Omgaan met grote emoties van je kind

Opgroeien is niet makkelijk. Kleine kinderen hebben vaak grote emoties en als ouder weet je niet altijd goed hoe daarmee om te gaan. Sommige kleintjes worden overspoeld door angst, anderen barsten bijna uiteen van boosheid en nog anderen lijken voor het minste te huilen. In de supermarkt, op de openbare weg, tijdens een uitstapje of op bezoek bij familie of vrienden: the drama is everywhere. In het webinar van Klaar Hammenecker leer je jouw kind ondersteunen bij deze grote emoties om zo dichter tot elkaar te komen. Dit webinar geeft ze naar aanleiding van haar boek Wat elk kind nodig heeft.

Als ouder begrijpen we niet altijd waarom zulke situaties gebeuren en hebben we de neiging om onze kinderen te gaan sussen, verzoeken we hen te stoppen of ontploffen we uiteindelijk zelf. En dan zit je daar: je kind compleet overstuur en jij alleen maar schuldgevoelens en frustratie.

Herken je dit? Hoorde je jezelf ook al schreeuwen tegen je kind, misschien zelfs nog luider en harder dan hij deed? Of krijg je zelf een krop in de keel als je een trillend lipje ziet? Of laat het je eerder koud en ga je je ergeren aan zoveel flauw gehuil?

Omgaan met de emoties van je kind

Kinderen met grote emoties zijn niet lastig. Ze hebben het lastig en het is aan ons ouders om hen te helpen die 'last' te dragen. Hoe kan je in zulke situaties als ouder zelf rustig blijven? Hoe kan je hun emoties ontvangen en hen helpen?

In het webinar 'Grote emoties bij kinderen' ontdek je hoe je in 3 stappen deze emoties kan ontvangen.

  • Je leert 'kijken met je hart en met je buik' zodat je beter kan zien wat er met je kind gebeurt en hen in een eerste stap terug tot rust te komen.
  • Je leert verbinding maken, zelfs -of vooral- wanneer dat het allermoeilijkste is.
  • Je komt te weten hoe je er kan zijn voor je kind op zijn lastigste momenten.
  • Je leert begrijpen wat je kind nodig heeft en hoe jij dit als ouder kan bieden.

Dit webinar biedt bijzonder waardevolle inzichten en bruikbare tips voor ouders die hun kind willen geven wat die nodig heeft wanneer dat het moeilijkst is.

Webinar

Volg het webinar op 7 oktober om 20.00 uur ter gelegenheid van De Week van de Opvoeding, in samenwerking met Uitgeverij Lannoo.

Het webinar is helaas niet meer beschikbaar. In het boek Wat elk kind nodig heeft vind je alle informatie uit het webinar én nog veel meer verdieping. Je bestelt het boek hier. 

Spreker

Klaar Hammenecker is kinderpsycholoog en een veelgevraagd expert in de media. Ze combineert het geven van scholing en opleiding met werk in haar eigen praktijk Weerkracht. In 2018 richtte ze Mamagement op, waarmee ze hardwerkende ouders met opvoedingsstress wil bijstaan met sterke inzichten en werkzame tips rond krachtig en bewust opvoeden.