Home » Forum » 13 jarige alleen vliegen

13-jarige alleen vliegen

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Vic
13-jarige alleen vliegen

Dochter (bijna 13) is uitgenodigd door familie in Londen om te komen logeren. Ze mag ook een vriendin meenemen, dus het is de bedoeling dat die twee meiden er samen heen vliegen. Nu dacht ik dat dat vanaf 12 kon zonder begeleiding, maar schijnbaar moet je tegenwoordig 14 zijn om zelfstandig te vliegen. Zijn er ook low budget maatschappijen waarmee ze dan zouden kunnen, of zijn we aangewezen op KLM en Martinair?
Ik vind het zelf nogal spannend, maar het is natuurlijk eenvoudiger dan met de trein naar Groningen en drie keer overstappen ;-)

Vera*
Trein

Hier is het niet van toepassing omdat wij dan toch in Engeland zijn maar ik heb wel wat uitgezocht.
Vliegen zonder begeleiding mag bij de lowcost airlines vanaf 16 jaar ofzo maar dat heb ik niet zien staan bij de hsl trein naar Londen (wel overstappen in Brussel Zuid geloof ik).

Vic
Trein

Alleen met de trein is geen optie. Dan kan er teveel mis gaan, met het overstappen maar ook omdat er veel minder toezicht is.

Fiorucci
Maar.....

Twee meiden van dertien die hun mond en tel. bij zich hebben....je kunt van te voren al uitzoeken op welk perron de trein staat in Brussel...met een goede voorbereiding moet het kunnen denk ik.

Moppeke
Geen lowcost

Ik denk dat je dan inderdaad aangewezen bent op de reguliere maatschappijen, geen lowcost. Daar kun je nl. wel een kind alleen laten reizen, en die worden in de gaten gehouden door de steward(es) en je kind wordt bij de landing ook overhandigd aan je familie. Dat is wel een prettig idee.

Met de trein zou ik ook niet prettig vinden.

Maylise
Trein

De trein zou ik niet zo'n punt vinden. Wel is het zo dat je bij de overstap in Brussel Zuid een vrij slechte aansluiting hebt meestal waardoor je wel even moet wachten. Verder is de overstap ook niet heel simpel omdat je bij het inchecken bij de eurostar ook een aantal formaliteiten hebt (paspoort controle, bagage controle). Is allemaal niet zo ingewikkeld en genoeg mensen om je te helpen maar ik kan me voorstellen dat dit voor een eerste reis wat te veel is.

Verder zou ik mocht je wel voor de trein kiezen van te voren wel even bellen want geen idee of het wel mag,ze moeten door de paspoort controle dus er is wel controle op wie aan boord gaan. Ik weet dus niet eens of het wel zou mogen.

Mijn dochter van 14 zou wel mogen van mij met de trein maar ik denk dat ze zelf niet zou willen. Mijn jongste zoon zou wel durven maar die zou niet mogen want die gaan dan besluiten Brussel te ontdekken of iets dergelijks en de trein missen en vervolgens verdwalen en weet ik veel. Niet elk kind is er geschikt voor.

Ik zou gewoon kiezen voor British Airways. Die hebben vaak hele schappelijke prijzen als je van te voren boekt en dan is er begeleiding. Dat gaat prima.

amk
Eerlijk gezegd

vind ik de trein een stuk overzichtelijker als het gemiddelde vliegveld, zelfs de kleintjes als Copenhagen.

Treinen vertrekken steeds van dezelfde perrons, die kun je ruim van te voren opzoeken via de treinplanners.

De bus (eurolines) is ook nog een optie.
Amsterdam amstel in stappen en in Londen er weer uit.

Vic
Bus

Goh, dat is echt goedkoop. Helaas mogen jongeren onder de 16 niet zonder begeleiding van een volwassene. Daarbij denk ik dat zo'n bus ook bijna volwassen jongeren trekt, vanwege de prijs, en daar wil ik niet twee van die jonge meisjes tussen zetten.

dirksmama
Trein

de trein is wel een heel prettige manier van aar Londen reizen vind ik.
Kun je niet mee tot brussel om ze daar bij de eurostaralie af te leveren?

