Home » Privacyverklaring

Privacyverklaring

Wie zijn wij?

GoodParents, handelend onder de naam Ouders Online, is verantwoordelijke voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Onze contactgegevens zijn:

GoodParents
Fonteijnstraat 20
4101 HZ Culemborg

Ingeschreven onder nummer 72387238 bij de Kamer van Koophandel.
Voor vragen of opmerkingen kunt u ons een bericht sturen via info@ouders.nl.

Welke persoonsgegevens verwerken we en voor welke doeleinden?

Hieronder leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en voor welke doeleinden. Aan het einde van deze privacyverklaring vindt u een overzicht in tabelvorm van alle gegevens die wij per situatie verzamelen.

IP-adres
Uw IP-adres wordt automatisch door uw browser naar ons verzonden. Daar kunnen we niets aan doen, dat gaat vanzelf. We kunnen er wel nuttig gebruik van maken om de gebruiksvriendelijkheid van het forum te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het weren van spambots, trollen en bezoekers die zich misdragen hebben op het forum door middel van een zogenaamde IP-ban;
  • controleren of één forumgebruiker zich voordoet als verschillende personen (die met elkaar in discussie gaan). Dit is verboden, omdat het discussies vertroebelt;
  • controleren of een verzoek om verwijdering van een of meer forumberichten inderdaad afkomstig is van degene die de berichten geplaatst heeft.

Browsergegevens
Uw browsergegevens (zoals browsertype, versienummer en schermresolutie) worden automatisch door uw browser naar ons verzonden. Ook deze gegevens bieden ons de mogelijkheid om uw gebruikersgemak te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • hulp bieden (per e-mail of telefonisch) bij het oplossen van technische problemen;
  • de vormgeving van onze website aanpassen aan uw eigen situatie (desktop-PC, tablet, mobiele telefoon, etc.)

Cookies
Zie de uitgebreide informatie over cookies hieronder.

Forumberichten
Het forum van Ouders Online is bedoeld om ouders gelegenheid te geven in het openbaar van gedachten te wisselen. Forumberichten gelden als persoonsgegevens, omdat hierin persoonlijke informatie kan worden verstrekt. Het verstrekken van bijzondere persoonsgegevens, bijvoorbeeld over gezondheid, politieke voorkeur of seksualiteit, in forumberichten geschiedt geheel op uw eigen risico en is nimmer verplicht.

Reacties onder artikelen en social media berichten
Bezoekers kunnen in het openbaar – op de site – reageren op (redactionele) artikelen. Zulke reacties gelden als persoonsgegevens. Het doel van deze gegevens is om openbaar van gedachten te kunnen wisselen. Het verstrekken van bijzondere persoonsgegevens, bijvoorbeeld over gezondheid, politieke voorkeur of seksualiteit, in reacties onder artikelen geschiedt geheel op uw eigen risico en is nimmer verplicht.

Als u reageert op berichten op onze social media kanalen, kunnen wij uw voor- en achternaam en/of gebruikersnaam zien, de foto die u als profielfoto instelt en andere informatie die u verstrekt via uw reacties.

E-mailadres
Het doel waarvoor wij e-mailadressen verzamelen is afhankelijk van de situatie:

  • Aanmaken gebruikersaccount: voor het verzenden van de activeringslink en het verzenden van instructies als u uw wachtwoord vergeten bent. Daarnaast kan uw e-mailadres fungeren als uw gebruikersnaam;
  • Notificaties: wij verzenden notificaties als wij uw forumbericht of reactie onder een artikel aangepast of verwijderd hebben;
  • Nieuwsbrief: als u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief, gebruiken wij uw e-mailadres om u deze nieuwsbrief te kunnen toesturen;
  • Acties of prijsvragen: om u te laten weten of u gewonnen hebt of niet;
  • Als u ons een e-mail stuurt: om te kunnen reageren op uw vragen en meldingen.

Gebruikersnaam
Uw gebruikersnaam (inlognaam) is noodzakelijk om een account te kunnen aanmaken.

Als u reageert op berichten op onze social media kanalen, kunnen wij, indien van toepassing, uw gebruikersnaam zien.

