Home » Forum » Wonen in penang

Wonen in penang

Top 3 nieuwe artikelen

  1. Rouwverwerking van je kind, lees hier hoe je kunt helpen.
  2. Thuis sporten met het gezin, check deze tips voor kinderen vanaf 8 jaar.
  3. Mijn kind is bang voor corona, wat kan ik doen? Je leest het hier.
5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sukran
Wonen in penang

Er ligt een aanbod voor een baan in Maleisie en logistiek zou het handigst zijn om op Penang te gaan wonen. Het werk zelf is in Butterworth dus man moet dan iedere dag die brug over (hoe erg is dat nou echt, met die file?) maar ivm scholen zou het dan het makkelijkst zijn om op het eiland te zitten.
Ik weet inmiddels dat m.n. de scholen voor lager onderwijs goed zijn (we hebben een zoon van 9 jaar) maar ervaringsverhalen zijn welkom!
Iemand nog tips mbt beste wijk / huis vs compound en meer van dat soort expatvragen?
Wat ik me ook afvraag: waarom niet op het vaste land gaan wonen (huurprijzen zouden lager zijn?) en vanaf daar naar school op Penang rijden. Of is dat echt waanzin?
O ja, het is waarschijnlijk voor zo'n 15 maanden.
Alvast dank!

denkster
Tips

Je vraag is erg specifiek voor een bepaald land, wellicht is het beste om deze informatie te halen via het land zelf en dan de toekomstige collega's van je man. Er zijn rond onderwijs ook veel vragen: wordt het vergoed? Is er reiskosten vergoeding van de zaak voor het onderwijs? Moet je het Nederlandse onderwijs (edufax) zelf betalen?
Waar is het handigst wonen met een gezin met kinderen- eigenlijk zou het mooiste zijn als je er zelf of je man er naar toe gaat voor orientatie , betaald door de baas, om te kijken of het als gezin wel aantrekklijk is om te wonen.
Kijk of er een Nederlandse vereniging is, of dat de ambassade iets weet hierover of een kamer van koophandel. succes! Buitenland wonen is prachtig, maar het moet wel te doen zijn, anders kan je beter in Nederland zitten...

Elx
Wie gaat er reizen?

Ben alleen in penang op vakantie geweest, maar woon wel in buitenland.

Als ik het goed lees is jouw vraag eigenlijk. Wie moet er elke die brug over? Man voor zijn werk, of jij met kids de andere kant op? Ik kan daar geen antwoord opgeven. Maar kan je niet aan evt contacten daar al vragen waar t leuker wonen is? Wat wil jij en rest van gezin? Vriendjes in de buurt, of komen alle kinderen al van ver, dus maakt dat niet uit. Tussen de "locals" wonen, of meer luxe en westerse gemak van expat community?

Succes met de keuze, hoe dan ook een leuke ervaring. Jammer dat je niet alvast even kan kijken. Is t een optie om bij aankomst even tijdelijk in gemeubileerd of vakantiehuis te zitten?

Je kan je dan oriënteren. School en werk liggen al vast zo te horen. In een paar weken heb je al goed door wat wel en niet werkt, helemaal als je al eens eerder een buitenland avontuur heb gehad.

Je kan dat toekomstige huizen zelf zien en zo mogelijk makkelijker een beslissing maken.

Succes!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

dirksmama
Ga er eerst eens heen

neem een tijdelijk apartement o hotelkamer en kijk wat het beste bevalt. Na een paarvweken ben je wijzer.
En neem contact op met outpost (organisatie van Shell expat echtgenoten), voor specifieke tips.

dirksmama
Internationale school

intake en kind eerst bekijken is inderdaad heel normaal bij internationale scholen. Ze zijn privé scholen en hebben dus geen opname verplichting. Behalve natuurlijk bij bedrijfsscholen, zoals die van Shell.

Wel grappig, paar tieners van hier zitten in Penang op boarding school.

Onderwerp gesloten