Zorgenkinderen Zorgenkinderen

Zorgenkinderen

Lees ook op

mijn zorgenkind

mijn dochtertje Jessica, zit op een special school, is tien jaar en kan nog steeds niet lezen en schrijven.
nu heb ik gehoord dat er hoogbegaafde kinderen zijn die kinderen zoals haar lesgeven.
heft iemand hier ervaring mee?

coco

coco

20-02-2015 om 10:25

volgens mij

..........

Barvaux

Barvaux

20-02-2015 om 13:23

mwoah

Een hoogbegaafd kind moet jouw dochter geen lesgeven, maar een gediplomeerd leerkracht!

Barvaux

Misschien had ze dat zelf al bedacht: haar kind zit op speciaal onderwijs.
Ik ben wel benieuwd naar waar de vraag van Enedium vandaan komt. 'Ik heb gehoord dat....'is een beetje vaag om al meteen aan het experiment te beginnen.

Tsjor

wat bedoel je met je vraag

Je dochter zit op het speciaal onderwijs (ZMLK?) en kan nog niet lezen en schrijven. Bedoel je met je vraag dat jij ervan uitgaat dat je dochter wel zou kunnen leren lezen en schrijven maar dat school daar niet aan meewerkt? En dat je het nu op een andere manier wilt proberen? Ik denk dat je daarover een gesprek moet hebben op school, en niet tijdens de gewone rapportbespreking maar tijdens een extra gesprek. Ik wil best meedenken over de punten die je dan naar voren kunt brengen, maar het voert te ver om dat nu al gelijk te doen.
Ik heb zelf een zoon van bijna 12 die ZMLK onderwijs volgt en een heel klein beetje kan lezen. Schrijven is motorisch moeilijk. Zijn naam stempelen kan hij weer wel. Ik herken wel je gevoelens dat je graag iets voor je kind wilt, maar je moet eerst kijken of dit wel een realistisch doel is of niet. Sommige dromen hebben we moeten opgeven en soms blijkt toch opeens iets wel te lukken.

Greta1967

Greta1967

26-03-2015 om 22:11

Zoon 8 groep 5 heeft dit ook

Wij zijn nu bij een ortopedagooge die gespecialiseerd is in dislectie en beelddenken. Zou dit een rede kunnen zijn dat uw dochter niet kan lezen? Ons kind is ook getest en heeft een hoog iq. Maar toch lukt het lezen en schrijven niet omdat dit op een voor hem verkeerde methode is aangeboden op school.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.