Home » Forum » Wat is er nou beter

Wat is er nou beter?

41 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Helen Hesselink
Wat is er nou beter?

Er wordt vaak gevraagd wat je mist uit Nederland. Maar wat zou je in Nederland direct willen invoeren uit "jouw" land?
Ik zou het schoenen uittrekken willen invoeren. Ik vond het in het begin raar dat ze hier in Oostenrijk de schoenen uitdoen bij binnenkomst. Nu ik niet anders meer gewend ben en er familie/vrienden komen die de schoenen aanlaten, vind ik dat NIET leuk! En het correct scheiden van afval zou ik willen invoeren.
Jullie?

kroet-28
Credit cards

absurd dat je bij AH niet met credit card kunt betalen!!!!

en ja de schoenen uittrekken is hier (UK) ook vrij normaal.

mirreke
Iets heel praktisch!

Ik woon in Duitsland. Als je hier voor het rode stoplicht staat en het stoplicht gaat groen worden gaat even daarvoor het oranje licht ook branden. Dan weet je dat het groen wordt. Het lijkt heel onbelangrijk maar ik vind het zelf heel prettig.
Verder woon ik er eigenlijk nog te kort, en lijkt alles in veel opzichten (behalve het onderwijs, helaas!) erg op Nederland.

sumiya
Warm eten s'middags

In beide landen waar ik gewoond heb (Mexico, Spanje)wordt er altijd tussen de middag, zo rond 2 uur, warm gegeten wat ik veel fijner vind, omdat je dan s'avonds niet zo vol zit, toen wij een paar jaar in NL hebben gewoont lukte het nooit om voor 7 of 8 te eten en dan viel het zo zwaar. Nu eten we s'avonds wat lichts, de kinderen eten allemaal warm op school en klaar.

Verder vond ik het idd raar in NL dat je niet met creditcards kunt betalen, dat kan in andere landen toch overal.

Schoenen doet hier niemand uit, al probeer ik wel dat de kinderen als het slecht weer is ze uit te laten doen als ze naar boven gaan.

Verder moet ik zeggen dat er weinig is dat ik zou willen uitvoeren, meer invoeren, alleen misschien het lekkere weer!
Sumiya

dirksmama
Klompen

Toen ik kind was kon je meteen zien wie echte Ridderkerkers waren: die kwamen via de keukendeur en deden hun schoenen bij het binnenkomen uit. Omdat ze dat vroeger ook met de klompen deden...

Wij doen waar we ook zijn eigenlijk de schoenen altijd uit. Ik vind dat een erg prettige gewoonte. Grappige is dat bezoek het vaak vanzelf doet als ze zien dat wij het ook doen (en dan heb ik wel slofjes voor ze).

En ja, hypermarché's...ideaal. Gelukkig zit de dichtstbijzijnde Auchan als we in Nederland zijn maar iets meer dan 2 uur rijden van ons vandaan.

Verder mis ik een fatsoenlijke mall met een goed foodcourt en gratis schone WC's.

Shonagh
Fietspaden

of in ieder geval wegen zonder gaten zodat we hier lekker kunnen fietsen. O ja hier is Schotland.
Schoenen uit wordt hier ook veel gedaan, ik doe er niet aan mee, vindt het geen gezicht en veel te koud.

dc
Eigenlijk best veel

ik vind de televisie voor kinderen 's morgens in nederland belabberd slecht. In frankrijk heb ik de keuze uit zo'n 4 zenders 's ochtends met dingen die voor mij ook leuk zijn. In Nederland vind ik het echt om te huilen en doe ik het liefste oordopjes in.

Supermarkten die tot 22.00 u open zijn met veel keuze. Bakkers die zondagochtend open zijn.

Inderdaad de warme maaltijd 's middags, zodat je 's avonds gewoon wat simpels kunt maken.

Kinderopvang. We werken beiden voltijd en betalen nu 650 Euro per maand aan kinderopvang voor 2 kinderen. Waarvoor we niet op een wachtlijst hebben gestaan. Ook kunnen mijn beide kinderen de hele dag op dezelfde plek terecht.