Ozewies
Alleen vliegen

Op welke leeftijd je alleen mag vliegen wisselt per maatchappij. Met British Airways bv mogen kinderen alleen vliegen vanaf twaalf. Bij KLM is het 14 en met Ryanair moet je 16 zijn.

http://www.cheapflights.co.uk/travel-tips/unaccompanied-children/

Mijn twaalfjarige mocht overigens vorigjaar wel met KLM vliegen met slechts zijn 14 jarige broer als begeleiding.

Tijgeroog
Tegenstrijdig

Het is wel wat tegenstrijdig wat je wil, zelfstandig reizen maar wel met enige begeleiding. En dat dan low budget.

Vic
Tijgeroog

Van mij hoeft ze geen begeleiding, als ze gaat vliegen. Dat is echter een vereiste vanuit de luchtvaartmaatschappij. De budget airlines nemen gewoon geen kinderen onder de 16 mee zonder volwassen begeleider.

gonniegans
Kan wel

Kinderen kunnen wel 'alleen' vliegen, maar worden op de luchthaven bij de checkin balie opgewacht door een begeleider die ze naar de gate begeleidt. Bij aankomst van bestemming is er iemand die ze naar de aankomsthal begeleidt en daar moet dan iemand (familielid) aanwezig zijn om ze op te vangen. Lijkt me ook wel een veilig gevoel dat het zo geregeld wordt.

Mijn nichtje van 11 heeft dit vorig jaar gedaan naar vrienden in Frankrijk. Kost wel geld, geen idee hoeveel. Zie hier (gekopieerd van de KLM site):

Kinderen van 5 tot en met 14 jaar: met onze ‘Unaccompanied Minor-service’ kunt u uw kind gerust alleen op reis laten gaan. Deze service is verplicht voor alleenreizende kinderen. Wanneer u geen Unaccompanied Minor-service heeft geboekt, kan uw kind aan boord geweigerd worden. Tickets en de Unaccompanied Minor-service kunt u uitsluitend telefonisch bij ons boeken.

lisetje
Brengen

Mijn man heeft zoon een keer gebracht met Ryanair, zoon bleef daar en man weer met hetzelfde vliegtuig terug, wel haasten maar het lukte wel.
Was in ons geval stukken goedkoper dan de klm met begeleiding. Misschien een idee?

Lisetje

Tinus_p
Boot?

London ligt op een eiland :-)

Vic
Gelukt

Ze hebben geboekt bij British Airways. Kunnen gewoon met zijn tweeën, zonder begeleiding. Nu hoorde ik al wilde plannen over drankjes bij Starbucks, maar ik ga vooraf een hele lijst instructies geven over direct na het inchecken in rechte lijn naar de gate lopen! Misschien moeten we maar telefooncontact houden tot ze ook echt in het vliegtuig zitten ;-)

Fiorucci
Ehm

Mis ik iets? Wat is het probleem van even iets drinken daar voor je instapt?

Vic
Probleem

Nee, niet direct een probleem, voor jou of mij. Maar bij mijn dochter zie ik dan wel gebeuren dat ze de tijd vergeet, of haar tas laat staan o.i.d. Waarschijnlijk zijn ze zo alert dat het allemaal prima gaat, maar ik vind het een fijner idee als ze gewoon rechtstreeks dat vliegtuig in gaan.

nathalie
Maar

je kunt lang niet altijd direct door naar de gate. Je moet vaak ruim van tevoren aanwezig zijn, 2 uur ofzo, en het kan zomaar zijn dat de gate dan nog niet eens open is. Dan zul je toch moeten wachten in de hal met winkelgedeelte, is wel na de douane.
Kan ze niet een tijdalarm op haar telefoon zetten?

Onderwerp gesloten