Relaties Relaties

Relaties

Madeleine

Madeleine

09-06-2014 om 18:17

Relatie met man, die manisch depressief is

Vanaf januari 2014 heb ik een relatie met een leuke man gekregen, die mij meteen vertelde dat hij manisch depressief is.
Oké dacht ik...wist toen niet precies wat het inhield, maar ik dacht dat ik er wel mee om zou kunnen gaan.
Door de verliefdheid kwam hij in een manie en wist niet wat me overkwam, als ik vrij was stond hij bij mijn werk, hij kwam vrij snel bij mij thuis als de kinderen er waren en zij hadden mij nog nooit met een man gezien...kortom best heftig, maar het voelde gek genoeg goed en ik hield rekening met hem.

Ondertussen zocht ik informatie over manisch depressiviteit op internet, kreeg van hem een boek, kocht een dvd en ging zelfs mee naar psychiater. Ik was verliefd en wilde ervoor hem zijn! In de loop van de tijd zag ik verschillende stemmingswisselingen bij hem, sterker nog...ik zag/voelde ze aankomen. Zijn stemming bepaalde de sfeer van dat moment, ik liep regelmatig op m'n tenen.

Beetje bij beetje bleek dat hij nog in een relatie met zijn ex-vriendin zat toen wij bij elkaar kwamen, maar het was zijn enigste manier om van haar af te komen. Beetje raar, maar ik hield van hem en ik was blij dat hij in mijn leven was gekomen.

Echter, mijn intuïtie zei dat er dingen niet klopten en ben ik een keer in zijn telefoon gaan kijken...schrok me dood, veel contact met zijn ex-vriendin...bellen, sms'jes, appjes. Ik heb hem erna gevraagd maar hij ontkende en we gingen gewoon verder.

Vorig weekend maakte hij het ineens uit...na bijna 5 maanden samen te zijn geweest, ik mijn leven bijna aan hem had aangepast zei hij doodleuk 'Ik ga terug naar mijn ex-vriendin, zij begrijpt mij zoveel beter dan jij...'. Het kwam als een klap bij heldere hemel....het gaf me een dubbel gevoel : blij omdat de relatie ongelijkwaardig was en verdrietig omdat mijn intuïtie al die tijd heeft geklopt en ik weer gekwetst ben.

Ik ben compleet van de leg en probeer contact met hem te houden cq te krijgen, maar het gaat moeizaam.
Ik moet hem loslaten, maar hoe kan ik dat doen?! Iemand tips?


Madeleine

Madeleine

09-06-2014 om 18:18

Aanvulling

Dit is het verhaal in een notendop, maar de kern van het verhaal staat erin....

drama

Ik kan me voorstellen dat je geschokt bent dat het ineens afgelopen is. Dat kost gewoon even tijd om te laten zakken.
Verder zou ik toch maar blij zijn dat hij het uitgemaakt heeft. Stel je voor dat het andersom was.
Wil je wel een relatie met zoveel kans op drama?
Ik zou geen contact meer zoeken en iets leuks voor mezelf gaan doen, een goede vriendin opzoeken en uithuilen of zoiets, of juist naar de sauna. Vul je nu lege tijd met leuke andere dingen.

Madeleine

Madeleine

09-06-2014 om 19:05

Moeilijk

We hebben bijna 5 maanden een relatie gehad, we hebben leuke dingen gedaan maar er waren ook minder leuke dingen...hij zei altijd dat hij een milde variant van md heeft, waarna ik zei 'Kan het nog erger?!'. Niet echt een aardige opmerking natuurlijk, maar ik meende het wel...

De kinderen zijn naar hun vader en voel me nu zo leeg en eenzaam, wat een rotgevoel!

wendie

wendie

09-06-2014 om 19:21

toch bij jezelf komen

Zie het als een uitdaging, deze relatie kun je aangrijpen om iets over jezelf te leren. Waarom heb je je leven zo aan hem aangepast, aan een man die je eigenlijk niet eens vertrouwde? Wat zijn jouw behoeften in deze, die je probeert te bevredigen? En hoe zou je dat anders kunnen gaan doen, zonder afhankelijk te worden?

