Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

22 maart 2020

5x educatief speelgoed voor je kind

Nu je kind(eren) niet meer naar school gaat door het coronavirus, is het de bedoeling dat jij als ouder dagelijks bezig bent met het schoolwerk. Dat kan best lastig zijn als je ook nog een baby of peuter om je heen hebt. Maar van spelen kunnen ze ook veel leren!

Gelukkig gaat thuisonderwijs om meer dan alleen rekenen en schrijven. Dit is juist het moment om je kind ook wat meer bij te brengen over de natuur, dieren en hoe de wereld in elkaar zit. En deze 5 tips voor educatief speelgoed zijn niet alleen leuk voor je kind, grote kans dat je er zelf ook nog wat van leert! Win-win.

Maak je eigen zeep

We weten allemaal hoe belangrijk het is om onze handen te wassen, en nu het coronavirus de wereld overgaat nog veel meer. De zeep vliegt dan ook de deur uit bij supermarkten en drogisterijen. Waarom maak je het niet gewoon zelf? Echt een leuke activiteit voor kinderen én een mooi moment om ze te leren waarom goed je handen wassen zo belangrijk is.

 

Ontdek de wereld

Waar wonen kangoeroes? Waar staan er piramides? Waar vind je dubbeldekkers?  Leg de afbeeldingen van de dieren, objecten en gebouwen op de goede plek op de wereldkaart. Een hele leuke introductie in aardrijkskunde om je kind te leren hoe alle landen en continenten van elkaar verschillen.

 

Insecten bestuderen

Deze gadget is echt te gek om de insecten om ons heen beter te bekijken. Ga eens het bos of een park in (of gewoon je tuin als je die hebt) en ga op zoek naar dode insecten. Leg ze onder deze miscroscoop en leg je telefoon er bovenop. De microscoop gebruikt de camera van je telefoon om uit te vergroten én zo kun je tegelijkertijd een haarscherpe foto maken van een enorme vlieg of bij. Vind je dode insecten een eng idee? Het is ook prachtig om blaadjes of bloemen eronder te leggen om alle details te bekijken. Er zijn naast deze geavanceerde smartscope ook de standaard microsopen voor kleine objecten, zoals deze


Scheikundeproefjes in de keuken

Wist je dat je met de ingrediënten in je keukenkastje of voorraadkast spectaculaire scheikundeproefjes kunt doen? Kom erachter wat voor reactie er kan ontstaan als je verschillende stoffen samenvoegt. Geweldig voor kinderen om zo op een andere manier ergens naar te kijken. En het is meteen een leuke eerste kennismaking met scheikunde. Ontdek ook weer het nieuwsgierige kind in jezelf, want de proefjes zullen je verbazen! Succes gegarandeerd.


Een eigen kruidentuintje

Het is lente! De wereld om ons heen wordt weer groen en er komt weer bloesem in de bomen. Een mooi moment voor een les over hoe de natuur werkt en waar ons eten vandaan komt. Met deze set met snelgroeiende zaden kun je samen met je kind(eren) je eigen kruiden kweken. Je kunt deze set prima in de vensterbank zetten en elke dag kijken hoe de zaadjes ontkiemen en uiteindelijk verschillende kruiden worden. De volgende stap is een moestuintje!

 

In dit artikel wordt gebruik gemaakt van affiliate links.