Huisregels

Algemene voorwaarden

Het forum van Ouders.nl is een online community waar iedereen respectvol met elkaar omgaat. Het forum is er voor ouders met vragen over opvoeding, ouderschap, ontwikkeling, gezondheid, school en alle andere dingen die je als ouder tegenkomt in het leven. Op het forum is er ruimte voor adviezen, steun, tips en (h)erkenning. We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom en veilig voelt op het forum en de website van Ouders.nl. Daarom hebben we deze algemene voorwaarden opgesteld. Lees ze goed door voor je deel wilt nemen aan ons forum. Let op: deze voorwaarden en regels kunnen tussentijds gewijzigd worden, daarom raden we je aan ze regelmatig door te lezen.

Registratie

 • Klik op 'account aanmaken' in de rechterkolom op de forumpagina en vul de gevraagde gegevens in. 
 • Op dit forum is er een 1-op-1 relatie tussen gebruikersnamen en e-mailadressen. Je kunt dus niet een tweede account aanmaken met hetzelfde e-mailadres. (Maar wel met een ander e-mailadres.) 
 • Geef bij je echte naam daadwerkelijk jouw echte naam. Niemand anders (ook Google niet) ziet jouw echte naam, alleen de forumbeheerders. Zodra wij constateren dat jouw naam niet klopt, zullen wij het account blokkeren.
 • Geef bij je e-mailadres het adres waaronder je daadwerkelijk bereikbaar bent. Zodra wij constateren dat het e-mailadres niet klopt, zullen wij het account blokkeren.
 • Om deel te nemen aan het forum moet je je eenmalig registreren. Vervolgens kun je inloggen met je gebruikersnaam en je wachtwoord (of met e-mailadres en wachtwoord). 

Account of berichten verwijderen

Je kunt jouw account niet zelf verwijderen. Dat kunnen alleen de forumbeheerders. Overigens zal dan alleen het account verwijderd worden. Niet de bijbehorende berichten. Ook berichten kunnen alleen door de forumbeheerders gewijzigd of verwijderd worden. Het (laten) verwijderen van berichten is niet zomaar mogelijk. We doen dat alleen als er dingen in staan die wettelijk verboden zijn, of als er dingen in staan die schadelijk kunnen zijn voor forumdeelnemers die op basis van de tekst persoonlijk herkend zouden kunnen worden.

Forumregels

Alle forumberichten worden beoordeeld door ons forumbeheer en over deze beslissingen is geen discussie mogelijk.

Gedrag

 • Het is niet toegestaan te provoceren. Hiermee bedoelen we het opzettelijk uitlokken van een reactie of iemand anders uitdagen.
 • Het is niet toegestaan anderen te beledigen of opzettelijk te kwetsen.
 • In je reactie reageer je inhoudelijk op het topic en de vraag van de topicstarter. Commentaar op schrijfstijl, spelling of het plaatsen van andere off-topic berichten is niet toegestaan.
 • Je reageert op een respectvolle manier naar anderen.
 • Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden.
 • Racistische of discriminerende berichten zijn verboden.
 • Het is niet toegestaan om onder verschillende namen in één discussie mee te praten.
 • Reclame maken is verboden. Let op: Ook het noemen van een bedrijfsnaam als nickname valt onder reclame.
 • Spammen is verboden. Onder spammen verstaan we het opzettelijk meermaals plaatsen van hetzelfde forumbericht.
 • Ook promotie maken voor je eigen website, social media pagina  of welke mediavorm dan ook is niet toegestaan.
 • Het forum van Ouders.nl is niet bedoeld om seksueel (online) contact met elkaar te krijgen. Het delen van ervaringen en meningen mag, maar elkaar seksueel uitdagen niet.
 • Links plaatsen naar pornografische of illegale websites is niet toegestaan.

Commentaar op de beslissingen van het forumbeheer mogen niet op het forum geplaatst worden. Dit geldt ook voor opmerkingen of vragen over ons advertentiebeleid of redactionele inhoud. Heb je vragen of opmerkingen, kun je deze sturen naar [email protected]

Risico’s
Deel geen persoonlijke gegevens op het forum, zoals volledige namen, adressen, woonplaatsen, telefoonnummers en e-mailadressen. Iedereen kan meelezen op het forum.

