Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Rugdrager

Wij hebben een zoontje die straks, als we naar Zwitserland op vakantie gaan, 9 maanden is. We hebben een pracht rugdrager gekregen en aangezien we graag wandelen hopen we dat ons zoontje het leuk vindt..en....erin slaapt.
Wie heeft ervaring met rugdragers??? Hoe vonden jullie kindjes het en hoelang hielden ze het erin vol?? Vielen ze ook in slaap in de rugdrager??
Graag ervaringen!!!!

Pilar

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Maylise

Maylise

17-05-2009 om 14:47

Rugdragers

Ik heb hele goede ervaringen met rugdragers. Wel is het belangrijk dat de rugdrager van goede kwaliteit is voor zowel kind als drager. In dit geval is goedkoop vaak echt duurkoop. Je kan ze beter kopen bij een gespecialiseerde buitensport winkel dan bij prénatal ed. Goed passen en kijken welke het meest comfortabel zit.

Mijn kinderen hebben tussen +- 7 maanden en 2,5 jaar altijd veel in de rugdrager gezeten op vakantie en tijdens (berg) wandelingen. Over het algemeen vonden de kindjes het erg leuk want ze hebben lekker overzicht en zien veel om zich heen. Zeker als er een andere ouder bij is die kind niet draagt maar wel af en toe even tegen kind aan kan kletsen houden ze het best lang vol.

Wij maakten regelmatig tochten van minimaal 5 uur lopen. Dan zorgden we wel dat we een pauze hadden van minimaal één uur waar kindje lekker vrij kon spelen. Twee uur achter elkaar erin zitten hielden ze zeker wel vol. Slapen kan ook prima in de rugdrager. Het verschilt natuurlijk wel per kind en zelfs per dag hoe lang het leuk blijft.

Het is denk ik zeker de eerste dagen wel handig om te zorgen dat je routes loopt die je kan inkorten zodat je niet vast zit aan een verplicht aantal uren. Mocht het dan heel erg tegenvallen dan is het wel lekker als je niet nog drie uur hoeft door te lopen met een krijsend kind. Als je eenmaal weet hoe lang het leuk blijft dan kan je natuurlijk wat uitdagendere tochten plannen.

In elk geval vind ik zelf die rugdragers echt reuze handige uitvindingen. De laatste jaren zijn ze ook veel beter geworden. De rugdrager die ik heb gebruikt bij mijn oudsten was echt een onding terwijl de laatste rugdrager echt super comfortabel was en het gewicht perfect verdeelde. Zorg dat je een groot deel van het gewicht op je heupen draagt als je de rugdrager afstelt. Dat scheelt echt super veel aan inspanning.

Tijdens dagjes weg op vakantie met niet alleen wandelen namen we vaak de buggy en de rugdrager mee. Kind kon dan in buggy en op moeilijke stukken (bijvoorbeeld kasteel bezichtigen waar je veel moet klimmen of een wandeling naar een uitzichtspunt) ging kind dat in rugdrager. Je kan de buggy dan met een zo'n hangslot vast zetten en verder gaan met alleen rugdrager.

Maylise

Jolijt

Jolijt

17-05-2009 om 17:41

Veel eerder moeten doen!

Wij zijn pas bij de derde aan de rugdrager begonnen. Ik kwam er toevallig eentje tegen op de rommelmarkt en dat was zo'n groot succes dat we voor nr 4 zelfs een nieuwe (luxere) hebben gekocht.
Ja, er werd in geslapen en de kinderen hielden het heel lang vol (langer dan wij met dragen op het laatst).
Vooral op drukke plaatsen (markten, avondvierdaagse), plaatsen waar het zicht belangrijk is (bv dierentuin) en gevaarlijke plaatsen (op de (veer)boot, aan de grand canyon) hebben wij 'm gebruikt.

Tip: Met een klein spiegeltje kan je zien wat er achter je wordt uitgespookt... en zorg voor bescherming tegen de zon; want in tegenstelling tot in de kinderwagen krijgen ze zo hoog van alle kanten zon (vooral in het nekje).

Guinevere

Guinevere

17-05-2009 om 20:42

Heerlijk

Wij hebben er ook eentje, voor 5 euri bij de kringloop gescoord! Echt een heerlijk ding, ook als je kastelen e.d. wilt bezoeken, want dan moet je al die trapjes op en af. Alleen met ronddraaien moet je wel opletten want het is wel een hele bobbel op je rug natuurlijk.
Baby van 10 mnd vond het erg leuk. We maakten zijn speen wel vast met een paar plastic ringen, en zijn knuffel ook, dan konden die niet vallen. Inmiddels is meneer 2 jaar, geen idee of hij er nu nog in wil.
En let inderdaad vreselijk goed op zonnebrand! En dat ze als ze in slaap vallen niet met hun neus/mond ergens tegen klem komen te hangen. Ik geloof dat sommigen dan iets rommelen met een opgerolde handdoek.

Pilar

Pilar

19-05-2009 om 09:51 Topicstarter

Positief

HE, dat klink wel erg positief en goed!! Ik hoop dat ons zoontje er ook in zal slapen. Anders lijkt het me toch lastig om tochten van 5 uur te lopen. Ik zou al heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel blij en tevrede zijn als we zo 3 uurtjes zouden kunnen lopen. Ik heb hoop....

Guinevere

Guinevere

19-05-2009 om 12:46

Rug

Denk wel aan je rug, na een paar uur kan het knap zwaar worden zo'n gevaarte op je rug. Natuurlijk afhankelijk van de omvang van je kind. Ik zou het eerst voor een kortere tijd proberen, bijvoorbeeld anderhalf uur en dan kijken of jullie het "trekken".

mar

mar

19-05-2009 om 13:04

Enthousiast

ook hier alleen maar enthousiaste ervaringen. dochterlief heeft erin gezeten tot ze ruim 3,5 was. Op die leeftijd moest ze al zoveel mogelijk zelf lopen en ging ze als ze moe was of op de gevaarlijke stukken in de drager.
Wij hadden de Rolls Royce onder de rugdragers. Bewust voor gekozen door de lengte van mijn man en onze ervaring met rugzaktrektochten. We hebben er geen spijt van gehad.
houdt er rekening mee dat een kind goed moet kunnen zitten voor het in een rugdrager kan. Ga in Nederland alvast "proefwandelen". Zorg dat hij er regelmatig (zeg elke uur) even eruit kan en kan spelen/kruipen.
slapen is doorgaans geen probleem. Wij hebben zo'n niervormig nekkussentje gemaakt om te voorkomen dat haar hoofdje zou knikken. kleed je kind goed aan, want het koelt snel af in de rugdrager. Met 8 maanden zaten wij toevallig ook in Zwitserland en bij fris weer had zij over haar kleren een fleecebroek en bij harde wind deden we de regenhoes erover.

Veel plezier

evelien1

evelien1

20-05-2009 om 16:32

Ideaal

Hoi Pilar,

Je kent me wel, wij vonden de rugdrager ideaal, liepen ook echt tochten tot zo'n 4 uur met de rugdrager, als wij pauze hadden haalden we het kindje eruit.
Slapen was hier tot 3 x toe geen probleem. we hebben zelfs een foto dat we weer bij de auto zijn, de rugdrager is af en ons kindje sliep nog verder.

Ik denk wel dat het comfort van de rugdrager belangrijk is. Voor je man en je kindje, weet natuurlijk niet of je zelf ook de rugdrager draagt. We wisseleden nl. af, het ene uur ik de rugdrager en het andere uur had ik de rugzak.

Evelien

Pilar

Pilar

21-05-2009 om 21:43 Topicstarter

Uitgeprobeerd en vraagjes

Wij hebben hem vandaag uitgeprobeerd!!! We hebben 2 uurtjes gelopen en na een klein uurtje voel meneer in slaap!! IK was harstikke blij, alleen....hij werd na een kwartier wakker van hard pratende mensen en viel niet weer in slaap. De laatste 10 minuutjes vande wandeling ging ie wat licht piepen. We waren er bijna, dus zijnw e doorgelopen, anders waren we wel gestopt om er even een half uurtje eruit te halen.
Mijn vraag: sliepen jullie kindjes lang ind e rugdrager, of wisselde dat enorm, hoe lang duurde het voor de kindjes in slaap vielen??? Hielden jullie normale ritme aan, of liet je het allemaal gewoon op je af komen???
AAntal vraagjes dus...
Ben erg benieuwd....

Pilar

Guinevere

Guinevere

21-05-2009 om 22:12

Zzzlapen

Die van ons viel sowieso overal in slaap, dus ook in de rugdrager. Maar als hij nét in slaap is en iemand naast hem gaat tetteren, dan wordt hij ook wakker en dan is het uit met de slaappret.
Als ie wakker was had hij altijd reuze lol in dat ding, zolang het niet al te lang duurde. Behalve die ene keer dat we hem met zijn hoofd tegen een tak aan lieten knallen. Hij stak toch iets verder boven papa uit dan wij hadden gedacht..

mar

mar

22-05-2009 om 08:43

Pukkie

ik kan mij niet echt meer herinneren hoe lang dochter sliep. Toen ze klein was sliep ze zeker langer dan toen ze 3,5 was, al heeft ze toen ook wel eens 2 uur geslapen.

Als ze wakker werd, dan zorgden we er altijd voor om zo snel mogelijk even te stoppen, zodat ze even rond kon lopen/spelen.

Ik neem aan dat je met normale ritme aanhouden, je eigen ritme bedoelt? Dat ritme was bij ons altijd na ongeveer een uur een 'staande" pauze met even iets eten en drinken en na 2 uur een grotere pauze (etc). Met dochter in de rugdrager hielden we dat wel zo ongeveer aan, al zijn we ook wel eens doorgelopen omdat ze zo lekker lag te slapen.

Fraz

Fraz

24-05-2009 om 18:51

Viel altijd in slaap

in de rugdrager. kindlief hield het erg lang vol alleen ik niet. Verder is het denk ik net als met alles kindafhankelijk.

evelien1

evelien1

27-05-2009 om 17:18

We lieten het gewoon op ons afkomen

We hebben eigenlijk nooit rekening gehouden met de slaapjes van de kinderen. Ze sliepen overal als ze moe waren en zijn er ook geen moeilijke kinderen door geworden.
Dus onze vakantie waren ook met baby's/ dreumessen ook ontspannen, maar ja het zal ook kind afhankelijk zijn denk ik.

Evelien

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.