Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Tonny

Tonny

13-02-2016 om 18:31

Welke Nederlandse bezienswaardigheid...

... Is een ritje waard en zou je echt moeten zien?

Museum, natuur, iets anders - vertel!

ik ben net naar het Museum van de 20ste eeuw geweest. Bijzonder pand met een lange geschiedenis. Verder is het echt iets voor mensen vanaf middelbaar vind ik ( nou ja dat ben ik, dus ik liep daar prima en zag dingen uit mijn eigen leven in de vitrine staan. De stofzuiger van mijn moeder, onze eerste tekstverwerker van Philips, de Barbie van mijn buurmeisje. Het fragment van ' het klokje van zeven uur' deed me herinneren dat we de ook hoorden op de radio, bijna 50 jaar geleden. Maar verder zou ik het geen niet te missen Nederlandse uittip noemen. )

Moni

Moni

13-02-2016 om 18:33

Modern historisch museum in Dordrecht

https://www.hethofvannederland.nl/

Hortensia

Hortensia

13-02-2016 om 18:46

mijn eigen voorkeuren

Het Museum van de 20e eeuw heb ik nog in het oude pand gezien. Geweldig! Zoveel herkenning!

Ik heb nogal interesse in "het Rijke Roomsche Leven" en heb genoten van alle oude beelden en andere Roomse parafernalia in het museum van Vaals, gevestigd in de kapel van een voormalig klooster.

Ook voor de liefhebbers: het Stripmuseum in Groningen. Speciaal toen ze extra aandacht besteedden aan PEP, waar ik als kind een abonnement op had.

Jaren geleden (2003 geloof ik) zijn mijn moeder en ik hier eens geweest en we hebben zo genoten: http://www.culinairerfgoedcentrum.com/

Ik ga zelf binnenkort naar Bowie in Groningen en ook Jeroen Bosch staat hoog op het lijstje, van tevoren reserveren is wel aan te raden want er schijnt meer belangstelling te zijn

mijk

mijk

13-02-2016 om 18:51

groninger Museum

Sowieso een aanrader. Twee jaar geleden baalde ik datbik Bowi in London niet gezien had en nu ben ik Groningen nog niet geweest.

Openluchtmuseum in Arnhem vind ik ook mooi.

Mijk

De kleinere tentoonstellingen

http://www.iamsterdam.com/nl/uit-in-amsterdam/zien-en-doen/musea-en-galeries/musea-in-amsterdam/theo-thijssen-museum

De meeste grote steden hebben ook diverse kleinere musea. Daar zitten vaak juweeltjes tussen.
Met een beetje mazzel is er een wandeling door de Jordaan via het Theo Thijssen museum. In Amsterdam ook het Multatulimuseum.

http://www.heerenveenmuseum.nl/
Maar onlangs in Heerenveen ook de studeerkamer en boekenplanken van Domela Nieuwenhuis kunnen bewonderen. Je koopt een gezamenlijk kaartje voor het Heerenveenmuseum en het museum Domela Nieuwenhuis. De andere tentoonstellingen daar ook zo Fries/Nederlands. Heel leuk om die dingen, soms uit het recente verleden, mee te maken. En ook leuk aan zo'n klein museum is dat het ook eens een keer geen mediageweld en glitteractie is, maar gewoon een diaserie met geluid en papieren bordjes met de route.

http://www.openluchtmuseum.nl/
Misschien moet je eerste even bedenken waar je interesses liggen.
Niet alleen in het Openlucht museum bij Arnhem maar ook elders in het land (te vinden op de site) zijn nog interessante oude behuizingen en molens te vinden.

http://reizen-en-recreatie.infonu.nl/bezienswaardigheden/143921-museums-over-de-geschiedenis-van-nederlands-indie.html
Bronbeek staat ook nog weleens op mijn verlanglijstje.

Violetta

Violetta

13-02-2016 om 22:49

Jheronimus Bosch natuurlijk

Alleen te zien tot 8 mei. Daarna gaan de schilderijen weer terug naar waar ze vandaan kwamen. Unieke kans!
https://tickets.hetnoordbrabantsmuseum.nl/nl/jheronimus-bosch

Lou

Lou

14-02-2016 om 12:45

Persoonlijk

Is erg persoonlijk natuurlijk. Ik vind het Rijksmuseum erg mooi en Boijmans ook, maar ook Burgers Zoo in Arnhem is leuk en een wandeling op de Posbank is prachtig. De Efteling op een rustige dag, heerlijk. Het Rembrandthuis vond ik ook schitterend. En het superkleine Onze Lieve Heer op Solder, had ik ook zeker niet willen missen. Je kunt ook denken aan dingen als een rondleiding door de Tweede Kamer of een stadswandeling door bijvoorbeeld historisch Utrecht of Haarlem. Er is zo veel leuks te doen en te zien. Vind ik.

drunense duinen als je toch naar t

Jeroen Bosch museum gaat, dat ligt trouwens aan de Bossche broek: ook een erg mooi stuk natuur.

vlinder72

vlinder72

14-02-2016 om 18:41

Hoge Veluwe

Park de Hoge Veluwe met het Kroller Moller museum.
Koffie of thee drinken bij Corazon in de Krommestraat in Amersfoort en daarna een rondvaarttocht door de grachten (waterlijn)
Museum Nieuwland en het VOC schip
De Hunebedden (moet je toch een keer gezien hebben)
een maisdoolhof in de zomer.

Sukran

Sukran

14-02-2016 om 22:11

Oosterscheldekering

Wij hebben een hele leuke dag gehad bij de Deltawerken. Domtoren in Utrecht. Was ook een leuk uitje. En wat nog op het lijstje staat hier is met de boot van Volendam-Marken.

Idd Deltawerken en Afsluitdijk

Als puur Hollandse geweldige prestaties.
Kinderdijk ben ik nog nooit geweest, maar hoort volgens mij ook wel in het rijtje thuis.
Ik geniet altijd enorm van de binnenstad van Den Haag. Ik vind het een geslaagde combi van prachtige oude panden en mooie nieuwbouw. Een strand, maakt niet zo heel veel uit waar of wanneer. Scheveningen of Zandvoort op een mooie dag voor de overweldigene hoeveelheid mensen, of juist op een stormachtige dag in (zo ongeveer) je eentje genieten van de wind en de golven.
Het Achterhuis. Staat nog op mijn lijstje. Toen we eens een weekend Amsterdam deden stond er een rij van ruim 3 (!) uur. Toch maar niet gedaan toen...

Tonny

Tonny

16-02-2016 om 08:44

@engeltje

Ha, Kinderdijk zie ik zo liggen als ik onze wijk uit loop
Daar fiets ik vaak doorheen en op dagen als vandaag ben ik voor de vele toeristen blij met de fotogenieke weersomstandigheden..

Leuk, alle tips! Ik sla ze op!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.