Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Nasha 1st

Nasha 1st

20-06-2009 om 17:02

Goedkope hotels in frankrijk op de route

11 juli gaan we op vakantie, naar Frankrijk. Eerst wilden we 's nachts rijden, althans man, maar ik zie dat eigenlijk niet zo zitten. Of heel vroeg gaan rijden, maar ik heb geen kinderen die in de auto slapen, dus ik vermoed dat het heeeeeeeeeel gezellig gaat worden op de achterbank.....Nu hebben we het plan om op vrijdag al te gaan rijden en dan zo'n F1 of L'etappe hotel te pakken. Beetje zitten zoeken en je kunt via de site reserveren. Maar zou je ook gewoon zo aan kunnen komen? Dus zonder reservering? Dan neem ik wat adressen mee die op de route liggen, TomTom invoeren en hoppa.....We moeten wel 2 kamers zag ik....En kun je dan kontakt betalen?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Jaymza

Jaymza

20-06-2009 om 20:39

Reserveren

Ik zou wel reserveren. Ik heb een paar jaar geleden ook in F1 hotels geslapen en die zaten helemaal vol. Ik zag ze verscheidene mensen wegsturen. Als je na een bepaalde tijd aankomt is er geen personeel meer, dus dan kun je niet contant betalen.

Jaymza

Jaymza

Nasha 1st

Nasha 1st

20-06-2009 om 22:40

Heb je dan

een creditcard nodig of kun je het overmaken ofzo? Is het sowieso verstandig om al op vrijdag weg te gaan?

amk

amk

20-06-2009 om 23:52

Afhankelijk

van de dag waarop je wilt gaan reizen is het wel heel verstandig om te reserveren.
Overigens vind ik zelf de Ibis hotels ook erg prettig.
De accor-site biedt de mogelijkheid je route in te voeren en dan ploppen de dichtstbijzijnde hotels op en kun je gelijk reserveren.

Nasha 1st

Nasha 1st

21-06-2009 om 00:03

Route invoeren

lukt me niet, hij blijft maar vragen om stad of postcode, ook al heb ik die ingevuld....weet niet wat ik fout doe....

Hebben jullie enig idee of er bij die hotels voor de kinderen ook iets te doen is? spelen dus? En het parkeren, is dat bewaakt? Je spullen liggen ook allemaal in de auto....

Nasha 1st

Nasha 1st

21-06-2009 om 11:04

En...

kan ik het ook telefonisch doen of spreken ze alleen Frans? Via de site kan ik niet goed aangeven dat wij met 2 volwassen en 3 kinderen komen en dat wij dus ws 2 kamers of een familie kamer moeten hebben (sommigen hebben die ook). Vind het wel een gedoe zo ))

Algemene hotelsite

Wij hebben afgelopen jaar hotels via booking.com geboekt. Gewoon postcode en eventuele andere eisen invoeren. Kon vanuit de franse McDo, want die hebben WiFi...

Nasha 1st

Nasha 1st

21-06-2009 om 17:22

Creditcard

ja hoor, betalen moet met creditcard, en die hebben wij niet....iemand een ander idee?

Minet

Minet

21-06-2009 om 18:14

Visa card

nasha, waarom schaf je geen visa-card aan (bv. bij de ANW voor dit soort dingen? Het is ontzettend handig bij internetaankopen, je krijgt nadat je hem gebruikt de rekening die je per acceptgiro aan Visa betaald.

Nasha 1st

Nasha 1st

21-06-2009 om 19:02

Ik heb

een beetje een creditcardangst denk ik....te bang om te snel te gebruiken, te bang voor torenhoge rekeningen....en dan, moet je ook nog rente ofzo betalen?

Creditcard

Als die goedkope hotelketens in frankrijk accepteren toch alleen maar creditcards? Dus ook als je naar formule1 of etap of zo gaat heb je zo'n plastic dingetje nodig.

Nasha 1st

Nasha 1st

21-06-2009 om 23:10

Van te voren

reserveren, en dan overmaken per bank, dat had ik liever gehad....ik zoek nog even verder....

Maylise

Maylise

22-06-2009 om 00:52

Ter plekke contant

Als je via de accor site reserveert dan betaal je niet per creditcard. Je moet wel je creditcard gegevens doorgeven en mocht je niet op komen dagen dan halen ze het bedrag voor één nacht er wel van af. Echter je betaald pas ter plekke na aankomst en dan kun je wel contant betalen (of met creditcard). Je hebt dus wel een creditcard nodig om te reserveren maar niet om te betalen.

