Leer je kind goed omgaan met digitale media en schermgebruik

Tijdens De Week van de Opvoeding organiseren we in samenwerking met Uitgeverij Lannoo 5 gratis webinars over opvoeding en de ontwikkeling van kinderen. Het webinar over schermgebruik bij kinderen wordt gegeven door Dr Theo Compernolle, voormalig hoogleraar aan verschillende universiteiten. Hieronder lees je wat je kunt verwachten tijdens dit inspirerende webinar om je kind te leren verstandig met digitale media om te gaan.

Wil jij je meteen aanmelden voor dit exclusieve webinar over verantwoord schermgebruik? Dat kan hieronder.

Vul a.u.b. je voornaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.



De aandacht van je kind wordt gestolen
Social media bedrijven hebben het goed voor elkaar, ze weten precies hoe ze onze aandacht vast moeten houden en verdienen daar enorm veel geld mee door de advertenties die voorbij komen. Sociale media gebruiken artificiële intelligentie om je aandacht vast te houden, waardoor mobiele telefoons steeds verslavender worden. Jongeren pakken soms tot meer dan 100 keer per dag hun telefoon (volwassenen gemiddeld 80 keer). Dat betekent dat hun telefoon continu hun aandacht afleidt van zowat alles waar ze mee bezig zijn. En dus ook van heel veel activiteiten die véél belangrijker zijn voor hun ontwikkeling. Dat heeft als gevolg dat ze een “brokkelbrein” krijgen: ze zijn continu bezig met vele zaken tegelijkertijd. En dat is niet goed voor de ontwikkeling van het groeiende brein.

Probleem: ouders weten zich geen raad met schermgebruik.
En daar komt nog een ander probleem bij kijken. Veel ouders geven hun kinderen op steeds jongere leeftijd een mobieltje, maar weten meestal niet goed hoe ze hun kind daar goed mee moeten leren omgaan. Dat is ook begrijpelijk omdat de technologische ontwikkelingen in de afgelopen 10 jaar zo razendsnel gingen, dat ze zelf niet hebben kunnen leren hoe je met deze technologie moet omgaan. Maar liefst 60% van de ouders maken zich grote zorgen over het schermgebruik van hun kinderen. Maar ook 60% van de jongeren maakt zich zorgen over het schermgebruik van hun ouders!

Wat zal er in het webinar besproken worden?

Er zijn nog veel misopvattingen over beeldschermgebruik.

  • Is het aantal uren dat je kind met een schermpje bezig is wel normaal?
  • Hindert gamen en gebruik van sociale media het leervermogen van je kind?
  • Hoe kun je je kinderen beschermen tegen overmatig gebruik van digitale media?
  • Vanaf welke leeftijd kan een kind verantwoord met een mobiel omgaan?
  • Welk effect heeft multitasken op het brein?
  • Wanneer is een telefoon een verslaving geworden?

Theo Compernolle vertelt niet alleen wat de beste aanpak is, hij legt ook uit waarom. Want als mensen begrijpen hoe ze het brein van hun kinderen kunnen bevrijden, zullen ze veel beter hun eigen creatieve oplossingen kunnen bedenken.

In deze webinar krijg je het antwoord op bovenstaande vragen. In de Q&A krijg je de kans om zelf vragen te stellen over beeldschermgebruik en hoe hier thuis mee om te gaan. In totaal duurt het webinar ongeveer een uur. Benieuwd naar wat Theo te vertellen heeft? Volg dan zeker het webinar over beeldschermgebruik.

Tip: 80% van de deelnemers aan Theo’s lezingen zijn moeders! Op uitdrukkelijk verzoek van Theo: Moeders, zet de vaders onder flinke druk om mee te doen. Dat is niet alleen goed voor jullie kind(eren), maar ook voor hun eigen creativiteit, geheugen en stress-balans.

Webinar

Volg het webinar op 7 oktober om 20.00 uur ter gelegenheid van De Week van de Opvoeding, in samenwerking met Uitgeverij Lannoo. Meld je hieronder aan! Kun je niet live aanwezig zijn? Geen probleem, het webinar is ook na afloop tijdelijk terug te kijken, na afloop van het webinar ontvang je de link hiervoor in je mail. Meld je hieronder aan!

Spreker

dr Theo Compernolle is een neuropsychiater en onafhankelijke internationale consultant, executive (team)coach, trainer en key-note speaker in drie continenten. Hij was onder andere Professor aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Solvay B-School in Brussel, adjunct professor aan het INSEAD en het CEDEP in Fontainebleau, en gastprofessor aan onder andere het IMD (Lausanne), de Vlerick B-school (Gent), Tias B-school (Tilburg).

Hij zet(te) zich altijd in om wetenschappelijke kennis zo breed mogelijk te delen, niet alleen met universiteitsstudenten, therapeuten en managers, maar ook met het grote publiek in vele honderden lezingen. Hij schreef daartoe ook boeken zoals “Je kind kan het zelf” “Zit Stil”, “Alles went, ook een adolescent”, “Stress: Vriend en Vijand”, “Ontketen je brein”, “Zo haal je meer uit je brein”, voor leerkrachten “Van brokkelbrein naar focus” en heel recent voor ouders: “Ontketen het brein van je kind”, van schermverslaving naar digitale vrijheid. Meerdere werden bestsellers en twee werden long-sellers die al tientallen jaren steeds weer herdrukt worden.