Fleurie

Fleurie

09-06-2014 om 19:32

Madeleine

Als je verliefd bent en het deksel op je neus krijgt is dat altijd zwaar. Maar jij verdient een relatie die wat toevoegt aan jou en je leven. Bij deze man heb je zo te lezen veel moeten inleveren.
Sommige mensen zijn een kei in je het gevoel geven dat je speciaal bent. Maar dat iemand je dat gevoel kan geven betekent niet automatisch dat hij je ook zo behandelt en is geen garantie voor een fijne relatie. Dat is als je verlieft bent moeilijk te verteren maar straks zie je dat zelf ook. Het kost tijd. En het bijzondere aan tijd is dat het vanzelf voorbij gaat zonder dat je ervoor hoeft te werken. Vertrouw erop dat je je met de tijd steeds beter zult voelen. Dat je je straks realiseren zal dat deze man je een plezier heeft gedaan door je los te laten. Zodat jij je kunt openstellen voor een relatie waarin jullie je beiden aanpassen, en beiden wat aan de ander toevoegen.

Ik heb het zelf meegemaakt en ben nog steeds blij dat hij het heeft uitgemaakt. Toen ik er middenin zat had ik geen idee dat het echt niet goed zat en toch was het zo. Bizar om mee te maken. Mijn vriendinnen vinden het ook heel lastig dat ze niet tot me door konden dringen toen.

Vertrouw op jezelf, je kunt terugveren, hier overheen komen. Geniet van goede momenten, ook al zijn ze maar kort, er zullen er steeds meer zijn. Kijk vooruit, er zijn meer leuke mannen in de wereld, ik heb er hier in het dorp nog wel paar voor je rondlopen anders .

Madeleine

Madeleine

09-06-2014 om 20:53

@ Fleurie

Ik heb inderdaad een groot stuk van mezelf weggegeven in deze relatie...tijdens heb ik weleens huilend een vriendin gebeld hoe ik hiermee om moest gaan. Als ik eerlijk naar de relatie kijk dan klopte het ook niet...hij kwam en ging wanneer hij er zin in had, zo werkt dat toch niet? In die weken met hem heb ik allerlei facetten van manisch depressie beleefd...er valt gewoonweg niet mee samen te zijn cq te leven.

Hij belde net en het gaat (zoals gewoonlijk) weer over hem...grrr.

Ondanks alles ben ik verdrietig, omdat het toch 5 maanden van mijn leven en energie heeft gekost...

An-nA

An-nA

09-06-2014 om 22:24

Geprobeerd.....

Ik was dol op mijn ex. 4 jaar lang heb ik het geprobeerd. Ik was jong, 10 jaar jonger dan hij en smoorverliefd. Hij was manisch. Toen onze relatie was afgelopen heb ik jarenlang nodig gehad om ervan te herstellen. Klinkt heftig, was het ook. Zonder hulp overigens, maar gewoon niet meer in staat een relatie aan te gaan. Gelukkig kwam naar 4 jaar mijn man, stabiel, evenwichtig. Ik lees je verhaal en ook al is het 20 jaar geleden, ik weet nog hoe moeilijk het was. Zijn buien, de hypers, de depressies, onnavolgbaar. Herken precies wat jij schrift. Ik hoop dat je rust kunt vinden en er komt een dag dat je beseft het beter is zo, echt.

Madeleine

Madeleine

09-06-2014 om 23:18

@ An-nA

Dankjewel voor je reactie...