Overtreding

Bij overtreding van een van deze regels, wordt je bericht direct en zonder aankondiging verwijderd door de forumbeheerders. Na drie overtredingen wordt je profiel voor een week op non-actief gezet. Ga je daarna weer de fout in, zullen we je profiel permanent verwijderen. In het geval van spam, fake accounts of grensoverschrijdende berichten, wordt je profiel zonder waarschuwing direct geblokkeerd en verwijderd. Alle berichten worden worden beoordeeld door ons forumbeheer en over deze beslissingen is geen discussie mogelijk.

Melding

Heb jij een bericht gezien dat de regels overtreedt? Je kunt het bericht rapporteren door te klikken op het uitroepteken boven het forumbericht of -reactie. 

Commerciële berichten

 • Dit forum is bedoeld voor ouders. Commerciële berichten of oproepen van programmamakers en journalisten zijn niet toegestaan.
 • Commerciële berichten kunnen tegen een vergoeding op het forum worden geplaatst. De kosten voor een forumbericht zijn €150,- ex btw. Voor meer informatie kun je een bericht sturen naar [email protected]
 • Studenten mogen wél gratis een oproep plaatsen voor hun onderzoek. Dit mag alleen in de rubriek ‘oproepen voor onderzoek’. Vermeld altijd jouw echte naam, opleiding en uitleg over het onderzoek bij je oproep.

Disclaimer

Informatie op onze website

Wij gaan zo zorgvuldig mogelijk te werk bij het vervaardigen, samenstellen en publiceren van informatie op onze website, maar wij kunnen niet instaan voor de juistheid, volledigheid of actualiteit van deze informatie. Wij zijn evenmin verantwoordelijk voor inhoud die bezoekers op onze website plaatsen. Het opvolgen van adviezen van welke aard dan ook die via onze website gepubliceerd worden, is voor eigen rekening en risico. Wij sluiten aansprakelijkheid uit voor welke schade dan ook die voortvloeit uit het handelen op basis van informatie en adviezen die op onze website gepubliceerd zijn. Wij behouden ons het recht voor om informatie op onze website te verwijderen of aan te passen. 

Advertenties

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van advertenties die op onze website geplaatst worden. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt volledig bij de desbetreffende adverteerders. Wij kunnen dus niet aansprakelijk gesteld worden voor welke schade dan ook die voortvloeit uit onvolledige, onjuiste of niet actuele informatie die via advertenties op onze website gepubliceerd wordt. 

Intellectuele eigendomsrechten

Alle teksten, foto’s en ander materiaal dat wij via onze website verspreiden, zoals artikelen, brochures, posters, nieuwsbrieven en e-mails, zijn beschermd door het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Het is niet toegestaan om deze teksten, foto’s en ander materiaal op welke manier dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming te verveelvoudigen of openbaar te maken. Wil je toch materiaal van onze website gebruiken, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan via [email protected] 

Voor materiaal geplaatst door gebruikers of adverteerders geldt dat de auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten bij deze gebruikers of adverteerders kunnen rusten, tenzij zij middels afspraken afstand hebben gedaan van deze rechten of deze rechten aan ons hebben overgedragen. Ook voor dit materiaal geldt dat het niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming verveelvoudigd of openbaar gemaakt mag worden.

Websites van derden

Onze website kan links bevatten naar websites van derde partijen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik van websites van derden of de manier waarop zij met persoonsgegevens omgaan. Lees hiervoor de voorwaarden en privacyverklaring van de betreffende websites.

Vragen en klachten

Als je een klacht hebt over onze website, verzoeken wij je om contact met ons op te nemen via [email protected] zodat wij kunnen proberen om onderling tot een oplossing te komen. Ook bij vragen of andere opmerkingen kan je contact met ons opnemen. Wij zullen altijd proberen om zo spoedig mogelijk, maar in elk geval binnen 14 dagen, een reactie te sturen.