Maylise

amk

amk

22-06-2009 om 09:02

Anwb

de visa kaart van de ANWB betaal je pas voor nadat je 'm voor de eerste keer gebruikt hebt.
Als je je uitgaven gelijk betaald of het geld daar alvast parkeert betaal je geen rente.
Die cc is ook heel erg handig bij de tol-wegen, je bent er sneller door de poortjes.
De rest van het jaar de cc bij de paspoorten opbergen.

Vic

Vic

22-06-2009 om 11:41

Credit card

Een ANWB Visa kost iets van 10 euro per jaar, dus dat is te overzien. Die van mij gebruik ik ook alleen op vakantie, en een enkele keer in geval van nood. Ik vind het wel dapper als mensen zonder credit card op vakantie durven. Als je bijv naar een ziekenhuis zou moeten kun je toch nooit zoveel in een keer pinnen?
En over hotels. Ik boek ook altijd via accor.com. De laatste keer had ik een Mercure, maar dat was erg duur en niet zo kindvriendelijk. Ibis is veel fijner wat dat betreft. Zo'n goedkoop hotel (F1) zou ik met de kinderen niet aandurven, het moet wel een beetje veilig zijn (bemande receptie, afgesloten parkeerplaats).

Nasha 1st

Nasha 1st

22-06-2009 om 17:52

Vic

Ja we zijn uniek in onze soort )) Het heeft eigenlijk nooit problemen opgeleverd, dus vandaar, en wat ik al zei, het woord credit card alleen krijg hyperventilatie van Maar misschien moeten we er maar aan geloven en dan alleen voor vakanties....het scheelt ook weer bij de tolpoorten heb ik begrepen, sneller doorrijden.....

Nasha; elke maand direct afgeschreven

Hallo Nasha,

Ik heb al jaren een credit card die elke maand alle betalingen met die kaart in één keer van je rekening afschrijft. Dus geen maandelijkse betalingen en rente. Je moet wel specifiek om zo'n variant vragen, maar zowel de Rabo als de ABN heeft hem. En je credit card normaal thuis laten en alleen op vakantie meenemen helpt ook .

Let wel op dat je tegenwoordig persé een pincode bij je kaart moet gebruiken, anders doet hij het niet! Vroeger was het even een krabbel zetten en klaar. Jammer dat dat niet meer kan. En voor de tolpoorten he, dan is een credit card zo lekker snel! Vroeger (jeetje wat klinkt dat oud) gebruikte ik de credit card om alle bezine tijdens de vakantierit mee te betalen. Omdat we een leaseauto hadden kreeg ik alles daarvan terug. Dan had ik het al terug voor het door de credit card was afgeschreven. Helaas, geen leaseauto meer. (en niet meer de vervelende baan die daar bij hoorde)

Dorry

Nasha 1st

Nasha 1st

22-06-2009 om 20:43

Dorry1

maar ik heb bij beide geen betaalrekening, alleen bij Post....o nee, ING nu.....

amk

amk

23-06-2009 om 09:49

Ing

heeft een mastercard en die schrijft direct af als je dat wilt. Gespreid betalen moet je daar specifiek aanvragen.

Je kunt daar echter geen tegoed op zetten en dat kan bij de Visa van de ANWB weer wel. En dat vind ik wel handig.

Nasha 1st

Nasha 1st

23-06-2009 om 12:38

Aangevraagd...

ja, we gaan dan toch maar overstag We hebben hem aangevraagd bij ANWB, die is sowieso goedkoper, bij ING is het 7,70 per kwartaal in een betaalpakket ofzoiets....En nu maar duimen dat het nog voor de vakantie lukt.

Lees je boeken?

Als je eens per kwartaal een boek bestelt bij de boekenclub is de bijbehorende Visa gratis. Kan meteen aan je bankrekening gekoppeld worden.

Nasha 1st

Nasha 1st

25-06-2009 om 23:37

Nee...

die lees ik niet. Maar het formulier is binnen en meteen weer ingevuld retour, Spoed erop en nu maar duimen, zou in 10 dagen kunnen begreep ik.....

