Home » Tips » Archief

Tips-archief

FIT.nl: voor een gezondere levensstijl

fit.nl

Op de website van FIT.nl vind je gratis informatie over gezonde voeding, voedzame en makkelijke recepten en oefeningen om meer te bewegen. FIT.nl streeft naar een gezondere samenleving door alle essentiële wetenschappelijke kennis over sport, voeding en gezondheid praktisch en toegankelijk te maken voor jong en oud. Als een van de grootste online sport- en gezondheidsplatforms in Nederland en België, onderscheidt FIT.nl zich van andere websites door de redactie die bestaat uit louter professionals, zoals wetenschappers, sportdiëtisten en fysiotherapeuten.

Geld | Shoppen met korting!

korting

Op de website www.acties.nl vind je kortingen voor veel webshops.

Je kunt de korting makkelijk zoeken door de handige categorieën op de website, zoals de categorie Baby & Kind. Ook kan je op de naam van een webshop zoeken, om te kijken of er een kortingscode beschikbaar is.

Jouw prijsvoordeel kan zo behoorlijk oplopen!

Schaatsen | Schaatsen op natuurijs

Waar kun je schaatsen op natuurijs? Erik Ekkel houdt het bij (al sinds 2008). Mét hulp van heel veel enthousiaste natuurijs-schaatsers en -schaatssters.

Groene punten op de kaart zijn gemeld als 'betrouwbaar', maar kijk wel goed uit want de situatie ter plekke kan verraderlijk zijn. Rode punten zijn plekken waar je (nog) niet kunt schaatsen.

Erik vraagt om updates te blijven sturen, zodat hij de kaart actueel kan houden.

Zie: natuurijs.ekkel.com.

Kerstmis | Goedkoop kerstkaarten maken (Mail & win!)

Bij Kaartenhuis.nl kun je heel gemakkelijk je eigen eigen kerstkaarten maken. Leuk! En nog goedkoop ook. Voor 40 kaarten betaal je maar 35 cent per kaart. (De prijzen hangen af van de hoeveelheid kaarten die je bestelt.)

Je kunt foto’s en tekst toevoegen en je helemaal uitleven.

Veel kaarten-leveranciers bieden de mogelijkheid om je kaart meteen – per post – te verzenden. Dat is prima, maar vaak wil je dat helemaal niet. Bijvoorbeeld omdat je kind de kaarten in de klas wil uitdelen. Of omdat je zelf de buren met een kaartje wilt verrassen. De kaarten van Kaartenhuis.nl worden verzonden als pakketje aan jezelf.

Mail & Win - We mogen 3 cadeaubonnen van 20 euro weggeven, voor kerstkaarten van Kaartenhuis. Mail uw naam en postadres naar actie@ouders.nl. Op 19 december trekken we de winnaars.

Mediawijsheid | Kasper, Sky en de groene beer (6+)

Beveiligingsbedrijf Kaspersky zet stevig in op de internet-veiligheid van kinderen. Behalve hun pakket Safe Kids hebben ze nu ook een leuk (voor)leesboekje: Kasper, Sky en de groene beer, voor kinderen van 6-9 jaar, dat gratis verkrijgbaar is.

Kasper, Sky en de groene beer is geschreven door kinderboekenschrijster Marlies Slegers, en is bedoeld om kinderen te leren hoe ze veilig de digitale wereld kunnen ontdekken.

Kasper is een jongen van 9, die van voetbal houdt, en van zijn game 'Goal'. Zijn beste vriendin Sky is ook 9, en houdt van dansen en muziek. (Laat de gender-politie het maar niet horen. En ook niet zien, met dat roze rokje van Sky.) En dan is er nog Kuma, een oude groene knuffelbeer. Kasper heeft hem van zijn opa gekregen, en was daar eerst wat verbaasd over omdat hij de leeftijd van knuffels toch al ruimschoots gepasseerd is. Maar als blijkt dat Kuma kan praten, wordt het al een stuk interessanter.

Kuma heeft nóg een eigenschap die goed van pas komt. Hij wordt namelijk rood als er gevaar dreigt. Bijvoorbeeld wanneer Kasper op het punt staat om zijn inlognaam en wachtwoord aan een 'vriend' te geven, die hem wel even naar het volgende level van 'Goal' zal gamen.

Kasper, Sky en de groene beer
Voor kinderen van 6 tot 9 jaar
Gratis verkrijgbaar bij Kaspersky

Zomervakantie | Fietsen met kinderen in Amsterdam

Fietsverhuurder MacBike zette vier routes in Amsterdam uit, die leuk zijn om te fietsen met kinderen. De routes staan op een mooie uitklapfolder (met kaart van Amsterdam), die voor 1 euro te koop is (bij MacBike), of die je gratis meekrijgt als je daar fietsen huurt.

De routes variëren in lengte, en leiden – volgens het persbericht – "zo veel mogelijk over rustige en veilige wegen en fietspaden". Als ervaringsdeskundigen vinden we dat een beetje ál te optimistisch, want Amsterdam is nu eenmaal een loeidrukke stad waar je echt goed uit moet kijken. Maar de beschreven routes zijn beslist goed gekozen, en leiden langs plekken die leuk zijn voor kinderen. (Al zouden we het Van Goghmuseum én het Rijksmuseum nou niet meteen in een fietsroute hebben opgenomen. Musea zijn meer iets om nog eens apart voor naar Amsterdam te gaan.)

Wat we nog misten, in de Route West, was een bezoek aan het Kattencafé 'Kopjes' (Marco Polostraat 211, geopend van woensdag tot en met zondag, van 10 tot 19 uur).