Het is slechts 5 maanden geweest, maar het voelde als jaren...zo intensief is het geweest.
Zijn wisselende buien waren vreselijk...eerst een hypomanie, toen ging hij halsoverkop op vakantie om rust te krijgen. Nou, dat werd een feestvakantie...overdag slapen en 's nachts feesten. Mij op de gekste tijden bellen, waardoor ik mijn nachtrust niet kreeg. Mijn angst was dat hij daarna depressief terug zou komen, hij was ziekig en dacht dat hij daar iets had opgelopen. Hij lag dagen op bed, wilde niet eten en zijn gemoedsrust was kortgezegd slecht te noemen. Toen hij het uitmaakte beweerde hij zelfs dat zijn depressie mijn schuld zou zijn...nou ja zeg.
Hij gaf zelfs toe mij gebruikt te hebben voor zijn eigen gemak, hij doelde daarmee om mijn goedheid en de drive om hem te willen plezieren en ervoor hem te willen zijn. Ook had hij roofbouw op mij gepleegd, hij had zoveel energie...ik natuurlijk niet maar ging erin mee. Als ik het opschrijf kan ik me bijna niet voorstellen dat me dit is overkomen, ik heb het laten gebeuren en waarom vraag ik me nu af?!

Astrid

Astrid

10-06-2014 om 15:52

kijk

Er is geen manisch depressieve hetzelfde. Mijn ouders zijn al bijna 50 jaar getrouwd, mijn moeder is manisch depressief.
Het kan dus ook goed gaan.
Natuurlijk is het ook gewoon mogelijk dat meneer een aantal heel vervelende karáktertrekjes heeft, die versterkt worden door zijn manisch depressiviteit.
Maar hoe lastig een ziekte is, bij mijn ouders zag ik het goed gaan, wie weet was het gewoon een nare man; zo klinkt hij in elk geval wel.
In dat geval beter hem te verliezen na 5 mnd dan na 5 jaar, want dan zijn je kinderen er ook zo diep in betrokken.
Sterkte in elk geval, ik snap best dat je je hier rot door voelt.

Madeleine

Madeleine

10-06-2014 om 16:21

Persoonlijkheid

Hij is een charmante man, waar veel vrouwen opvallen. Zijn balboekje staat overvol zeg maar. Hij vertelde dat de meeste vrouwen na een paar dagen al 'flauw' van hem waren vanwege zijn buien en gedrag. Dat kan ik heel goed begrijpen. Naast md kan hij heel goed manipuleren en heeft hij narcistische trekjes.

Het blijft moeilijk om los te laten...tijd heelt alle wonden (hoop ik...).

+ Brunette +

+ Brunette +

11-06-2014 om 01:25

Ja hoor, de tijd heelt alle wonden.

Zoek afleiding, ga leuke dingen doen met je kinderen of met vriendinnen of verwen jezelf. Wees blij dat je van hem af bent. Klinkt allemaal wat cliché maar ik weet waar ik het over heb. Viel ook altijd op moeilijke mannen.

om het voor jezelf inzichtelijk te maken kun je een 'kosten-baten'-analyse maken.
Schrijf maar eens of wat deze relatie je heeft gekost op alle gebieden (dus niet (alleen) financieel, maar ook aan bijvoorbeeld nachtrust, humeur, zelfvertrouwen, álles) en wat het je opgelevert heeft (plezier, ontspanning etcetera)

Madeleine

Madeleine

11-06-2014 om 16:29

Kosten/baten analyse

Ik denk dat de relatie met hem mij meer energie heeft gekost dan dat het mij heeft opgeleverd. Het was altijd maar de vraag of hij kwam en zo ja, wanneer hij dan kwam.
Als hij er dan was, hoe was zijn bui/stemming.

Tuurlijk hebben we leuke dingen gedaan en plezier gehad, MAAR het ging op zijn voorwaarden. We zijn uren in de stad geweest, gingen 3x per week uit eten en met regelmaat naar het casino. Eenmaal thuis wilde hij weer eten (bijwerking van de medicatie) en nog wer een film kijken...daar ging m'n nachtrust. Hij werkt niet, dus heeft hij een heel ander leven

En ondertussen had hij veel contact met haar...

Hoe heb ik dit uberhaupt vol kunnen houden?!
Ik vraag het me nu echt af...

