Tips en tools voor hoogsensitieve ouders

Hoogsensitiviteit: er is al zoveel over gezegd en geschreven, maar hoe je als hoogsenstieve ouder ook goed voor jezelf kan blijven zorgen binnen het ouderschap, dat is toch next level! In dit webinar geeft Bieke Geenen je enkele inzichten en tips mee om in deze uitdaging staande te blijven als hoogsensitieve ouder.

In haar boek Hoogsensitief ouderschap beschrijft ze negen triggers die het jou als hoogsensitieve ouder extra moeilijk maken om in balans te blijven:

Overprikkeling – Conflict – Afscheid – Stress – Kritiek – Onbegrip – Onrechtvaardigheid – Oppervlakkigheid – Dominantie

Het leren (her)kennen van deze triggers gaat ervoor zorgen dat je sneller bewust wordt van wat jou uit balans haalt. Want ze horen onvermijdelijk bij ons leven, maar weten dat we hier extra gevoelig voor zijn, zorgt ervoor dat we er bewuster mee om leren gaan. En dat bewustzijn leert ons sneller grenzen aangeven, beter voor onszelf én onze hoogsensitiviteit zorgen. Voor ONSZELF? Ja, we leggen de focus vaak eerder op het in balans houden van onze kinderen, maar daardoor gaann we zelf vaak volledig onderuit. En dat heeft ook weer effect op onze kinderen. Dus voor onze eigen hoogsensitiviteit leren zorgen is tegelijk ook zorgen voor ons gezin.

In dit webinar zal Bieke ons kennis laten maken met twee van deze negen triggers, namelijk stress en kritiek. Specifiek doorloopt ze met ons de voornaamste redenen waardoor hoogsensitieve ouders extra stress ervaren. Bij kritiek gaat het zowel over zelfkritiek als de kritiek van anderen op ons (over onze manier van opvoeden bijvoorbeeld).

Herkenning en waardevolle tips voor thuis

Als je hoogsensitief bent zal het een avond vol herkenning, erkenning en geruststelling zijn. Maar ook eentje vol concrete tips. Want Bieke staat naast haar kennis over hoogsensitiviteit ook bekend om haar concrete, nuchtere en laagdrempelige tips die ze deelt. Tips en handvatten die jou kunnen inspireren, die jij thuis kan inzetten en vertalen naar je eigen situatie. Een webinar dus waar jij kan proeven en meenemen wat jijzelf interessant vindt. Want het is Bieke haar missie ouders terug in hun kracht te zetten, jij kent je gezin het beste! Maar soms ontbreekt het met momenten aan vertrouwen en/of het juiste ‘gereedschap’ om verder te kunnen. Daar wil ze je graag bij helpen.

En mocht je nog twijfelen of je zelf hoogsensitief bent, maar weet je wel dat je kind hoogsensitief is? Dan ga je ongetwijfeld heel wat tips van het webinar kunnen inzetten voor je zoon of dochter. Want de negen triggers zijn niet alleen voor de hoogsensitieve ouders valkuilen, dat zijn ze zeker ook voor onze hoogsensitieve kinderen!

Check Bieke alvast op haar Instagramaccount @hoogsensitiefouderschap en laat je alvast inspireren!

Webinar

Volg het webinar op 8 oktober om 20.00 uur ter gelegenheid van De Week van de Opvoeding, in samenwerking met Uitgeverij Lannoo.

Het webinar is helaas niet meer beschikbaar. In het boek Hoogsensitief Ouderschap vind je alle informatie uit het webinar én nog veel meer verdieping. Bestel het boek hier.

Spreker

Bieke Geenen is dramatherapeut en coach. Als hoogsensitieve mama met een hoogsensitieve zoon weet ze als geen ander hoe moeilijk het is om haar gezin in balans te houden. In haar praktijk begeleidt ze dagelijks hoogsensitieve ouders en helpt ze hen de juiste handvatten te vinden om anders met hun hsp om te gaan.