Nasha

van de anwb duurt ongeveer 2 weken voordat hij op de mat ligt heb 2 weken geleden mijn moeder ook overstag moeten halen
Wij hebben ook de anwb alleen voor de vakantie en daarna gaat hij met de paspoorten weer de kast in.
Ze hebben nu ook een actie he, krijg je 25 euro kado op je pas. Die is weer mooi voor de tol.

2 jaar geleden hebben gingen we naar zuid frankijk en hebben ook van te voren geboekt. En was ook maar goed ook. Ik heb al zitten te zoeken maar weet de naam niet meer. Formule 1 heeft geen toilet of douche op de kamer, dat hadden wij wel. Netjes onbijt erbij. Wij gingen snachts weg uurtje of 4 en dan met tom tom uitgereken hoe laat we dan aankwamen bij hotel. Om rustig te kunenn eten op tijd te kunnen slapen en zo dus de volgende dag weer rustig verder te rijden.

Succes!

Hoi

hoi,

volgens mij was het een etappe

Ehm

ja hoor het was etappe
http://www.etaphotel.com/gb/home/index.shtml
kamer voor ongeveer 35 a 39 auro met tv, bad, douche en wc en simpel maar lekker ontbijt.

Nasha 1st

Nasha 1st

28-06-2009 om 21:46

Ik hoop

dat hij heel snel terug is, over 2 weken gaan we natuurlijk al weg en dan moet ik voor die tijd ook nog boeken (( Lekker handig he?

ja die 25 euro is mooi meegenomen!

Nasha 1st

Nasha 1st

01-07-2009 om 23:04

Geen goed nieuws....

vandaag kontakt gehad met ANWB, we hadden het niet moeten opsturen, maar naar de winkel moeten gaan grrrrrr, en we hebben het nog zo gevraagd!!!! Nu is man vandaag in sneltreinvaart er heen gegaan, en nu is het dus echt hopen en duimen....maar ja, een hotel boeken wordt nu wel erg lastig....of kan het ook met een ander nummer en als ik daar ben met eigen Credit-kaart?? Dan moet ik even in de omgeving gaan informeren wie me even wil helpen.....

Nasha 1st

Nasha 1st

04-07-2009 om 13:29

Help! creditcardspecialisten:

Kun je ook met een andere creditcard alvast boeken en dan toch daar betalen bijv contant of met een andere creditcard? Want dan vraag ik iemand om het te boeken voor mij die een CC heeft....

Maylise

Maylise

04-07-2009 om 15:18

Contant

Naar mijn weten kan je bij Etap/Ibis/ en zo meestal gewoon contant betalen. Misschien verschilt het per hotel. Je hebt hotels waar geen 24uurs receptie is en je dus buiten receptie tijden alleen toegang kan krijgen tot het hotel dmv de creditcard waar je mee geboekt hebt.

Als je echter aankomt als de receptie open is kan je gewoon contant of per cheque betalen (hoewel dat voor Nederlanders minder relevant is)

Mijn meest recente ervaring in een Etap hotel was van september 2008 en toen heb ik contant betaald bij aankomst (en geboekt per credit card)

Maylise

Maylise

Maylise

04-07-2009 om 15:24

Nagekeken

Zie hier op de site van Etap:

Conditions spécifiques en France
Pendant les horaires d’ouverture de la réception, vous pouvez régler en espèces (euros), chèques bancaires, Eurocard-Mastercard, Carte Bleue nationale, Visa, American Express, Carte Compliment et chèques vacances (uniquement dans les hôtels les acceptant. Renseignez vous à la réception de votre hôtel).

http://www.etaphotel.com/fr/discovering-etap-hotel/reasons-for-online-booking-price.shtml

Je kunt dus inderdaad gewoon contant betalen tijdens openingstijden van de receptie. Moet je alleen nog even het specifieke hotel waar je heen gaat opzoeken om te kijken wat de openingstijden zijn.

Maylise

Nasha 1st

Nasha 1st

05-07-2009 om 13:37

Ok....

ik denk alleen dat we toch maar niet gaan reserveren....we zien wel....er kan altijd iets tussen komen waardoor je toch ergens ander moet overnachten. k ga gewoon op de route wat hotels e.d. zoeken waar we eventueel terecht kunnen, en ik neem aan dat er ook wel borden onderweg staan met het hotel-teken erop

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.