An-nA

An-nA

11-06-2014 om 17:15

zo herkenbaar

Je schrijft: Hij is een charmante man, waar veel vrouwen opvallen. Mijn ex ging vreemd, ik vermoedde dat maar hij ontkende glashard en ik trapte erin. Dus net als jouw ex kon hij heel goed manipuleren en had hij narcistische trekjes en toch was ik smoor op hem. Ik schreef je al dat het vele jaren geleden is maar hij komt toch af en toe terug in mijn dromen (onze relatie is abrupt beeindigd, er was geen echte "closure"). Dan wil hij dat ik weer bij hem terug kom. Mijn man weet hiervan en vindt het maar raar maar ik vind dat eerlijkheid het allerbelangrijkst is en daarom vertel ik het hem. Soms ben ik naar zo'n droom bang dat hij ineens op de stoep staat. Het slaat echt compleet nergens op want hij woont inmiddels al jaren in het buitenland. Tijd heelt alle wonden, dat is zo, maar een relatie met een man zoals jij die beschrijft hakt er goed in....helaas kan ik dat beamen.
Sterkte !

Madeleine

Madeleine

11-06-2014 om 17:29

Verbondenheid

Het lijkt of ik op een of andere manier intensief verbonden ben...ik kan hem (nog) niet loslaten.
Af en toe hebben we contact, maar hij is zoo boos...gesprekken eindigen abrupt en toch is er steeds weer contact.
Iemand nog tips/adviezen?!

Aankomend weekend ben ik kinderloos, normaal waren we altijd samen en nu?! Ik zie er als een berg tegenop...

An-nA

An-nA

11-06-2014 om 19:04

Laat los

Madeleine,

Dit maakt je kapot geloof me. Laat het los. Maak plannen voor dit weekend. Spreek af met vriendinnen. Het is moeilijk ik weet het maar laat hem los. Uiteindelijk zal deze relatie je slopen, geloof me. Je verdient beter, je moet ook want je hebt kinderen, je kunt je niet veroorloven hieraan onderdoor te gaan. Ik had destijds geen kinderen, ik weet echter 1 ding zeker; als ik hen toen had gehad was ik er niet zolang mee doorgegegaan. Dat kun je niet maken tegenover hen want jij gaat eraan kapot en je kinderen hebben recht op een (geestelijk) gezonde moeder.

Madeleine

Madeleine

11-06-2014 om 19:34

Gevoel is een raar iets

@ An-Na

Gevoel is een raar iets...hij zit nu in een depressieve fase en ik maak me zorgen. Hij heeft zijn telefoon bijvoorbeeld uitstaan, MAAR ik kan hem niet helpen met zijn problematiek. Ik moet loslaten, maar HOE?!
Ga m'n best doen...

Egel

Egel

11-06-2014 om 21:49

je bent verslaafd

Je bent verslaafd. Want waarom zou je hem willen bellen? Hij is boos, hij wil je niet meer, en/of hij wil dat alles om hem draait (of kan niet anders, wat dan ook).
Je moet hem helemaal niet bellen en niet checken of hij depressief ofwel manisch is, of zijn telefoon al dan niet uitstaat. Of hij al met die ander is, wat hij nu weer wel of niet wil.
Maar: je wil dat telkens wel (het bellen, het checken). Misschien moet je onderzoeken wat jou verslaafd maakt en waaraan je verslaafd bent. Zoek je de bevestiging, de aandacht? Misschien ben je ook wel gekrenkt dat na al jouw investeringen, hij je gewoon niet meer wil en zelfs een ander misschien wel.
Het klinkt kansloos. Ik zou hard op zoek gaan naar je trots en eigenwaarde.
Sterkte!

Madeleine

Madeleine

12-06-2014 om 13:52

Waarheid

Hij heeft gisteren eindelijk toegegeven dat hij tijdens onze relatie ook intiem met zijn ex-vriendin is geweest. Hij was helemaal buiten zinnen en schreeuwde een paar keer 'Wat ben je toch een kutwijf!' en kreeg weer allerlei verwijten naar m'n hoofd. Dit was gelukkig via Skype en niet live, hou m'n hart vast als we bij elkaar waren geweest. Het was een pijnlijk en verdrietig moment, waarbij zijn ware aard naar boven is gekomen. Hoop dat dit me sterk genoeg maakt om hem los te laten...

