13 september 2010 door Justine Pardoen

Borstvoedingsprijs 2010 - ga stemmen!

Op 5 oktober wordt de Borstvoedingsprijs 2010 uitgereikt. Maar voor het zover is, moet er wel gestemd worden!

Ouders Online is er voor álle ouders, of ze nou borstvoeding geven of niet. Iedereen is ons even lief en we steunen iedereen in zijn of haar eigen keuze.

Dat neemt echter niet weg dat borstvoeding een heel natuurlijke en gezonde manier van voeden is, die aanbeveling verdient. Vandaar dat we graag onze medewerking verlenen aan een leuk initiatief: de Borstvoedingsprijs 2010, die georganiseerd wordt door de Samenwerkende Borstvoeding Organisaties (SBO).

De Borstvoedingsprijs

De Borstvoedingsprijs is een tweejaarlijkse verkiezing van een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de bevordering van borstvoeding in Nederland.

Dit jaar zijn genomineerd:

  • Ellen van Kooij - is al jaren actief op forums voor moeders. Daar beantwoordt ze onvermoeibaar en met eindeloos geduld vragen van vrouwen die onzeker zijn over borstvoeding.
  • Chella Verhoeven - heeft door het opzetten van het Moedermelknetwerk het gebruik van donormoedermelk weer op de kaart gezet.
  • Marianne Vanderveen-Kolkena - is lactatiekundige, en de drijvende kracht achter veel initiatieven om borstvoeding nog beter te ondersteunen. Ze schrijft, vertaalt en redigeert, en is actief in de internationale beroepsorganisatie van lactatiekundigen.

Ga stemmen!

Eerdere winnaars

2008 - Gonneke van Veldhuizen, lactatiekundige van het eerste uur, met een eigen praktijk en een lange ervaring als La Leche League leidster. Ze doceert lactatiekunde op twee hogescholen.

2006 - Stefan Kleintjes, kinderdiëtist en drijvende kracht achter www.borstvoeding.com.

2004 - Adrienne de Reede, oud-voorzitter van de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (BVN), auteur van boeken over borstvoeding, en mede-initiatiefnemer van Zorg voor Borstvoeding.

Jury 2010

De jury bepaalde de nominaties, en bestaat dit jaar uit:

  • Gonneke van Veldhuizen (prijswinnaar 2008);
  • Justine Pardoen (hoofdredacteur Ouders Online);
  • Chantal van den Bossche (PR-coördinator van WECF, Women in Europe for a Common Future)

Prijsuitreiking

De Borstvoedingsprijs 2010 wordt uitgereikt op het Landelijk Congres Borstvoeding blijft, op 5 oktober 2010 in De Reehorst in Ede. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Lees ook: