Home » Tips » Archief

Tips-archief

Schaatsen | Schaatsen op natuurijs

Waar kun je schaatsen op natuurijs? Erik Ekkel houdt het bij (al sinds 2008). Mét hulp van heel veel enthousiaste natuurijs-schaatsers en -schaatssters.

Groene punten op de kaart zijn gemeld als 'betrouwbaar', maar kijk wel goed uit want de situatie ter plekke kan verraderlijk zijn. Rode punten zijn plekken waar je (nog) niet kunt schaatsen.

Erik vraagt om updates te blijven sturen, zodat hij de kaart actueel kan houden.

Zie: natuurijs.ekkel.com.

Kerstmis | Goedkoop kerstkaarten maken (Mail & win!)

Bij Kaartenhuis.nl kun je heel gemakkelijk je eigen eigen kerstkaarten maken. Leuk! En nog goedkoop ook. Voor 40 kaarten betaal je maar 35 cent per kaart. (De prijzen hangen af van de hoeveelheid kaarten die je bestelt.)

Je kunt foto’s en tekst toevoegen en je helemaal uitleven.

Veel kaarten-leveranciers bieden de mogelijkheid om je kaart meteen – per post – te verzenden. Dat is prima, maar vaak wil je dat helemaal niet. Bijvoorbeeld omdat je kind de kaarten in de klas wil uitdelen. Of omdat je zelf de buren met een kaartje wilt verrassen. De kaarten van Kaartenhuis.nl worden verzonden als pakketje aan jezelf.

Mail & Win - We mogen 3 cadeaubonnen van 20 euro weggeven, voor kerstkaarten van Kaartenhuis. Mail uw naam en postadres naar actie@ouders.nl. Op 19 december trekken we de winnaars.

Zomervakantie | Fietsen met kinderen in Amsterdam

Fietsverhuurder MacBike zette vier routes in Amsterdam uit, die leuk zijn om te fietsen met kinderen. De routes staan op een mooie uitklapfolder (met kaart van Amsterdam), die voor 1 euro te koop is (bij MacBike), of die je gratis meekrijgt als je daar fietsen huurt.

De routes variëren in lengte, en leiden – volgens het persbericht – "zo veel mogelijk over rustige en veilige wegen en fietspaden". Als ervaringsdeskundigen vinden we dat een beetje ál te optimistisch, want Amsterdam is nu eenmaal een loeidrukke stad waar je echt goed uit moet kijken. Maar de beschreven routes zijn beslist goed gekozen, en leiden langs plekken die leuk zijn voor kinderen. (Al zouden we het Van Goghmuseum én het Rijksmuseum nou niet meteen in een fietsroute hebben opgenomen. Musea zijn meer iets om nog eens apart voor naar Amsterdam te gaan.)

Wat we nog misten, in de Route West, was een bezoek aan het Kattencafé 'Kopjes' (Marco Polostraat 211, geopend van woensdag tot en met zondag, van 10 tot 19 uur).

Ook ontbreken er natuurlijk actuele attracties, zoals de geweldige tentoonstelling 'The Wild', in W139 in de Warmoesstraat. Met een spectaculaire achtbaan, waarop karretjes met kunstvoorwerpen voortrazen.

Om teleurstellingen te voorkomen (als je de Route IJ-Oevers kiest): de fantastische schommels bovenop de A'dam toren (de hoogste schommelplek van Europa!) zijn alleen toegankelijk als je langer bent dan 1.30 meter, en ze zijn niet gratis (€ 5,- pp).

Relaxed fietsen met kinderen
4 fietsroutes in Amsterdam

Pesten | Bully buddy zomerkampen (6-14 jr)

Voelt je kind zich rot omdat het alsmaar gepest wordt? Dan is een Bully buddy zomerkamp misschien een idee. Het kamp duurt 5 dagen.

De organisatoren garanderen dat je na afloop een andere lichaamshouding (én praktische handvatten) hebt gekregen, waardoor je beter kunt omgaan met pestgedrag. Ook sta je na afloop sterker in het leven. De methode is gebaseerd op de Sta Sterk Training, die officieel erkend is.

Tijdens het kamp krijg je een buddy, die ook na de kampweek voor ondersteuning blijft zorgen. De buddies worden gecoacht door de organisatie. Het gaat om dagkampen, dus zonder overnachting.

Let op: Ouders Online beschouwt pesten als een groepsproces, waarbij de omstanders (of 'meelopers') net zo schuldig zijn als de pesters. Maar dat heeft vooral te maken met hoe scholen pesten zouden moeten aanpakken. Los daarvan kan het natuurlijk heel nuttig zijn om gepeste kinderen weerbaarder en gelukkiger te maken. Vandaar onze steun voor dit zomerkamp-initiatief.

Bully buddy zomerkamp
Voor kinderen van 6 t/m 14 jaar
Eerste dagkamp: 24 juli t/m 28 juli 2017
Tweede dagkamp: 31 juli t/m 4 augustus 2017
Locatie: Hilversum-Zuid
Prijs: € 400,-
Meer informatie en inschrijven: www.konfia.nl

Mail & Win | Kookboek voor zorgenkinderen

Sandra Cornelissen geeft kookles aan jongeren met een autismespectrum-stoornis. Haar methode biedt structuur en houvast. Die methode werkt! Jongeren die voorheen niet in staat waren om zelfstandig te koken, kunnen nu zélf een lekker en gezond gerecht op tafel zetten.

Kook het lekker zelf, haar tweede kookboek, is bedoeld voor iedereen die niet uit de voeten kan met standaard kookboeken:
- auti's;
- LVB-jongeren;
- mensen die behoefte hebben aan visuele uitleg.

Kook het lekker zelf
door: Sandra Cornelissen
uitg.: SWP (2016)
ISBN: 9789088507045
omvang: 160 pagina's
prijs: € 27,50
Online bestellen

Helaas - De gratis exemplaren zijn inmiddels vergeven.

Eindexamen | Luister-literatuur

De LuisterBieb helpt eindexamen-kandidaten met hun literatuurlijst!

Met de gratis LuisterBieb-app van de Openbare Bibliotheken kunnen eindexamen-kandidaten luisteren naar hun literatuurlijst-boeken.

Er staan ruim 100 titels in 'Luisteren voor je lijst'. Van Jan Terlouw tot Kees van Kooten, en van Tommy Wieringa tot Harry Mulisch. Of scholieren nu sporten, in de bus zitten, hun krantenwijk lopen of in bed liggen: oortjes in en luisteren maar.

Vaak beginnen scholieren veel te laat aan hun lijst, en nemen ze noodmaatregelen met uittreksels of films. Maar door 'luisterend lezen' te combineren met andere bezigheden is er toch tijd om de complete boeken te leren kennen. Dat scheelt een hoop stress, in de drukke examenperiode.

Luisteren zonder internet

De gratis LuisterBieb-app is eenvoudig te downloaden op tablet of smartphone. Iedereen die lid is van de Bibliotheek, heeft toegang tot alle luisterboeken. (Let op: in de meeste steden kunnen jongeren tot 18 jaar gratis lid worden van de Bibliotheek.) Wie geen lid is, heeft toegang tot een selectie uit de luisterboeken.

In 'Luisteren voor je lijst' staan titels voor alles niveaus (vmbo, havo en vwo). Je kunt ze eerst downloaden (goedkoop via wifi) en daarna ook offline beluisteren.

Win 100 euro shop-tegoed

Doe mee met deze leuke enquête en maak – via Bespaardeals.nl – kans op een cadeaubon ter waarde van 100 euro. Je kunt zelf kiezen voor welke winkel je de bon wil ontvangen. Met het te winnen tegoed kun je vervolgens nóg meer bestellen, door bijvoorbeeld een Intertoys kortingscode te gebruiken. Door via die site te shoppen, krijg je korting op vrijwel al je online aankopen.

Doe mee met de enquête en maak kans op een cadeaubon naar keuze t.w.v. € 100,-.

Sluitingsdatum van de win-actie: 31 januari 2017.

Over deze actie

Deze actie is georganiseerd door Bespaardeals. De cadeaubon zal worden verloot onder de inzenders die een actief e-mailadres achterlaten. Je e-mailadres zal niet met anderen worden gedeeld. De winnaar wordt persoonlijk per mail op de hoogte gebracht.

Over Bespaardeals

Dagelijks verzamelt de redactie van Bespaardeals actief de beste deals. Anders dan op veel andere kortingssites kun je hier je favoriete winkels selecteren. Vervolgens krijg je een persoonlijk overzicht met alleen de deals van die winkels. Per mail word je wekelijks op de hoogte gehouden van de top-5 van beste kortingscodes van die winkels. Bijvoorbeeld bij een tijdelijke speelgoedactie.

Over kortingscodes

Minder dan 10 jaar geleden werden er amper kortingscodes gebruikt. Inmiddels shoppen steeds meer mensen online met zo'n code. Je krijgt er vaak 10% korting mee, zonder daar veel moeite voor te doen. Doe je dit consequent, dan kan dat honderden euro's voordeel per jaar opleveren. Dat geld kun je weer gebruiken voor wat leuks, bijvoorbeeld bij Intertoys.

Regenachtig dag | Tips voor thuisblijvers

De Family Factory (een netwerk van ouders die elkaar helpen en ondersteunen) verzamelde leuke ideeën om een regenachtige vakantiedag door te komen. Maak er een Leuke Dingen Dag van!

 • Bouw een hut onder de tafel.
 • Speel boompje verwisselen, en gebruik de plassen als boom.
 • Ga thuis bioscoopje spelen (met popcorn).
 • Verander je slaapkamer.
 • Duik in de familie-fotoalbums of kijk homevideo's terug.
 • Speel een potje Bingo met prijsjes die de kinderen mogen kopen.
 • Maak een regenjas van plastic tassen en probeer hem uit.
 • Doe de regendans in de tuin. Zwembroeken aan en lekker nat worden in de regen.
 • Neem (gekke) geluiden op met je telefoon en doe een raadspelletje.
 • Maak een wandeltocht door de regen en drink halverwege ergens warme chocomel.
 • Schrijf een moppenboek.
 • Maak in de huiskamer een hindernissen baan met stoelen, kussens, trapjes, tafels waar ze deze keer wel op mogen lopen... Zo raken ze ook binnen hun energie kwijt!
 • Doop de dag om tot een officiële pyjama-dag. Kinderen kunnen daar heel blij van worden, een dag in pyjama rondlopen.

Ook belangrijk: schrijf een duidelijk dagprogramma (geen discussie!) op een vel papier.

Vakantiewerk | Hoe vind je een baantje?

Hoe vind je een vakantiebaantje? Sinds kort is er de website Vriendengevraagd.nl: een online service voor jongeren die samen met hun vrienden vakantiewerk zoeken.

Het platform richt zich op alle jongeren tussen de 14 en 18 jaar die deze zomer in hun eigen buurt willen werken, maar het lastig vinden om alleen te solliciteren of alleen aan de slag te gaan.

Vriendengevraagd.nl is een initiatief van de Rabobank, die zoals bekend goed geworteld is in het lokale MKB. De bank brengt vraag en aanbod in de regio samen door lokale ondernemers, die betrokken zijn bij de bank, te benaderen om vakantiebanen beschikbaar te stellen via het platform. Een mooi initiatief!

Voor meer informatie over vakantiewerk in het algemeen (wat mag er wel en niet, hoe zit het met de belasting en de kinderbijslag, etc.): zie ons artikel Vakantiewerk.

Speelgoed | Met Duplo de wereld rond (Mail & Win!)

LEGO DUPLO heeft een compleet nieuwe speelgoedset, bestaande uit 5 nieuwe producten in diverse prijscategorieën. Deze nieuwste toevoeging aan de LEGO DUPLO familie heeft als thema 'Rond De Wereld' en laat je kind de wereld rond reizen in zijn eigen woonkamer. Van schattige baby-dieren en stoere walvissen tot heuse jungle-safari's in Afrika. Natuur en cultuur van over de hele wereld komen samen wanneer de diverse DUPLO producten worden gecombineerd.

Al met al heel geschikt als cadeautje, om eindeloos mee te spelen. Geschikt voor peuters en kleuters van 2 tot 5 jaar.

Jonge Dieren
Met deze schattige dierenfiguren kunnen kleine dierenvrienden via rollenspel hun vaardigheden ontwikkelen. Al spelend leren ze hoe de verschillende dierenbaby's heten en waar ze in het wild leven.
Adviesprijs: € 9,99

Savanne
Kleine dierenvrienden beleven uren speelplezier met het bedenken van avonturen op de Savanne. Er is van alles te ontdekken over de fascinerende dieren die hier leven. De boom, die je zelf moet bouwen, stimuleert de basis bouwvaardigheden en er kunnen allerlei verhalen mee worden bedacht.
Adviesprijs: € 19,99

Poolgebied
Kleine dierenvrienden zijn gek op deze makkelijk te bouwen Poolgebied-set. Met de hondenslee, de kajak en de iglo kunnen allerlei verhalen en avonturen worden bedacht en gespeeld. Er is zoveel te leren over deze hele bijzondere habitat en de mensen en dieren die erin wonen.
Adviesprijs: € 34,99

Jungle
Deze set biedt jonge avonturiers talloze mogelijkheden om te spelen en te leren: schatten jagen in een ruïne, dierenverhalen verzinnen, op safari gaan met de camera, een rondje maken in het vliegtuig (met propeller die kan draaien) of gewoon traditioneel bouwplezier beleven.
Adviesprijs: € 54,99

Rond de wereld
Met deze speciale Rond de wereld-set haal je een heleboel fascinerende diersoorten in huis. Kleine ontdekkingsreizigers kunnen met de boot en het vliegtuigje allerlei diersoorten in hun natuurlijke omgeving bestuderen.
Adviesprijs: € 109,99

Mail en win! - Helaas, het Poolgebied en de Savanne zijn inmiddels vergeven.

Pagina's