En wat betreft cultuur, je niet tegenover iedereen hoeven te verantwoorden omdat je als moeder voltijd werkt, omdat dat hier gewoon normaal is.

Maar ik mis ook best wel veel dingen uit nederland. Wat zou het fijn zijn als je je ideale land zou kunnen samenstellen :-)

Annet
Met heel veel dingen eens, maar die creditcard?

Schoen uit, ideaal. Winkels lang open, ook heel fijn. Dat vonden wij ook toen we in het buitenland woonden.
Maar wat is er zo fijn aan het kunnen gebruiken van een creditcard? In Nederland heb je je bankkaart waarmee je snel op elke plek kunt betalen, ook voor lage bedragen. Waarom zou een creditcard dan fijner zijn.

dc
Voor ons

als je geen nederlandse bankrekening meer hebt en je bent op vakantie in nederland, is het heel erg irritant dat je opeens geld moet opnemen en contant moet betalen, omdat je niet met credit kaart kunt betalen!

kroet-28
Yep dc

heeft gelijk, het is vooral irritant voor mensen buiten nederland dat je wel overal met pin kunt betalen maar niet met credit card. Ik vind het onprettig dat ik hier nooit meer dan 5 pond bij me hoef te hebben en in Nederland vaak met 200 euro op zak moet lopen omdat je in veel winkels niet mer credit card kunt betalen.

dirksmama
Pin

Ik kan met mijn Indonesische debitcard gewoon pinnen in Nederland hoor!

kroet-28
Veel dingen

hebben z'n voor en tegens, kdv is hier echt veeel duurder dan in NL, maar ook veel beter geregeld, meer leiding etc.
en he is ook maar weer wat je gewend betn, want dingen die ik hier nu heel fijn vind (vaak ivm school/kinderen) vinden mijn nederlandse vrienden (in NL) heel overdreven.

Ja, dat ideale land ou leuk zijn, alleen krijg je dan volgens mij heeeel veeeel hele kleine ideale landjes ;-))

kroet-28
Dirksmama

ik met mijn engelse niet.

Shonagh
Verkeer

Ik hoop dat de NL automobilist nog eens iets leert van de manier waarop hier in Schotland/Engeland met elkaar om gegaan wordt.
Er wordt (bijna) nooit getoeterd, je "krijgt" voorrang,
ritsen gaat vanzelf, daar zijn geen geen spotjeop TV voor nodig. Ik begrijp dat de drukte er ook mee te maken heeft maar het is een verademing als ik in Newcastle van de boot rijdt en weer thuis kom.

mem
Belgische bankkaart

doet het ook niet in nederlandse winkels, wij hebben nogwel een nederlandse rekening en hebben daardoor geen probleem, maar herken het wel.
autorijden: in onze buurt wordt er keurig geritst ook tijdens spitsuur, voor zebra's wordt veel beter gestopt dan dat in onze nederlandse buurt was , ook al klagen veel buurtbewoners hier dat het zoveel minder is dan vroeger.
Winkels open tot 22.00 ?, dat herken ik niet, supermarkten en een enkele bouwmarkt tot 19.00 of 20.00. Huisartsen, tandartsen en ziekenhuisafspraken waar je ook 's avonds terecht kunt en scholen die eigen agenda's hebben en waar je voor veel dingen steeds weer je handtekening moet zetten dat je iets gezien hebt(briefje dat de school eerder uit gaat, kind heeft brief mee ivm schooluitstapje etc, cijfers en huiswerkafspraken), geeft veel meer handige controle al ben ik het ook wel eens zat of vind ik het onzin( en dan krijgt kind weer bijna straf omdat er niet genoeg handtekeningen in de agenda staan)

Engelandvaarder
Op school

Fijn hier: iedereen blijft over, er geen discussies over nodig thuis en het is goed geregeld.
Fijn in NL: woensdagmiddag vrij, het zou mijn 5-jarige even adempauze geven zo midden in de week (ze gaan hier 5 dagen 9-15.30).
Fijn hier: mensen geven je niet te pas en te onpas ongevraagd hun mening over van alles.
Flut hier: geen hypotheekrenteaftrek en onbetaalbare kinderopvang (gelukkig zitten beide kinderen nu op school). En ook flut: er wordt niet geschaatst! :-( Ik word alweer jaloers als ik in de krantenkoppen lees over schaatsen in NL komend weekend.
groetjes,
Jose

MJ.
En hier ...