Voornaam/achternaam
Het doel waarmee wij uw naam opslaan, hangt af van de situatie:

  • Aanmaken gebruikersaccount: zo kunnen wij u netjes aanspreken, met uw echte naam, als wij per e-mail contact met u opnemen (bijvoorbeeld als zich problemen voordoen op het forum);
  • Nieuwsbrief: uw naam wordt gebruikt als 'zichtbare naam in het adresveld' bij het verzenden van onze e-mail nieuwsbrief;
  • Acties of prijsvragen: zo kunnen wij u netjes aanspreken, met uw echte naam, als wij u per e-mail verwittigen van winst of verlies. Daarnaast vormt uw naam een noodzakelijk onderdeel van de adressering bij het verzenden van een prijs (naar uw postadres);
  • Als u ons een e-mail stuurt: het opslaan van uw echte naam, als u ons een e-mail stuurt, dient geen enkel doel. Het is domweg een gevolg van het feit dat u ons een e-mail stuurt (als uw naam in het FROM-veld staat, of als uw naam een onderdeel vormt van uw e-mailadres). Ons e-mailarchief kan dus automatisch, of we het nu willen of niet, uw naam bevatten. Het bijhouden van een e-mailarchief als zodanig is noodzakelijk voor onze bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld om terug te kunnen komen op eerdere mailwisselingen.
  • Reacties op social media: als u reageert op onze social media kanalen, kunnen wij uw voor- en/of achternaam zien. Het doel van social media posts is het delen van informatie en u de mogelijkheid bieden om in het openbaar te reageren en discussiëren.

Geslacht
Uw geslacht (man of vrouw) wordt alleen gevraagd bij het aanmaken van een account. Dit is bedoeld om u netjes te kunnen aanspreken als wij contact met u opnemen (met "Geachte meneer X" of "Geachte mevrouw Y"), bijvoorbeeld als zich problemen voordoen op het forum. Daarnaast gebruiken we deze informatie om een indruk te krijgen van de verhouding tussen vaders en moeders die onze site bezoeken. Vermelden van het geslacht is niet verplicht.

Geboortedatum
Uw geboortedatum wordt alleen gevraagd bij het aanmaken van een account. Dat is nodig om actie te kunnen ondernemen bij gebruikers die jonger zijn dan 16 jaar. We zijn dit wettelijk verplicht.

Aantal kinderen
Het aantal kinderen dat u heeft, wordt alleen gevraagd bij het aanmaken van een account. Dit is bedoeld om een indruk te krijgen van de gezinsgrootte van onze bezoekers, zodat we onze artikelen zo goed mogelijk kunnen aanpassen op de doelgroep. Vermelden van het aantal kinderen is niet verplicht.

Postcode
Het doel waarmee wij uw postcode (of een deel daarvan) opslaan, hangt af van de situatie:

  • Aanmaken gebruikersaccount: bij het aanmaken van een account wordt gevraagd naar het cijfer-deel van uw postcode. Dit dient twee doelen. Ten eerste: om forumberichten (grofweg) te kunnen localiseren, zodat we de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG's) die bij ons aangesloten zijn, gelocaliseerde RRS-feeds van recente forumberichten kunnen leveren, die aansluiten op hun verzorgingsgebied. Deze RSS-feeds worden gepubliceerd op hun websites. Ten tweede: om u als (ingelogde) gebruiker te kunnen voorzien van relevante informatie uit uw eigen omgeving, waaronder RSS-feeds van de bij ons aangesloten CJG's, met actuele informatie over koffie- ochtenden, workshops, etc. Deze RSS-feeds worden gepubliceerd op onze website;
  • Acties of prijsvragen: uw postcode, als onderdeel van uw postadres, is nodig voor het verzenden van uw prijs, als u iets gewonnen heeft.

Postadres
Postadressen worden alleen vastgelegd voor de verzending van prijzen (voor acties en prijsvragen).