tjee

Ik vind het plaatsvervangend gênant hoe jij je afhankelijk maakt van deze persoon. Kom op zeg! Je bent maar 5 maanden samen geweest, en die tijd was al niet allemaal rozengeur en maneschijn. Hij maakt het uit om terug te gaan naar zijn ex en jij blijft maar contact houden met hem, via telefoon, skype...
Waarom doe je dat?? Waarom niet hup zijn nummer uit je telefoon en computer, adres weg enz. Verbreek alle contact en ga verder met je leven.
Voor die tijd had je toch ook kinderloze weekenden? Wat deed je toen? Je doet verdorie net of je 10 jaar samen bent geweest. Ben je altijd zo in relaties? Dan zou ik om te beginnen maar eens aan de slag gaan met jezelf zodat je ook tevreden kunt zijn met een leven zonder relatie.

Eens met Jippox

Realiseer je ook dat zij nu weer zijn vriendin is en jij zijn ex, dus nu blijft hij bij haar doen, wat hij eerst bij jou deed en jij werkt daaraan mee. Gewoon afkappen en afhouden en afsluiten en laat je niet zo gebruiken, helemaal niet door iemand die teruggaat naar zijn ex, en jou dan weer aan het lijntje houdt. 5 maanden is niks, snap dat het intensief voor je is geweest, en dat je er veel energie en tijd in hebt gestoken, maar steek die nu maar lekker in jezelf, dat heb je wel verdiend toch? Er zijn mensen die jaren in zulke relaties zitten en er niet meer uitkomen, ben blij dat dat bij jou niet het geval is.....

Madeleine

Madeleine

13-06-2014 om 10:31

Pijnlijk

De laatste twee reacties komen hard aan...

Het was slechtst 5 maanden, maar het was zoo intensief dat het als jaren aanvoelt. Ik ga afstand nemen van deze man, ik overleef het wel...

Het voelt echter alsof mijn hart in duizenden stukjes in geslagen, hoop dat hij weer gelijmd kan worden...tijd doet een hoop!

Madeleine

Madeleine

19-06-2014 om 13:44

Ommekeer

Afgelopen vrijdag een gesprek van maar liefst 5 uur met mijn ex-vriend gehad. Hierbij ik van alles kunnen zeggen en vragen, hij blijft ontkennen dat hij tijdens onze relatie en nu weer bij zijn ex-vriendin is. Hij zei dat jij me al weken een ***wijf vond en nog allerlei andere lelijke dingen. Ik heb me over mijzelf verbaasd dat ik zoveel gevoel voor deze man heb gehad, het houden van is nu afkeer geworden.

Tijd heelt alle wonden en ik kom hierover heen!

Katniss

Katniss

19-06-2014 om 15:27

Wat het is

Het is geen liefdesverdriet, zo'n lot uit de loterij was het nu ook weer niet, maar je hebt last van een geschonden ego. Dat komt wel weer goed gelukkig.

+ Brunette +

+ Brunette +

19-06-2014 om 21:56

Het lijkt mijn ex wel.

Het is net als afkicken van drank of sigaretten. Volhouden. Blokkeer hem in facebook, e-mail, enz. Weersta de verleiding om toch nog weer met hem in gesprek te gaan. Vijf maanden... Waarschijnlijk vraag je je af of je het niet langer had moeten proberen. Nee, nee, nee. Laat hem los. Bijna al mijn relaties zijn met probleemgevallen geweest, de laatste de ergste. Pas nu, op mijn vijftigste, ben ik ook zonder man gelukkig en heb niet het gevoel dat er iets mist in mijn leven. Heerlijk. Wil iemand nog een voet bij me aan de grond krijgen, dan moet hij heel wat in zijn mars hebben. Echt, je zult zien dat je over een paar maanden dolblij bent dat je (ook emotioneel) van hem af bent.

+ Brunette +

+ Brunette +

24-06-2014 om 21:10

Hoe gaat het nu?

Niet gaan wankelen?

ben ook benieuwd

Ben ook erg benieuwd hoe het met haar gaat. Ik lees deze berichtjes nu pas en herken alles er in. De verslaving en het gebroken hart. Misschien leest ze het nog eens en kan ze vertellen hoe het nu gaat ?