... ook problemen met betalen in Nederland, hoewel tegenwoordig een treinkaartje op Schiphol wel lukt met een credit card.

Fijn op school vind ik de schoollunch en de schoolbus en veel naschoolse activiteiten aansluitend op school. Minder prettig dat de kinderen niet zelf op de fiets ergens naar toe kunnen.

Fijn in de supermarkt dat 'ie altijd open is, behalve met Kerst (niet dat ik vaak behoefte heb om om drie uur 'snachts boodschappen te doen, maar toch) en het altijd behulpzame winkelpersoneel.

Maar wat ik echt vind dat men in Nederland moet importeren zijn bergen en heuvels, het is er veel te plat (al is schaatsen inderdaad wel erg leuk.)

Wat ik hier weer helemaal niks vind is dat het in de winter zo ontzettend vroeg donker is. Gelukkig beginnen de dagen alweer ietsje langer te worden.

Groeten,

MJ. (vanuit Schotland)

Helen Hesselink
Bergen en heuvels?

Ik ben zo blij met het leven in de bergen van Oostenrijk, maar even afgezien van het standaard missen van beschuit en pickwickthee, is er een natuurfenomeen dat ik soms echt mis en in Nederland wel had!...
Zonsondergang en een horizon die in brand staat...
Ik vind het soms trouwens grappig hoe een kassiere bij de AH kan kijken als ze ontdekt dat ik geen bonuspunten of airmiles of zegeltjes wil. Ha ha, haast verwijtend is die blik dan hoor!
Maar goed. Wat interessant vind ik dat om te lezen wat jullie zouden willen invoeren in nederland, joh!
Nu net was mijn broer hier met een collega omdat ze een paar dagen zijn komen skieen. En dan stappen ze met modder en sneeuw doodleuk de woonkamer binnen, he. Grrr, en daar kruipt mijn manneke dan doorheen en dweilt ongewild de vloer achter ze droog...
x

dc
Helen

"Ik vind het soms trouwens grappig hoe een kassiere bij de AH kan kijken als ze ontdekt dat ik geen bonuspunten of airmiles of zegeltjes wil. Ha ha, haast verwijtend is die blik dan hoor!"

ROFL! Heel erg herkenbaar inderdaad!

Mijn franse credit card werkt ook niet in nederland, al staan er wel alle goede tekens op...

Shonagh
Pepernoten

En de verwijtende blikken als je al in september 10 kg pepernoten durft te kopen !!!

Juul M
Leuk allemaal hoor

Wat zou ik willen invoeren...

Australie waar ik nu woon:
Geen files! Tenminste, waar ik woon ben je overal in 10 minuten. Dat is niet zo als je in de grote stad woont natuurlijk. Er is ook altijd een supermarkt die 24/7 open is, hoewel me dat niet veel uitmaakt.
Er is goede subsidy voor kinderopvang en daardoor een stuk beter betaalbaar waardoor het het waard is om te werken. Helaas zijn er hier wel wachtlijsten, maar niet lang. Ook gaan de kinderen van 8:30 tot 1500 of zo naar school dus geen problemen met ophalen tussendoor wat me erg lastig lijkt als je werkt.
Het weer, tja, het regent weinig, sneeuwt nooit en altijd wel mooi weer. Of ik dat wil invoeren? nee, misschien een beetje, maar elke dag zon en blauwe lucht, nou nee. Ik word wel moe van de zomer met 35+ graden elke dag en ik mis al het groene gras en groene bomen. Of makkelijk even ergens heen kunnen of een paar uurtjes tijden en een totaal andere cultuur zien. Moet hier uren rijden om ergens te komen en onderweg zie je alleen maar rood zand en gumtrees! Zwembad achter in de tuin is wel weer fijn met het warme weer.