Land
Het doel waarmee wij uw land opslaan hangt af van de situatie:

  • Surfen: als u op onze website surft krijgen wij uw IP-adres door en daaruit kunnen wij het bijbehorende land afleiden, tenzij u gebruik maakt van mogelijkheden om anoniem te surfen. Op deze manier krijgen wij een indruk van de herkomst van onze bezoekers;
  • Aanmaken gebruikersaccount: zo krijgen we een indruk van de herkomst van onze bezoekers. Het invullen van een land is verplicht, maar als u dit niet prettig vindt kunt u er uiteraard voor kiezen een vals land op te geven;
  • Acties of prijsvragen: uw land, als onderdeel van uw postadres, is nodig voor het verzenden van uw prijs, als u iets gewonnen heeft.

Overige doeleinden
Wij verwerken persoonsgegevens van onze klanten, zoals e-mailadres, naam en bankgegevens, om offertes en facturen te kunnen sturen.
 

Cookies

Als u de website van Ouders.nl voor de eerste keer bezoekt, krijgt u de mogelijkheid om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Zonder uw toestemming plaatsen wij geen cookies, met uitzondering van functionele cookies die noodzakelijk zijn om de website naar behoren te laten functioneren. Cookies worden niet door ons bewaard, maar worden via uw browser opgeslagen op uw eigen PC, tablet of smartphone. Via uw browser heeft u de mogelijkheid om cookies te verwijderen. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

Onze website gebruikt vier soorten cookies:

  • Functionele cookies die ervoor zorgen dat de website technisch goed werkt, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat u ingelogd blijft op onze website en door te onthouden welke forumberichten u gelezen heeft en welke niet;
     
  • Analytische cookies om statistieken bij te houden van het gebruik van onze website, bijvoorbeeld op welke pagina’s men binnenkomt en vanuit welke pagina’s men weer vertrekt, het aantal bezoekers et cetera. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics en hebben deze zo privacyvriendelijk mogelijk ingesteld, zodat hierbij geen persoonsgegevens verwerkt worden.
     
  • Cookies voor onze advertentiepartner NextDay Media, om bij te houden welke advertenties u te zien krijgt, zodat u niet alsmaar dezelfde advertenties te zien krijgt;
     
  • Cookies voor onze advertentiepartners Google, in het kader van hun AdSense-programma, en Facebook.

Hieronder vindt u een uitgebreider overzicht van de gegevens die verzameld kunnen worden door onze cookies en voor welke doeleinden.

De cookies die door Ouders.nl geplaatst worden, verzamelen gegevens voor de volgende doeleinden:

  • Opslag van en toegang tot informatie
    De opslag van informatie of toegang tot informatie die reeds is opgeslagen op uw apparatuur zoals reclame-identifiers, apparatuur-identifiers, cookies en soortgelijke technologieën.
     
  • Personalisatie
    Het verzamelen en verwerken van informatie over uw gebruik van deze dienst om vervolgens in de loop van de tijd reclame en/of content op u af te stemmen in andere contexten, zoals op andere websites of apps. De inhoud van de site of app wordt gewoonlijk gebruikt om conclusies te trekken over uw interesses ten behoeve van toekomstige selectie van reclame en/of content.
     
  • Reclameselectie, -levering en -rapportage
    Het verzamelen van informatie en de combinatie met eerder verzamelde informatie voor het selecteren en leveren van reclame aan u en om de levering en de doeltreffendheid van dergelijke reclame te meten. Dit omvat het gebruik van eerder verzamelde informatie over uw interesses om reclame te selecteren, de verwerking van gegevens over welke reclame wordt getoond, hoe vaak deze werd getoond, wanneer en waar deze werd getoond en of u actie heeft ondernomen in verband met de reclame, met inbegrip van bijvoorbeeld het klikken op reclame of het verrichten van een aankoop. Dit omvat niet personalisatie, waaronder wordt verstaan het verzamelen en verwerken van informatie over uw gebruik van deze dienst om vervolgens in de loop van de tijd reclame en/of content op u af te stemmen in andere contexten, zoals websites of apps.
     
  • Meting
    Het verzamelen van informatie over uw gebruik van inhoud en de combinatie met eerder verzamelde informatie die gebruikt wordt voor het meten van, inzicht krijgen in en rapporteren over uw gebruik van de inhoud. Dit omvat niet personalisatie, waaronder wordt verstaan het verzamelen en verwerken van informatie over uw gebruik van deze dienst om vervolgens in de loop van de tijd reclame en/of content op u af te stemmen in andere contexten, d.w.z. op andere diensten zoals websites of apps.

