al jaren niet meer dus ik weet niet wat die allemaal uitkramen maar de zomervakantie duurt hier 2,5 maand dus misschien dat dit de ophef verklaart? Ook hier ligt in augustus het land plat, zelfs de civiele rechtbank is dan officieel gesloten.

Primavera
Italiaans dorpje

Ik herken het niet, maar ik woon dan ook niet in de stad, maar in een italiaans dorpje. Kinderen gaan met het schoolbusje naar school en als ik zo mijn buren zie is er niet één die het erg veel kan schelen of de buschauffeur haar/zijn kleding beoordeelt als modegevoelig genoeg ;-)
Wel is het zo dat hier de vakantie 3 volle maanden duurt (van half juni tot half september)maand augustus het land volledig stil ligt, dus het is inderdaad wel een beetje een weerzien gevoel. En ook zijn er de gebruikelijke opstartproblemen voordat alles weer een beetje soepel loopt. Maar ik heb niet het idee dat er over het algemeen veel op kleding gelet wordt waarin de ouders hun kind naar school brengen. Meestal heeft men gewoon werkkleding aan, waardoor je dus een advocate in net mantelpak tegenkomt en daarnaast een schilder in overall met verfvlekken. Het zou juist idioot zijn als iemand zijn/haar kleding speciaal op school af zou stemmen en vervolgens weer terug naar huis moet racen om zich voor het werk om te kleden.
Ik denk dat het toch meer iets van damesbladen is. Het weer naar school seizoen valt samen met de periode dat het wat koeler wordt en je weer richting herfstkleding gaat. Ze moeten toch iets verzinnen om mensen over te halen om te kopen. Heisa maken voor van alles en nog wat om koopgedrag te stimuleren behoort tot de functieomschrijving van damesbladen. Voor de zomer zal waarschijnlijk juist weer gejubeld worden over vakantiekleding en handig-mee-te-nemen-gadgets of iets dergelijks.
Groeten Primavera

dirksmama
Is toch ook in uk en duitsland zo?

Ik herinner met Duitse vrouwenbladen met allerlei patronen en recepten voor een goede Schultüte en ook zat Engelse 'Back to School' issues.

Zou het misschien alleen in Nederland geen grote gebeurtenis zijn=

+ Brunette +
Dirksmama

Ja, maar een schooltas of andere schoolspulletjes is iets anders dan mode voor de ouders, "hoe verschijn ik zo leuk mogelijk aan de schoolpoort".

dirksmama
Ah

Daar ligt nog een wereld van mogelijkheden voor de Nederlandse commercie!

Onderwerp gesloten