Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

rosa

rosa

04-07-2012 om 09:27

Alcoholtest verplicht in de auto meenemen in frankrijk

Ik las hier pas vanochtend in de krant over:
ANWB: "In Frankrijk moet vanaf 1 juli een alcoholtest (éthylotest) in uw auto aanwezig zijn. Dit geldt dan ook voor Nederlanders die met de auto op vakantie gaan naar Frankrijk of door Frankrijk heenrijden. Gebruik van de alcoholtest is echter niet verplicht.

Met zo’n test kunnen bestuurders, bij twijfel over hun alcoholgehalte, zelf bepalen of ze wel of niet in staat zijn een auto te besturen. Er dient altijd een ongebruikte test in de auto aanwezig te zijn; als u besluit de test te gebruiken, dient u daarnaast over een tweede, ongebruikte test te beschikken.

Door de enorme vraag in Europa zijn de alcoholtests niet of nauwelijks meer leverbaar. Ook in Nederland is de test nog maar zeer beperkt verkrijgbaar."

De Franse politie waarschuwt alleen maar tot 1 november, dus dat valt mee. En de boete is maar 11 euro. Maar de ANWB heeft op de site een servicebriefje dat je kunt meenemen waarin (in het Frans) wordt uitgelegd dat de test in NL bijna niet te verkrijgen is en dat je er in Frankrijk bij de eerste gelegenheid eentje zult kopen. NIet meer te gebruiken dus als je helemaal in het zuiden zit en lekker bruin bent!

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tijgeroog

Tijgeroog

04-07-2012 om 09:48

Maar

Het is geen probleem, ook Onder briefje. Want er worden nog geen boetes gegeven.
Overigens, wij hebben er wel twee, nog hier in Nederland kunnen kopen (ze zijn niet duur, een euro per stuk ofzo), maar die zijn niet goed, want er staat geen keurmerk op. Volgens de ANWB site moeten ze er een of ander Frans keurmerk op staan. Ik denk dus dat we ze nu vast in Frankrijk kopen, met keurmerk, voorde volgende vakantie.

Puck

Puck

05-07-2012 om 09:48

Waar kan je ze in frankrijk kopen

Wij gaan ook naar Frankrijk en het is een kleine moeite om zon ding in het dashboardkastje te hebben liggen. Waar kan je die kopen? Gewoon in iedere supermarche?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.