De cookies die door onze advertentiepartner geplaatst worden, verzamelen gegevens voor de hierboven omschreven doeleinden en daarnaast voor:

  • Inhoudselectie, -levering en -rapportage

Het verzamelen van informatie en de combinatie met eerder verzamelde informatie voor het selecteren en leveren van content voor u en om de levering en de doeltreffendheid van dergelijke inhoud te meten. Dit omvat het gebruik van eerder verzamelde informatie over uw interesses om inhoud te selecteren, de verwerking van gegevens over welke inhoud werd getoond, hoe vaak of hoe lang deze werd getoond, wanneer en waar deze werd getoond of er door u actie werd ondernomen in verband met de inhoud, met inbegrip van bijvoorbeeld het klikken op inhoud. Dit omvat niet personalisatie, waaronder wordt verstaan het verzamelen en verwerken van informatie over uw gebruik van deze dienst om vervolgens in de loop van de tijd reclame en/of content op u af te stemmen in andere contexten, zoals websites of apps.

Daarnaast kunnen de volgende advertentiepartners cookies plaatsen:

  • Google
    Google en zijn technologiepartners toestaan om gegevens te verzamelen en cookies te gebruiken voor gepersonaliseerde advertenties en metingen.
  • Facebook
    De Facebook-pixel is een analysehulpmiddel waarmee we de effectiviteit van advertenties kunnen meten en inzicht kunnen krijgen in de acties die u uitvoert op onze website.
     

Grondslagen voor gegevensverwerking

Wij verwerken persoonsgegevens op basis van de volgende grondslagen:

  • Toestemming die u ons geeft. Als wij gegevens verwerken op basis van uw toestemming, stoppen wij de verwerking van deze gegevens zodra u uw toestemming intrekt;
  • De verwerking is noodzakelijk voor het aangaan of uitvoeren van een overeenkomst die wij met u hebben gesloten;
  • Wettelijke plicht, zoals de gegevens die op facturen moeten staan en de bewaarplicht voor de Belastingdienst.
  • Een gerechtvaardigd belang dat wij hebben, zoals marketingdoeleinden. Wij zullen hierbij altijd een afweging maken tussen ons eigen gerechtvaardigd belang en uw privacy.

Derde partijen

Om onze diensten te kunnen leveren en ons bedrijf te kunnen runnen, werken wij samen met derde partijen die als verwerker gegevens namens ons verwerken. Wij maken hiervoor gebruik van de volgende partijen:

  • CloudVPS: serverruimte
  • Initfour: hosting en mailserver
  • Kees de Boekhouder: boekhouder
  • ANB: administratie- en adviesbureau

Deze bedrijven zijn allemaal in Nederland gevestigd en moeten zich houden aan de regels die gelden onder de AVG. Met alle partijen hebben wij een verwerkersovereenkomst gesloten.

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan andere partijen dan de hierboven genoemde verwerkers. Zie ‘Doorgifte van persoonsgegevens aan mediareacties’ hieronder.

Doorgifte van persoonsgegevens aan mediaredacties

Regelmatig krijgen we de vraag van mediaredacties (van radio, tv of kranten) om in contact te komen met ouders die iets kunnen zeggen over een bepaald onderwerp. We gaan nooit in op dat soort vragen, en geven nooit contactgegevens van onze bezoekers door aan mediaredacties. In plaats daarvan stellen we deze redacties in de gelegenheid om in het openbaar, op het forum, een (betaalde) oproep te doen voor het werven van ouders.

Ook krijgen we regelmatig verzoeken van specifieke bezoekers, om in contact te komen met ouders die ooit hun ervaringen hebben geuit op onze website. Meestal gaat het dan om vragen als: 'Hoe is het afgelopen?' of: 'Kunnen we samen iets opzetten qua lotgenotencontact?' Ook dan verstrekken we nooit contactgegevens, maar zenden we het verzoek door naar de ouders waarmee contact wordt gezocht. Die kunnen dan zelf beslissen wat ze met dat verzoek willen doen: negeren of erop reageren.

Kortom: we zullen de contactgegevens die van u bij ons bekend zijn, nooit doorgeven aan derden.

