Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Vic

Vic

06-03-2011 om 14:38

Vacature telewerken (ft)

Onderstaande vacature stond ook in de Volkskrant van gisteren.
http://www.harlequin.nl/Vacatures
Omdat ik hier wel eens lees dat mensen op zoek zijn naar een baan die ze vanuit huis kunnen doen, zet ik hem hier even neer. Volgens mij is het best een leuke.

NaShA

NaShA

06-03-2011 om 14:49

Ja leuk...

voor die "flut"romannetjes is het hihihih, jammer dat ik geen VWO-diploma heb...

Leuke baan

Lijkt het me, ik heb ook geen VWO, en mijn beheersing van de engelse taal is niet goed genoeg. Maar goed dtaj hem hier neerzet.
Muizemeis

Valkyre

Valkyre

06-03-2011 om 19:58

40 uur?

Grappig, en ik ben gekwalificeerd (ben zelf vertaler), maar 40 uur? Dit lijkt me toch een baan die prima opgesplitst kan worden in twee parttime banen. Als ik 't niet al druk had met m'n eigen toko zou ik 't wel overwegen...

Massi Nissa

Massi Nissa

06-03-2011 om 21:10

Enige baan

Man, ik zou er zo op schrijven, wat een leuke baan lijkt me dat! Niet voor de komende dertig jaar, maar wel als tussendoortje voor een zekere periode. "Affiniteit met het romantische genre" - daar zou ik wat creatief moeten zijn in mijn sollicitatiebrief, maar verder een topbaan. Hoop erg dat er een OO'er is die hier iets aan heeft. Fladder?
Groetjes
Massi

Limi

Limi

06-03-2011 om 21:25

Oeh

Ik heb ooit eens een proefvertaling gedaan voor Harlequin, maar mijn prose was niet purple genoeg. Eigenlijk was ik daar blij om, want de grotten en valleien werkten op mijn lachspieren.

40 uur per week dat soort werk doorlezen, dat is best zwaar. Zou je dan ook nog de woordkeuze moeten beoordelen?

Nou ja, 40 uur heb ik toch niet over.

Roeping

Mischien moet je dit als een roeping zien ;););)
Muizemeis

Vic

Vic

06-03-2011 om 21:57

Helaas ook geen tijd

Ik vond het ook zo'n leuke baan, en als bijbaantje had het me zeker wat geleken. 40 uur gaat niet lukken naast de 36 die ik al werk. Ben wel benieuwd of er nog iemand gaat reageren, en eigenlijk ook wel naar wat de verdiensten zijn.

fladder

fladder

06-03-2011 om 22:12

Roeping!

Dit klinkt geweldig! Maar het komt op een héél beroerd moment... :( En verder ben ik "maar" een MAVO-meisje... Verdorie! :(

Romanticus

Romanticus

07-03-2011 om 09:30

Fulltime zwijmelen

Het blijft niet altijd bij grotten en valleien, hoor, ze hebben ook zeker steviger werk. Je kunt zomaar maandagmorgen bij je eerste kop koffie een pagina of drie, vier aan goede dampende seks voor je kiezen krijgen.
De uitgeversbranche (tijdschriftenbranche officieel, in dit geval) is echter niet van het grote geld. Maar het is wel een leuke club om voor te werken.
En nee, ik heb deze functie niet, wil hem ook niet, maar spreek wel uit zijdelingse ervaring.

Fiorucci

Fiorucci

07-03-2011 om 11:37

Fladder

Gezien je ervaring en het feit dat je volgens mij makkelijk kunt functioneren op VWO niveau zou ik het er op wagen hoor.

Leuk, maar

idd die 40 uur, dat zou ik niet trekken. Mijn engels is prima, ik heb vaak genoeg van die romannetjes gelezen (ja, echt) om er wat mee te kunnen. Maar die uren? nee, toch maar niet.