Madeleine

Madeleine

16-07-2014 om 18:54

Update

We zijn nu 1,5 maand verder en het gaat beter met mij!
Ik zie nu wel in dat deze relatie geen kans van slagen heeft gehad en dat ik beter af ben zonder hem.
We hebben soms nog contact, maar het loopt altijd op strijd uit. Loslaten blijft een dingetje...

Hoop dat ik ooit een lieve man ga treffen, die een aanvulling op mijn leven zal zijn!

Ha fijn

Gelukkig dat dit gezakt is. Nu doorzetten. Loslaten.

Gebruikt

Beste madeleine,
Deze man heeft je compleet gebruikt en misbruikt.
Wil jij je laten misbruiken en gebruiken ? Dan moet je contact blijven houden.
Dan kan hij doorgaan met zijn egotrip.

Maar lieve madeleine, als je enige waarde op jezelf plaatst en waarde voor jezelf hebt,
als je een goede moeder wilt zijn,
een goed voorbeeld,
als je wilt dat je kinderen een leuke stief papa hebben of oom of hoe je hem ook maar noemt,
als je wilt dat je kinderen een normaal leven leiden
en een normale relatie krijgen,
als je gelukkig ontspannen tevreden relaxed gewaardeerd etc wilt zijn,
stop dan per direct met deze patiënt / annex ex-vriend.
Hij doet alles uit eigenbelang.
Niets van wat hij ooit deed deed hij voor jou ,
maar alles was puur voor zijn genot ,zijn gewin ,zijn belangen ,zijn wensen ,zijn verlangens, zijn dromen ,zijn illusies, zijn fantasieën.
Doe je zelf goed en stop met contact met hem.
Er zijn zoveel leuke goede mensen op deze aarde die wel het beste met je voor hebben ,en niet uit eigen belang met je om willen gaan. Waar je een ontzettend leuke fijne tijd mee kunt hebben, die jou op handen dragen en je energie geven ipv alle energie uit te zuigen. Meid wees verstandig, leef niet meer op je gevoel want dan hou je jezelf voor de gek. En als mensen je waarschuwen , zoals je vriendinnen, of je familie, of anderen, luister dan aub
naar hen . Jij ziet alles door een roze bril, maar de werkelijkheid is dat je compleet gebruikt bent. En je moet je niet laten verleiden door de eerste de beste jojo die voorbij komt hoe charmant hij ook over komt. "If it looks too good to be true it probably is, " oftewel als het te goed om waar te zijn lijkt, is het nix dus fantasie illussie je roze bril. Leef in het heden en kijk naar je toekomst. Leer van gemaakte keuzes en hoed je zelf er voor om er weer in te trappen. Het was een onoprechte comediant een oplichter een zielig mannetje een patient iemand die zichzelf en anderen belazert en er zelf nog in schijnt te geloven ook. Hij ziet de werkelijkheid niet. Jouw gevoel energie emoties ziet hij niet voelt hij niet en zal hij nooit rekening mee kunnen houden. De meeste md patiënten die ik ken zijn manipulerend ,chanterend ,vermoeiend ,zuigend ,oplichters ,narcistisch ,egotrippers ,egoïstisch ,egocentrisch ,eigenwijs ,gek in de kop ,mateloos ,grenzeloos ,vol van zichzelf ,zielige figuren ,scheef gegroeide mensen , discriminerend, kwetsend, grof, beledigend, aanmatigend, onfatsoenlijk, pijnlijk, een olifant in een porseleinkast, doordravend , totaal de weg kwijt, lastig, kunnen geen werk vinden krijgen of vasthouden, blut of geldverkwistend, armoedig, haveloos, lusteloos, maken niets af, komen niet of niet op tijd, kunnen niets, kortom het is een drama. Stop je energie in jezelf en je kids !
Ik weet uit eigen ervaring waar ik over spreek!

Laat los madeleine!
Maak goede keuzes!
Verbreek elk contact met hem. Je bent zoveel meer waard dan je nu denkt.
Zoek hulp!

Veel liefs,
Gerda.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.