22 juni 2020

De 5 leukste vakantieboeken voor kinderen van 6 tot 12 jaar

De meeste kinderen kijken uit naar de vakantie. Vaak zijn ze moe van de schoolweken en hebben ze zin in even niets moeten. Misschien gaan jullie wel op vakantie of zijn jullie thuis vrij met het gezin. Hoe jullie de vakantie ook doorbrengen, er zullen ook momenten tussen zitten waar je kind zich verveelt. En hoewel verveling ontzettend goed is voor de ontwikkeling van je kind, kan het fijn zijn om wat fijne vakantieboeken achter de hand te hebben. Wij hebben de leukste vakantieboeken voor je op een rijtje gezet! Dit zijn de 5 leukste vakantieboeken voor kinderen vanaf 6 jaar. 

Leuk leren vakantieboek Squla (6+)

Ga je mee op wereldreis? Denksport en Squla brengen samen een vakantieboek voor kinderen in de leeftijd 6+ uit. Een vakantieboek met leuke en uitdagende puzzels. Goed voor uren puzzelplezier! En je leert ook nog wat over landen, culturen en de landkaart. Gemaakt door Denksport Junior en online leerplatform Squla. Je bestelt hem hier.

Ducklexie vakantieboek (8+)

Dit vakantieboek is voor iedereen met dyslexie en kinderen die moeite hebben met lezen! Speciaal voor jou zijn de letters en de lengte van teksten aangepast, maar de avonturen zijn even spannend als altijd. Gemaakt door Donald Duck en RID (Regionaal Instituut Dyslexie) zodat kinderen consequent blijven oefenen met lezen ook tijdens de vakantie. Je bestelt hem hier. Vindt je kind de gewone Donald Duck boekjes leuker? Dit vakantieboek van Donald Duck telt maar liefst 144 pagina's: gegarandeerd leesplezier!

Het grote kidsweek vakantie doeboek (7+)

Ook dit jaar hoef je je niet te vervelen dankzij dit superleuke nieuwe doeboek van Kidsweek met de beste puzzels, moppen, raadsels, verhalen, strips, knutsels en recepten uit de leukste krant van Nederland! En ook in dit doeboek vind je natuurlijk verhalen van je favoriete schrijvers, onder wie Jacques Vriens, Janneke Schotveld en Tosca Menten. Je bestelt hem hier.

Quest Junior Mega zomerdoeboek (7+)

Met het extra dikke Quest Junior Zomerdoeboek hoef jij je niet te vervelen deze zomer. Hij is 132 pagina's dik en staat vol tips, puzzels, verhalen, proefjes, strips en slimme vragen & antwoorden. Je bestelt hem hier.

Vakantieboek voor bijna-brugklassers (10+)

Een iets serieuzer boek dan een doorsnee vakantieboek. Dit boek is bedoeld om je Engels bij te spijkeren voordat je naar de brugklas gaat. Het is een werkboek van 100 pagina’s gevuld met opdrachten en leuke puzzels waarmee je je Engels kunt verbeteren. Van WRTS (woordjes platform middelbare school, van de makers van Squla) en Noordhoff (maker van meeste gebruikte Engelse methode Stepping Stones in het voortgezet onderwijs). Je bestelt hem hier.