Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

vakantievierder

vakantievierder

14-03-2017 om 17:06

SPOED: Rusland - visum aanvragen (ervaring?)

Wij willen in de meivakantie naar Rusland (St. Petersburg).
Via de reisorganisatie is een visum aanvragen erg duur (EUR 110 pp! plus evt. kosten van aangetekend versturen), via het consulaat slechts EUR 35 zie ik.

Vlucht en hotel boeken we waarschijnlijk wel via reisorganisatie, maar we overwegen vanwege de kosten het visum zelf te regelen.

Wie heeft er ervaring mee?

Er staat bij dat je dit nodig hebt:
"Toeristische uitnodiging of Tourist visa support letter (bestaat uit twee delen: bevestiging en voucher). Toeristische uitnodiging mag aan het Russische reisbureau, rechtstreeks aan het Russische hotel waar U stopt of via een Nederlandse reisbureau aangevraagd worden. Zie voorbeeld."

Krijg je dat dan via de reisorganisatie?
En lukt het voor de rest met de formulieren (we lezen geen Russisch, dat zal duidelijk zijn)?

Of is het verstandig het toch via de reisorganisatie te doen ivm de Russische taal?

Kaaskopje

Kaaskopje

14-03-2017 om 17:18

Weet ik niet, maar...

ik spui mijn verzekeringservaring nog maar even: je moet ook een Rusland-verklaring bij je verzekering opvragen.

Beertje37

Beertje37

14-03-2017 om 17:42

Jaren geleden

Had ik een uitnodiging van een Russisch reisbureau via een vriend gekregen en ben ik zelf in de rij bij de ambassade gaan staan. Je moet buiten wachten en de rij stond tot ver om de hoek. Om 12:00 gaan ze dicht en als je dan niet aan de beurt bent geweest mag je de volgende dag weer in de rij gaan staan. Als je niet in de buurt woont zou ik er niet aan beginnen.

reislustige

reislustige

14-03-2017 om 18:31

niet voor niets duur

De reisorganisatie berekent niet voor niets zulke hoge kosten. Als je het voor gewoon 35 euro, een mailtje en een postzegel zelf kon regelen, zou iedereen dat doet. Rusland heeft een naam als het gaat om het lastige visum-traject.

Ik denk dat je beter op een gespecialiseerd Rusland-forum je vraag kan stellen, dan krijg je actuele ervaringen en tips.

vlinder72

vlinder72

14-03-2017 om 18:58

Zelf regelen

Hier staat alles wat je moet doen om het zelf te doen. Als je tijd hebt om twee keer naar Den Haag te reizen zou ik het doen.

Zo niet dan zou ik de kosten in overweging nemen en daarna bedenken of je dan nog wel naar Rusland wil gaan.

Zelf gedaan

Wij hebben het zelf gedaan en zijn niet naar den haag geweest. Eind december hebben we dat geregeld. We hebben onze paspoorten per post naar de ambassade verstuurd en na een week weer keurig terug gekregen. Je dient inderdaad ook een verklaring van je zorgverzekering te hebben. Das een kwestie van 1 telefoontje. Wij vonden het niet ingewikkeld hoor! Op de website van de ambassade staat wat je allemaal moet aanleveren voor een visum.

Rijen zijn weg

Zie voor informatie hier: http://ambru.nl/nl/page.php?a=1

De ervaring van Beertje is gelukkig achterhaald. Heb daar zelf ook wel in de rij gestaan, maar sinds 2014 of zo maak je online een afspraak, vul je zelfs ook al een formulier in als ik me niet vergis - het is allemaal goed te doen. Heb het zelf regelmatig gedaan, nooit problemen gehad.

De kunst is goed lezen wat je nodig hebt. Uitnodiging van hotel, brief van verzekering, pasfoto's, misschien mis ik nog wat. Let op dat je alleen met pin of creditcard kunt betalen, niet cash. Als je de papieren in orde hebt is het een fluitje van een cent.

Formulieren waren trouwens in Russisch en Engels.

Succes, en een fijne vakantie gewenst!

Vesta

Vesta

14-03-2017 om 22:41

Goed te doen idd

ik ben wel 2x naar Den Haag geweest. Vond zelf langsbrengen toch net iets veiliger dan aangetekend versturen. Je maakt een afspraak, neemt het vereiste lijstje papieren mee in de juiste papierformaat want dat werd na gemeten.

Let er dan wel op dat ze jouw papieren bij jouw paspoorten doen. Mijn papieren werden bijna bij iemands anders paspoort gedaan. Maar dat zou ergens anders ook kunnen gebeuren.

Het was goed te doen met de aanwijzingen van de reisorganisatie.

Nouky

Nouky

18-04-2018 om 15:49

visum Rusland laten aanvragen is beter

Ik ga zelf niet meer naar Den Haag, wij reizen met het gezien veel en plaatsen zo nu en dan onze ervarignen hier. Ik ga zelf niet meer langs een consulaat met het risico dat de gegevens niet correct zijn of dat het te druk is. Voor het visum Rusland gewoon een tusssenpersoon zoals de pagina https://e-visums.nl/rusland gebruiken. Kost iets maar je weet wel dat je het visum binnen hebt zonder alle vervelende stress.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.