Sam sam fladder

Zullen we hem sam sam doen Fladder, 2 keer Mavo is VWO ;);) En die pittige scenes kan ik nu wel verzinnen ook ;);)
Muizemeis

Massi Nissa

Massi Nissa

07-03-2011 om 16:02

Fladder

Ik wil wel een referentie voor je schrijven over de kwaliteit van jouw Nederlands. Serieus, als ze daar moeilijk over zouden doen, heb je hier op het forum natuurlijk tientallen mensen die kunnen getuigen dat jij een en ander meer dan voldoende beheerst. En vwb Engels, je kunt aanvoeren dat je al jaren correspondeert met native speakers, regelmatig in Engeland komt, dat werk. Ik vermoed dat er sowieso wel een proeve van bekwaamheid zal worden gevraagd (was bij mij wel altijd zo als ik op redactiewerk solliciteerde).
Enne, ik heb in dat soort boekjes regelmatig koeien van fouten zien staan, zowel spel- als stijlfouten. Ik kan me dus niet voorstellen dat de lat zo hoog ligt als bij, zeg, Van Veen Uitgevers.
Gewoon doen Fladder, stuur die brief. Zie het als een vingeroefening voor straks, dan kan het alleen maar meevallen.
Groetjes
Massi

fladder

fladder

07-03-2011 om 16:15

Lastig!

Het probleem is dat ik zeker nog een maand arbeidsongeschikt ben. Maar kan iemand de advertentie mailen naar [email protected]? Ik krijg 'm momenteel heel moeilijk open (mobiel...) en het laat me niet los...

Romanticus

Romanticus

07-03-2011 om 16:25

Fladder

hij is onderweg.

fladder

fladder

07-03-2011 om 16:58

Romanticus

Hij is binnen, bedankt! ;)

Gedaan

Ik heb dat een tijd freelance gedaan en doe het nog wel eens als er een vaste kracht ziek wordt of met zwangerschapsverlof is. Je hoeft niet te vertalen, je krijgt de vertaling en maakt er lekker lopend Nederlands van (met het Engelse boekje erbij). Ik zou het zelf niet fulltime willen doen, het is best intensief. En bij de zoveelste beeldschone, maar hulpeloze vrouw krijg ik de neiging om haar ter plekke op papier te emanciperen :-)
De mensen zijn wel ontzettend leuk daar, goede sfeer en ze zijn ook netjes met betalen en zo.

Massi Nissa

Massi Nissa

07-03-2011 om 21:24

Consistentie?

Bij redactiewerk is het belangrijk dat het eindproduct consistent is. Misschien dat dat ermee te maken heeft?
Veertig uur is trouwens niet zo gek veel, hoor, zeker niet als je het al thuiswerkend over de week kunt verdelen. Af en toe 's avonds drie uur doorwerken of je zondagochtend opofferen, dan heb je doordeweeks ook geregeld een dagdeel over.
Zwoele ogen en fladder, veel succes!
Groetjes
Massi

Fiorucci

Fiorucci

08-03-2011 om 19:22

Fladder

Go for it!:)

Elisa Gemani

Elisa Gemani

11-03-2011 om 13:26

Vacature

Lijkt mij ook een geschikte baan maar niet voor 40 uur. Tijdens mijn eerste reintegratie-traject heb ik van mijn werkcoach de tip gekregen om wel te reageren op fulltime-functies maar in de sollicitatiebrief voor te stellen om de bewuste vacature op te splitsen in een duo-baan. Zo ben ik ooit aan een baan gekomen voor 20 uur terwijl het ging om een vacature voor 36 uur.
Zeker een bedrijf als Harlequin moet daar open voor staan en dit soort functies lenen zich daar prima voor. Succes allemaal!

fladder

fladder

11-03-2011 om 20:31

Zwoele ogen

Deal! ;-)

Inge M

Inge M

11-03-2011 om 21:31

Ik denk dat de 40 uur bedoeld is als drempel

anders worden ze overspoeld door reacties.
Dit bedrijf snapt best dat 40 uur niet nodig is voor deze functie. En dat gaan ze fijn bespreken met de mensen die wel reageren. Dat zijn de doorzetters!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.