Ook ontbreken er natuurlijk actuele attracties, zoals de geweldige tentoonstelling 'The Wild', in W139 in de Warmoesstraat. Met een spectaculaire achtbaan, waarop karretjes met kunstvoorwerpen voortrazen.

Om teleurstellingen te voorkomen (als je de Route IJ-Oevers kiest): de fantastische schommels bovenop de A'dam toren (de hoogste schommelplek van Europa!) zijn alleen toegankelijk als je langer bent dan 1.30 meter, en ze zijn niet gratis (€ 5,- pp).

Relaxed fietsen met kinderen
4 fietsroutes in Amsterdam

Pesten | Bully buddy zomerkampen (6-14 jr)

Voelt je kind zich rot omdat het alsmaar gepest wordt? Dan is een Bully buddy zomerkamp misschien een idee. Het kamp duurt 5 dagen.

De organisatoren garanderen dat je na afloop een andere lichaamshouding (én praktische handvatten) hebt gekregen, waardoor je beter kunt omgaan met pestgedrag. Ook sta je na afloop sterker in het leven. De methode is gebaseerd op de Sta Sterk Training, die officieel erkend is.

Tijdens het kamp krijg je een buddy, die ook na de kampweek voor ondersteuning blijft zorgen. De buddies worden gecoacht door de organisatie. Het gaat om dagkampen, dus zonder overnachting.

Let op: Ouders Online beschouwt pesten als een groepsproces, waarbij de omstanders (of 'meelopers') net zo schuldig zijn als de pesters. Maar dat heeft vooral te maken met hoe scholen pesten zouden moeten aanpakken. Los daarvan kan het natuurlijk heel nuttig zijn om gepeste kinderen weerbaarder en gelukkiger te maken. Vandaar onze steun voor dit zomerkamp-initiatief.

Bully buddy zomerkamp
Voor kinderen van 6 t/m 14 jaar
Eerste dagkamp: 24 juli t/m 28 juli 2017
Tweede dagkamp: 31 juli t/m 4 augustus 2017
Locatie: Hilversum-Zuid
Prijs: € 400,-
Meer informatie en inschrijven: www.konfia.nl

Knutselen | Klokhuis Maaklab (7-12 jr)

Houdt je kind van knutselen, ontwerpen, uitvinden, timmeren, zagen, lijmen, tekenen of gewoon lekker aanrommelen met materiaal? Elke woensdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur is er het Klokhuis Maaklab, in Beeld en Geluid (Hilversum).

Elke maand een ander thema, aansluitend op de 'Klokhuis Maakt'-afleveringen op tv. In maart: werken met metaal naar aanleiding van de Klokhuis-aflevering 'Kari maakt'! Bouw een metalen figuurtje en maak er een animatiefilm mee (onder begeleiding van een pedagogisch medewerker).

Kijk op de 'Klokhuis Maakt'-pagina voor inspiratie en mooie maakfilmpjes.

Klokhuis Maaklab
in Beeld en Geluid (Hilversum)
voor kinderen van 7 tot 12 jaar
elke woensdag- en zondagmiddag van 14.00 - 16.30 uur
gratis voor bezoekers van Beeld en Geluid
toegang Beeld en Geluid: € 9,- pp (voor 4 t/m 12 jr)
reserveren niet nodig
www.beeldengeluid.nl/maaklab

Mail & Win | Kookboek voor zorgenkinderen

Sandra Cornelissen geeft kookles aan jongeren met een autismespectrum-stoornis. Haar methode biedt structuur en houvast. Die methode werkt! Jongeren die voorheen niet in staat waren om zelfstandig te koken, kunnen nu zélf een lekker en gezond gerecht op tafel zetten.

Kook het lekker zelf, haar tweede kookboek, is bedoeld voor iedereen die niet uit de voeten kan met standaard kookboeken:
- auti's;
- LVB-jongeren;
- mensen die behoefte hebben aan visuele uitleg.

Kook het lekker zelf
door: Sandra Cornelissen
uitg.: SWP (2016)
ISBN: 9789088507045
omvang: 160 pagina's
prijs: € 27,50
Online bestellen

Helaas - De gratis exemplaren zijn inmiddels vergeven.

Eindexamen | Luister-literatuur

De LuisterBieb helpt eindexamen-kandidaten met hun literatuurlijst!

Met de gratis LuisterBieb-app van de Openbare Bibliotheken kunnen eindexamen-kandidaten luisteren naar hun literatuurlijst-boeken.

Er staan ruim 100 titels in 'Luisteren voor je lijst'. Van Jan Terlouw tot Kees van Kooten, en van Tommy Wieringa tot Harry Mulisch. Of scholieren nu sporten, in de bus zitten, hun krantenwijk lopen of in bed liggen: oortjes in en luisteren maar.

Vaak beginnen scholieren veel te laat aan hun lijst, en nemen ze noodmaatregelen met uittreksels of films. Maar door 'luisterend lezen' te combineren met andere bezigheden is er toch tijd om de complete boeken te leren kennen. Dat scheelt een hoop stress, in de drukke examenperiode.

Luisteren zonder internet

De gratis LuisterBieb-app is eenvoudig te downloaden op tablet of smartphone. Iedereen die lid is van de Bibliotheek, heeft toegang tot alle luisterboeken. (Let op: in de meeste steden kunnen jongeren tot 18 jaar gratis lid worden van de Bibliotheek.) Wie geen lid is, heeft toegang tot een selectie uit de luisterboeken.

In 'Luisteren voor je lijst' staan titels voor alles niveaus (vmbo, havo en vwo). Je kunt ze eerst downloaden (goedkoop via wifi) en daarna ook offline beluisteren.

Pagina's