Bewaartermijnen

Uw gegevens worden bewaard zolang dat nodig is voor uzelf, om gebruik te kunnen maken van onze diensten, en voor onszelf, om onze werkzaamheden naar behoren te kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld:

  • IP-adressen en browsergegevens worden bewaard zolang de bijbehorende forumberichten zichtbaar zijn, om te kunnen controleren of een verzoek tot verwijdering inderdaad afkomstig is van degene die het desbetreffende verzoek indient;
  • Gebruikersnamen voor inloggen worden bewaard zolang gebruikers zelf gelegenheid willen hebben om in te kunnen loggen (dus tot het moment dat ze hun account willen verwijderen);
  • E-mailadressen die deel uitmaken van accounts, worden bewaard tot het moment dat de gebruiker kenbaar maakt dat hij of zij zijn of haar account wil opheffen;
  • E-mailadressen die u verstrekt omdat een gebruiker de nieuwsbrief wil ontvangen, worden bewaard tot het moment dat de gebruiker kenbaar maakt dat hij of zij de nieuwsbrief niet meer wil ontvangen (met een unsubscribe-link onderaan de nieuwsbrief);
  • Forumberichten en reacties onder artikelen worden bewaard (en getoond) tot het moment dat de inzender laat weten dat zijn of haar posting verwijderd moet worden. (Zie verder bij 'Verwijdering van forumberichten' hieronder);
  • De NAW-gegevens van inzenders voor prijsvragen en acties worden bewaard tot het moment dat de prijzen zijn uitgereikt.
  • Namen en e-mailadressen die wij ontvangen doordat iemand contact met ons opneemt, worden bewaard in ons e-mailarchief dat wij nodig hebben voor onze bedrijfsvoering, bijvoorbeeld om terug te kunnen komen op eerdere mailwisselingen. Wij bewaren deze e-mails in principe voor onbepaalde tijd, tenzij u bij ons een verzoek indient om al uw gegevens te verwijderen.
  • Gegevens op facturen en offertes bewaren wij minimaal 7 jaar voor de Belastingdienst.
  • Gegevens die u verstrekt via reacties op onze social media kanalen blijven net zo lang staan tot u ze zelf verwijdert of ons een verzoek doet om de gegevens te verwijderen.

Beveiliging van persoonsgegevens

De bedrijven die uw gegevens namens ons bewaren (zie ‘Derde partijen’ hierboven) doen alles wat redelijkerwijs mogelijk is, zowel technisch als organisatorisch, om uw gegevens te beschermen tegen verlies, diefstal en onrechtmatige verwerking. Dit is vastgelegd in de verwerkersovereenkomsten die Ouders Online met ze gesloten heeft. Ouders Online blijft echter altijd eindverantwoordelijk. Daarnaast nemen wij bij Ouders Online ook alle nodige maatregelen om de gegevens die wij zelf in beheer hebben zo goed mogelijk te beveiligen. Zo hebben wij een SSL-certificaat voor onze website, zijn apparaten vergrendeld en zorgen wij ervoor dat de nieuwste (beveiligings)updates van besturingssystemen en onze website zijn geïnstalleerd.

N.B. Wachtwoorden gelden niet als persoonsgegevens, maar bij ons zijn ze wel optimaal beveiligd. Ze worden versleuteld opgeslagen. Niemand kan ze ontsleutelen, ook wij niet. Dus áls we ooit gehackt worden, dan kan de combinatie 'gebruikersnaam en wachtwoord' nooit gebruikt worden op andere websites (zoals webwinkels en websites van creditcardmaatschappijen).

Jouw rechten

Omdat we persoonsgegevens van u verwerken, heeft u een aantal rechten die u kunt uitoefenen. Het gaat om:

  • Het recht op inzage in de gegevens die we van u hebben;
  • Het recht op correctie van onjuiste of onvolledige gegevens;
  • Het recht om gegevens te laten verwijderen;
  • Het recht op bezwaar wanneer u het niet eens bent met onze belangenafweging bij verwerkingen op grond van ons gerechtvaardigd belang;
  • Het recht om het verwerken van persoonsgegevens te beperken in afwachting van de afhandeling van een ander recht.
  • Het recht om toestemming in te trekken als wij gegevens verwerken op basis van uw toestemming.

