Ouders Online
Archief

Vraagbaak voeding - archief

Van januari 1999 tot juni 2001 publiceerden we wekelijks de vraagbaak "Voeding". Nieuwe vragen stellen is helaas niet meer mogelijk, maar het archief is nog steeds beschikbaar.


Hoeveel moet baby per dag drinken? (8 mnd)

Hoeveel moet een baby van 8 maanden per dag ongeveer drinken? Dat het minimaal een halve liter opvolgmelk moet zijn is bekend, maar is dat genoeg?

Suzan Orlebeke, Gouda
[email protected]

Antwoord
Kinderen tussen 6 maanden en een jaar moeten een 0,5 liter tot een liter vocht binnenkrijgen. Voor de opvolgmelk geldt inderdaad een minimum van een 0,5 liter in verband met de voedingsstoffen. Voor een kind van 8 maanden geldt een richtlijn van 600 ml opvolgmelk.

Het drinkgedrag van kinderen verschilt. Voldoende drinken is belangrijk, maar te veel drinken kan de eetlust verminderen.
Let er op dat u niet te veel melk geeft, de aanbevolen hoeveelheid is voldoende. Geef tevens niet teveel suikerhoudende dranken, want dit geeft een grote kans op cariës. Geschikte dranken zijn kraanwater, mineraal- en bronwater zonder koolzuur, thee zonder suiker, vruchtensap, groentesap en limonade(siroop).

Leonie Ruitenburg
 


Leonie Ruitenburg is diëtiste bij Friesland Nutrition
 


Copyright © 1996-2010 Ouders Online, alle rechten voorbehouden
Uitsluiting aansprakelijkheid | [email protected]
Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 3 september 2003