Nieuw Zeeland waar ik 2 jaar geleden nog woonde:
Ook geen files waar ik woonde. Weer kinderopvang betaalbaar en geen wachtlijsten. Geweldige natuur. Je kan naar plekken komen en het gevoel hebben dat er nog nooit iemand geweest is. Geen ellenlange papierwerk voor vanalles, wel voor sommige dingen hoor, maar zo te horen valt het vergeleken met NL nog mee. Kinderen ook de hele dag naar school.
Wat ik daar niet mis zijn de lage lonen. Het is moeilijk te vergelijken natuurlijk want ik weet niet precies wat de kosten in NL zijn, maar over het algemeen heb je met een medium loon niet echt veel geld over om even lekker weg te gaan.

In NL echter zijn de hypotheek rente een stuk lager en het openbaar vervoer een stuk beter. Tenminste, je kan bijna overal komen zonder auto.... Hoewel de reis wel erg lang kan zijn. Ik mis de drukte echter niet. Wel weer dat het erop lijkt dat kinderen veel meer buiten op straat spelen, doen ze dat nog steeds? Hier lijken ze allemaal zo binnen te zitten, of buiten met ouders erbij.

Verder weet ik het niet zo goed, ben al 10 jaar uit NL weg en ben gelijk na de studie vertrokken en heb dus daar nooit gewerkt en in een huis alleen gewoond dus verlijkmateriaal heb ik niet.
Juul

Arantxa
Oooo, wat gevoelig :-(

Ja, dit onderwerp ligt vreselijk gevoelig bij me op het moment. Wij wonen in Spanje, maar gaan hoogstwaarschijnlijk binnenkort weer terug. Ik wil wel graag hoor, want ik voel me toch altijd wel erg thuis in Nederland, maar het gaat hier in Spanje economisch nogal beroerd (man werkt in de bouwsector) en het is helemaal niet ondenkbaar dat hij zonder werk komt te zitten. Met een werkloosheid van meer dan 15% kom je dan ook niet zo makkelijk aan de bak.
Maar toch, hoewel ik dus best wel graag terugga en ik Spanje dus absoluut niet ideaal vind, ben ik toch (mede door dit draadje) telkens aan het vergelijken. Daarbij kom ik dan ook natuurlijk de leuke dingen tegen van hier wonen en dan word ik ontzettend bang dat we dat in Nederland allemaal heel erg gaan missen... :-(
Het is natuurlijk nergens ideaal, maar waar is het nou het beste voor ons, een multicultureel gezin???? Ik kom er niet uit........... Hoe maak je nou de juiste afwegingen?

Groeten, Arantxa

kroet-28
Arantxa

ik benijd je niet (om zo'n beslissing te moeten nemen). Ik denk zelf dat ik heel veel moeite zou hebben om weer in Nederland te wennen. Ik zie ons ook niet meer terug gaan.
Wat die werkeloosheid betreft: is dat in NL beter? Ik weet het niet hoor, maar alles wat hier (in UK) ongeveer in de 2e helft van 2007 begon, kwam anderhalf jaar later in NL.
Ik weet niet hoe lang je al weg bent, ik merk zelf dat voor mij nederland moeilijk zou zijn omdat er erg veel verandert is in de 10 jaar dat ik weg ben, ik zou niet meer terug gaan naar 'mijn' nederland, als je begrijpt wat ik bedoel, maar naar een ander vreemd land waar ik wel al vaak ben geweest en aardig wat mensen ken.
sterkte met de beslissing!

Arantxa
Kroet-28

Niet om het een of ander hoor, maar mag ik je aanraden er eens een krant bij te pakken? ;-)))))
Nederland heeft de laagste werkloosheid van Europa, nl. 2,7%, tegenover Spanje met bijna 15%. De verwachtingen zijn dat dit cijfer nog (sterk) de hoogte in zal gaan.

