Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

Bespaartip: zo ben je als gezin gegarandeerd minder geld kwijt aan telefoonkosten

Telefoonkosten kunnen een aanzienlijke hap uit je budget nemen, vooral als je tieners in huis hebt die de hele dag op TikTok zitten of met vrienden Snapchatten. Gelukkig zijn er manieren om behoorlijk te kunnen besparen op deze kosten. Je vindt ze hier.

Kies voor sim-only abonnementen

Een van de slimste manieren om te besparen op jullie telefoonkosten, is door te kiezen voor een sim-only abonnement. In plaats van een duur abonnement inclusief toestel, betaal je alleen voor de diensten die je gebruikt. Dit kan je maandelijks flink wat geld besparen. Koop een los (tweedehands) toestel of reboot je oude toestel zodat hij weer sneller werkt. Vooral voor tieners die voornamelijk data nodig hebben en weinig bellen, is een simonly een uitstekende optie. Voor de beste deals kun je hier zoeken naar de goedkoopste sim only.

Ga voor een familie-abonnement

Veel providers bieden speciale familie-abonnementen aan. Hiermee kun je meerdere telefoonnummers onder één abonnement laten vallen, wat vaak voordeliger is dan losse abonnementen voor elk gezinslid. Dit is ideaal voor gezinnen, omdat je dan kunt kiezen voor een grotere databundel die iedereen met elkaar deelt. Daarnaast krijg je vaak extra voordelen zoals meer data of belminuten.

Controleer je huidige abonnement

Neem de tijd om je huidige telefoonrekening eens onder de loep te nemen. Kijk of je niet betaalt voor diensten die je eigenlijk niet (meer) gebruikt. Tieners bellen bijvoorbeeld zelden en willen vooral meer data voor alle apps en streamingsdiensten. Het kan veel verschil maken om je abonnement aan te passen aan je werkelijke gebruik en dat van je kinderen. Betaal je bijvoorbeeld voor onbeperkt bellen terwijl je vooral WhatsApp-gesprekken voert? Of heb je een grote databundel die je niet opmaakt?

Maak gebruik van Wi-Fi

Een eenvoudige manier om kosten te besparen is door zoveel mogelijk gebruik te maken van Wi-Fi in plaats van mobiele data. Thuis, op school, op het werk en op andere plaatsen waar Wi-Fi beschikbaar is, kun je je telefoon instellen om automatisch verbinding te maken. Tieners die graag video's kijken op TikTok of YouTube kunnen hiermee flink wat mobiele data besparen, wat uiteindelijk je maandelijkse kosten verlaagt.

Overweeg prepaid

Voor sommige gezinnen kan een prepaid simkaart ook een voordelige optie zijn. Dit is vooral handig als je weinig belt of data gebruikt. Met prepaid betaal je alleen voor wat je daadwerkelijk verbruikt, zonder maandelijkse kosten of onverwachte rekeningen. Dit kan een goede oplossing zijn voor jongere kinderen die nog niet veel belminuten of data nodig hebben maar wel bereikbaar willen zijn.

Vergelijk sim-only providers

Neem de tijd om verschillende providers met elkaar te vergelijken om te ontdekken wat de goedkoopste sim only aanbieder is. De ene provider kan een veel voordeliger abonnement aanbieden dan de andere, zelfs voor vergelijkbare diensten. Door goed te vergelijken kun je de beste deal voor jouw gezin vinden. Let ook op aanbiedingen speciaal voor gezinnen, waarbij je korting krijgt als je meerdere abonnementen afneemt.

Zet automatische verlengingen uit

Veel abonnementen worden automatisch verlengd tegen dezelfde (vaak hogere) tarieven. Zet deze automatische verlenging uit en ga op zoek naar nieuwe aanbiedingen zodra je contract bijna afloopt. Providers hebben vaak aantrekkelijke kortingen om nieuwe klanten aan te trekken. Zo kun je elk jaar opnieuw profiteren van de beste deals.

Conclusie

Met een beetje aandacht en slim shoppen kun je flink besparen op de telefoonkosten van jouw gezin. Overweeg sim-only abonnementen, maak gebruik van familie-abonnementen, en wees bewust van je daadwerkelijke gebruik. Zo houd je meer geld over voor de leuke dingen in het leven en hoef je je geen zorgen te maken over onverwacht hoge rekeningen.

Lees ook: