Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

IQ test

Onze dochter is een slim meisje, maar we hebben niet het idee dat school dat zo goed ziet. We willen graag dat ze een IQ test doet, zodat we wat beter weten waar ze staat.

Nu zijn we op zoek naar een tester met als speciliteit HB. Iemand hier met ervaring met een hb gespecialiceerde tester in het midden van het land?

Aanvulling

Een gemiddeld of zelfs hoog iq hebben zegt trouwens niet dat je daarvan meteen ook navenant zichtbare schoolresultaten hebt.

Enneke

Enneke

08-10-2017 om 20:10

Comenius, Bilthoven

Zie https://www.comen.nl/
Zij hebben veel ervaring met HB kinderen en testen.

@Miriam: ik denk dat ze met midden van het land de regio rond Utrecht, niet rond Nijmegen bedoelt .

Verder heeft Miriam wel gelijk.

De specialist

Het CBO is nu eenmaal de specialist op dit terrein.

Eowyn1

Eowyn1

09-10-2017 om 11:02 Topicstarter

Bedankt

Voor de reacties....

Ik bedoelde inderdaad meer omgeving Utrecht, maar een eindje rijden is op zich niet erg! Op de site van het CBO kan ik alleen niet vinden dat ze ook intelligentietesten afnemen.

Bilthoven is vlak bij ons, dus daar ga ik me ook maar eens in verdiepen.

Ik weet dat IQ op zich niet zoveel zegt over schoolresultaten.Van broer en zusje weten we het IQ wel. Die vallen vrij hoog uit, maar hebben beiden leerproblemen, met de bij behorende slechte resultaten. De resultaten zijn bij mijn dochter het probleem niet. Wij hebben het gevoel dat school haar niet genoeg uitdaagt terwijl ze wel veel meer aan zou moeten kunnen. Maar ze is een rustig en ijverig meisje, dus waarom zou je daar als school meer energie in steken?

Erica

Erica

09-10-2017 om 12:12

Duur

Het CBO neemt (of nam in ieder geval) wel iq-testen af, maar ik vind ze wel duur. Wij hebben bij een ander bureau een test af laten nemen en dat was 2,5 keer goedkoper. Het CBO schijnt wel heel goed te zijn.

Thursday Next

Thursday Next

09-10-2017 om 14:42

hier

hebben wij de kinderen ook bij Comenius Bilthoven laten testen, beide keren prima.

ook Comenius

Wij hebben bijna vier jaar geleden de kinderen ook laten testen bij Comenius in Bilthoven. Prima ervaringen. Werd overigens met verwijzing van de huisarts deels vergoed door de zorgverzekering.

Eowyn1

Eowyn1

11-10-2017 om 10:54 Topicstarter

Al contact

Wij hebben ondertussen al contact met Comenius. Komt goed op ons over.... ik denk alleen niet dat we iets vergoed krijgen, omdat onze dochter niet vastloopt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.