O ja, ik zou best wel willen vertrekken naar weer een nieuw vreemd land. Dit is ook niet de eerste keer dat ik in het buitenland woon. Het probleem is echter dat ik niet alleen ben, maar ook een man en kinderen heb, waar ik heel erg rekening mee moet houden. Vandaar dat Nederland de beste optie is, voorlopig.

Groetjes, Arantxa

kroet-28
Arantxa

ach, ik ben gewoon niet zo goed met cijfertjes ;-))) wist niet dat ht verschil zo groot was.
Overigens uit een krant zou ik dat soort cijfers niet zo gauw geloven, ik zie het graag onderbouwd! Ik heb wel eens berichten nagetrokken in officiele rapporten en dan bleek de berichtgeving in de kranten toch vooral 'sensationeel' te zijn. (ik beodle niet dat dat hiermee ook zo i shoor)

Ik bedoelde met een nieuw vreemd land eigelijk meer dat nederland ook een vreemd land voor mij zou zijn als ik nu teug zou verhuizen, er is zoveel verandert!

succes

picobello
Idd de pepernoten

de bitterballen en kroketten, ontbijtkoek enz. Daar heb ik mijn leerlingen al aardig gek meegekregen. Dus na een nederlandse vakantie gaan er weer een hoop spullen mee naar huis.
Maar wat mis ik ook het fietsen, de grotere zelfstandigheid van de kinderen ivm vervoer. Hier blijf je rijden met en voor de kinderen en niets is lekker dichtbij.

grasshopster
Nog een schot hier

Shonagh en MJ waar wonen jullie? Wij op een half uur van Inverness.

Wat ik mee naar Nederland zou willen nemen:
-school bus, school dinner en school uniform
-idd de vriendelijkheid van mensen in het verkeer
-de over het algemeen relaxte houding van de mensen hier
-winkels laat open
-gebruik van creditcards
-de frisse lucht, de ruimte en het landschap

Wat ik uit Nederland mee zou willen nemen:
-het efficiente bevolkings registratie systeem (is zo inefficient in de UK)
-de naschoolse opvang
-de gezondheidszorg
-de Hema!
-idd schaatsen (ook op tv)! maar we hebben skieen op een uur rijden
-de gezondere leefstijl en de betere "dress sense" van de Nederelandse bevolking

En natuurlijk hagelslag!

Shonagh
Grasshopster

Ik kom je wel eens tegen op dat andere forum ,maar dan zonder nick. Ik woon in een buitenwijk van Glasgow.
Heb je niet het idee dat het school uniform en de "dress sense" zoals jij het zo treffend noemt met elkaar te maken hebben? Veel mensen verwisselen na hun schoolloopbaan hun uniform voor een werkuniform. I.t.t. jou vind ik het schooluniform helemaal niets, wel gemakkelijk maar echt niet leuk. Ben blij dat de oudste 2 nu op de universiteit zitten, nog eentje 1,5 jaar met een wit shirt/stropdas te gaan........

kroet-28
Ha shonagh

dat zegt mijn man nou ook atijd, ze hebben gewoon geen kans om smaak te ontwikkelen, mdat ze altijd in uniform zijn. zit toch iets in denk ik!

kroet-28
Grasshopster

welk bevlokingsregistratie systeem is ineffiecient?? er is er toch gewoon geen, afgezien van die volkstellingen en kiesregister?
of heb ik iets gemist ;-))

Mj
Grasshopster

Hoi Grasshopster,

Ik woon vlak bij Aberdeen.

Mijn kinderen zitten op de International school en dragen geen schooluniform. Ik zie daar eerlijk gezegd ook niet zo de voordelen van.

Het sneeuwt! De kinderen hopen nu natuurlijk dat we insneeuwen, zodat ze morgen niet naar school hoeven.

Groeten, Mj

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.