Als u een account heeft op onze website, kunt u uw gegevens inzien en wijzigen via de link ‘Mijn account’ die zichtbaar is op elke pagina van de website. Overige gegevens kunt u opvragen en eventueel laten wijzigen door ons een e-mail te sturen via info@ouders.nl. Ook voor het uitoefenen van een van uw andere rechten kunt u ons een e-mail sturen. Wij zullen zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen een maand reageren op uw verzoek. Wij kunnen vragen om extra informatie ter verificatie van uw identiteit.

Voor het verwijderen van forumberichten gelden bijzondere regels. Zie ‘Verwijdering van forumberichten’ hieronder.

Mochten we er onderling niet uitkomen, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij een toezichthouder. De Nederlandse toezichthouder is de Autoriteit Persoonsgegevens.

Verwijdering van forumberichten

Forumberichten gelden als persoonsgegevens en kunnen in principe met een beroep op de AVG verwijderd worden. De wet kent echter een uitzondering, die moet voorkomen dat forumdiscussies (ook wel 'draadjes' of 'threads' genoemd) onleesbaar en onbegrijpelijk zouden worden als er zomaar berichten uit die discussies verwijderd worden. (Zie o.a.: Geldt het vergeetrecht onder de AVG ook bij forumdiscussies? op Iusmentis.com, de site van ICT-jurist en privacy-deskundige Arnoud Engelfriet.)

In de praktijk zullen we dus altijd een afweging maken tussen het belang van degene die wil dat zijn of haar forumberichten verwijderd worden, en het belang van de overige gebruikers die recht hebben op begrijpelijke forumdiscussies. In voorkomende gevallen zullen we overleg met u hierover voeren. De praktijk (sinds onze oprichting in 1996) wijst uit dat dit altijd leidt tot oplossingen die voor alle partijen bevredigend zijn.

Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Als u via een link op de website van een derde terecht komt, raden wij u aan om de privacyverklaring van deze website te lezen.

Wijzingen in de privacyverklaring

Deze privacyverklaring heeft betrekking op de website en de diensten zoals wij die op dit moment aanbieden. Mochten er wijzigingen optreden die ook betrekking hebben op de manier waarop wij persoonsgegevens verwerken, dan zal deze privacyverklaring ook gewijzigd worden. Dit geldt uiteraard ook bij wijzigingen in wet- en regelgeving. De nieuwe privacyverklaring zal gepubliceerd worden op de website. Mochten de wijzigingen van direct belang zijn voor u of ingrijpend van aard zijn, dan zullen wij dit daarnaast ook rechtstreeks aan u communiceren, bijvoorbeeld door middel van een nieuwsbrief.

Overzicht persoonsgegevens per situatie

privacy tabel

1.Afhankelijk van de manier van verzenden. Als u gebruik maakt van webmail (zoals Gmail) wordt uw IP-adres meestal niet meegezonden.
2.Bij het aanmaken van een account zijn 'voornaam' en 'achternaam' weliswaar verplichte velden, maar gebruikers kunnen natuurlijk altijd een fake-naam opgeven.
3.Afhankelijk van uw eigen keuze. Bij nieuwsbrief-aanmelding is het opgeven van een naam niet verplicht.
4.Bij het verzenden van een e-mail kiest u er zelf voor of u uw naam daarbij vermeldt.
5.Bij het aanmaken van een account is vermelding van het geslacht niet verplicht.
6.Forumberichten en reacties onder artikelen kunnen alleen worden gepost door ingelogde gebruikers, waarvan de geboortedatum bekend is via het bijbehorende account.
7.Bij het aanmaken van een account is vermelding van het aantal kinderen niet verplicht.
8.Bij het aanmaken van een account is 'postcode' (alleen de cijfers, niet de letters) weliswaar een verplicht veld, maar gebruikers kunnen natuurlijk altijd fake-cijfers opgeven.
9.Uit uw IP-adres kan het bijbehorende land worden afgeleid. Tenzij u gebruik maakt van 'anoniem surfen' (via TOR of een proxy-server).
10.Bij het aanmaken van een account is 'land' weliswaar een verplicht veld, maar gebruikers kunnen natuurlijk altijd een fake-land opgeven.