Relaties Relaties

Relaties

You&I

You&I

25-03-2019 om 16:49

Geen sexuele gevoelens meer voor partner

Ik, vrouw van 47, getrouwd met mijn lieve man van 49. Samen 3 kinderen van 18, 16 en 13. One big happy family. Niks aan de hand dus zou je zeggen.

Alleen.....ik heb totaal geen sexuele gevoelens meer voor mijn partner. Het is ook niet zo dat ik hem totaal niet meer kan velen op dat gebied, maar hij windt me niet meer op. Ik fantaseer regelmatig over andere mannen. Eerst dat ik dat ik misschien door de jaren heen een ijskonijn was geworden, maar dat is dus niet. Het is echt zo dat ik me tot partner niet meer aangetrokken voel. Ook zoenen hoef ik niet meer. Knuffelen prima. Het is niet zo dat we het niet meer doen, want hij heeft natuurlijk ook zijn behoeften, maar ik merk dat ik het liever met mezelf doe dan met hem.

Hem kwijt willen is het laatste wat ik zou willen. Het is een schat en we hebben een prima huwelijk. Ook voor de kinderen zou ik dit niet willen. Van het type vreemdgaan ben ik ook niet.

Herkent iemand dit? En hoe gaan jullie hier mee om?

Maggie

Maggie

25-03-2019 om 18:07

Tantra

Ik had een partner die niet meer wou. Door tantra heb ik geleerd dat er meer is dan sex, vrijen gaat over verbondenheid. Ook het vrijen met jezelf. Je zou kunnen kijken of er een goede cursus in je buurt is. Mijn huwelijk was helaas al stuk toen ik met tantra begon maar ik denk zeker dat je er veel aan kan hebben.

Paasei

Paasei

25-03-2019 om 21:59

Vragen

Het eerste wat in mij op komt; was het vroeger wel leuk? Hadden jullie een goed en voor beiden bevredigend seksleven dat gewoon in een sleur is geraakt? Dat is natuurlijk een ander verhaal dan wanneer seks samen voor jou nooit bevredigend was en je je heil altijd al bij jezelf moest zoeken.

Als ik uit ga van het eerste geval, de sleur, bedenk dan ook dat jouw hormonen gaan opspelen. Je bent 47, de overgang zet in. Met zowel geestelijke als lichamelijke effecten op je seksbeleving. Daar vind je op internet veel info over. Over hoe je het vuur oprakelt en brandend houdt. Kijk bv eens op de website van de Paarse Keizerin (google!). Een smaakvolle en erg informatieve site.

You&I

You&I

26-03-2019 om 17:43

Paasei

De schuld ligt niet bij mijn partner.

We zijn al heel lang samen en hij is mijn eerste en dus enige bed partner. Het is echt niet zo dat ik het altijd bij mezelf moest zoeken. in principe nog steeds niet. Hij wil vaak genoeg en denkt altijd heel erg aan mij. Alleen......ik merk dat ik er geen zin meer in heb met hem. Als mijn hormonen zouden opspelen zou ik toch ook geen zin in andere mannen moeten hebben? Maar het lijkt juist wel of dat alleen maar meer wordt. Ik denk dus dat door mijn hormonen de behoefte groter wordt alleen niet met partner.

Ik voel me hier zo rot over want hij verdient dit niet. Oke, hij heeft niet meer het figuur van vroeger, maar ik ook niet. Ik kan me dus niet voorstellen dat dat de oorzaak is.Heb het nooit een probleem gevonden dat ik geen andere bed partners heb gehad, maar nu lijkt het opeens wel een ding te worden. Pfffff.....bah bah....rot hormonen!

misschien eens over praten?

En dan natuurlijk een beetje tactvol :) dus niet: ik heb wel zin maar niet in jou. Maar als jij verder heel gelukkig bent in je relatie is het denk ik de moeite waard een gesprek aan te gaan. Het is toch logisch dat je in de loop van de jaren allebei veranderd en misschien is het wel tijd ook de regels in de relatie te veranderen? Hoe denkt hij erover om misschien toe te staan het eens met een ander te doen, zou jij dat misschien willen? Of misschien samen met iemand erbij, sextoys, porno weet ik het maar gewoon eens samen praten over je (veranderde) wensen?

Aardappel

Aardappel

26-03-2019 om 21:52

Nooit

Ik heb nooit behoefte aan seks gehad. Wel de behoefte aan geborgenheid heerlijk tegen elkaar aan liggen. Maar seks heb ik nooit nodig gevonden. Op een gegeven moment wilde ik wel een kind en kwam de hehoefte wel maar om eerlijk te zijn daarna echt helemaal geen seksuele gevoelens meer gehad. Ik mis het ook niet als ik het niet heb, mijn man overigens wel dus we hebben nog af en toe seks.

You&I

You&I

27-03-2019 om 13:41

Carole

Daar heb ik ook wel eens aan zitten denken, maar sjemig, wat lijkt me dat eng!
Sowieso omdat ik best onzeker ben en het me dus ook erg eng lijkt om "het" opeens met een andere man te doen. Maar, zeker ook bang om meer gevoelens of zelfs verliefd te worden op een ander.

Het zou zeker wel kunnen helpen. Misschien ben ik gewoon op mijn man als type sexpartner uitgekeken. Mijn man is lief, net zo groot als ik, en denkt altijd erg aan mij. Misschien verlang ik nu juist naar een grote, ruige ma, waarbij ik me wat kleiner en onderdaniger voel. Pffff ik weet het ook niet. En nogmaals, ook bang om dan verliefd te worden op een ander.

You&I

You&I

27-03-2019 om 13:46

Aardappel

Bij mij is het ook nooit een super belangrijk ding geweest, en nog steeds niet het belangrijkste, maar naarmate de kinderen ook ouder worden merk ik wel dat mijn behoeften daarin weer wat meer worden. IK wil het zo graag bij mijn man voelen, dan zou het plaatje perfect zijn zeg maar, maar ik voel het dus niet meer.

Hij voelt op dit moment als mijn allerbeste maat (die ik voor geen goud zou willen missen), maar dat vind ik voor een complete relatie dus niet genoeg....

40er

40er

27-03-2019 om 16:17

Vragenlijst

https://mojoupgrade.com

Vul ieder afzonderlijk deze lijst eens in. Heel eerlijk, zonder dat je je ergens voor schaamt. Dan krijg je een lijst met dingen die de een graag wil en de ander welwillend tegenover staat.
Ik zou voor de tijd wel met je man praten, hoe het voelt voor jou. Overgang kan qua hormonen natuurlijk veel doen, dat is wel iets om rekening mee te houden. Je voelt je dan niet altijd even fijn. Of misschien ben je aan pil? Ook een libido killer.

You&I

You&I

27-03-2019 om 17:42

40er

Dank je wel, we zullen er eens naar kijken.

Ik ben niet aan de pil, maar heb een spiraal. Maar........mijn libido is niet het probleem, alleen met wie, daar ligt mijn probleem op dit moment. Heb wel trek in andere mannen maar niet in eigen partner.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden