22 juni 2020

De 5 leukste vakantieboeken voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Het is wat dit schooljaar. Voor veel kinderen een onrustig jaar.  En waarschijnlijk zal het schooljaar ook iets anders en rustiger eindigen dan voorgaande jaren. Geen avondvierdaagse, geen schoolfeest, en ook niet op alle scholen zal er een musical of eindtoneel zijn. Begin volgend schooljaar zullen de leerkrachten de netten ophalen om te zien of en wat de impact is geweest op het leerniveau van de meeste kinderen. Wil je in de tussentijd al wat leuks en leerzaam voor ze aanbieden? Bekijk hieronder onze 5 tips voor de leukste vakantieboeken van 2021!

Vakantieboeken zijn de perfecte manier voor je kind om alle leerstof te herhalen zonder dat ze het gevoel hebben met school bezig te zijn. Door de verschillende spelletjes te doen, worden kinderen uitgedaagd op hun eigen niveau. Dit zijn de 5 leukste vakantieboeken voor kinderen vanaf 6 jaar. 

Leuk leren vakantieboek Squla (6+)

Ga je mee op wereldreis? Denksport en Squla brengen samen een vakantieboek voor kinderen in de leeftijd 6+ uit. Een vakantieboek met leuke en uitdagende puzzels. Goed voor uren puzzelplezier! En je leert ook nog wat over landen, culturen en de landkaart. Gemaakt door Denksport Junior en online leerplatform Squla. Je bestelt hem hier.

Ducklexie vakantieboek (8+)

Dit vakantieboek is voor iedereen met dyslexie en kinderen die moeite hebben met lezen! Speciaal voor jou zijn de letters en de lengte van teksten aangepast, maar de avonturen zijn even spannend als altijd. Gemaakt door Donald Duck en RID (Regionaal Instituut Dyslexie) zodat kinderen consequent blijven oefenen met lezen ook tijdens de vakantie. Je bestelt hem hier. Vindt je kind de gewone Donald Duck boekjes leuker? Dit vakantieboek van Donald Duck telt maar liefst 144 pagina's: gegarandeerd leesplezier!

Het grote kidsweek vakantie doeboek (7+)

Ook dit jaar hoef je je niet te vervelen dankzij dit superleuke nieuwe doeboek van Kidsweek met de beste puzzels, moppen, raadsels, verhalen, strips, knutsels en recepten uit de leukste krant van Nederland! En ook in dit doeboek vind je natuurlijk verhalen van je favoriete schrijvers, onder wie Jacques Vriens, Janneke Schotveld en Tosca Menten. Je bestelt hem hier.

Quest Junior Mega zomerdoeboek (7+)

Met het extra dikke Quest Junior Zomerdoeboek hoef jij je niet te vervelen deze zomer. Hij is 132 pagina's dik en staat vol tips, puzzels, verhalen, proefjes, strips en slimme vragen & antwoorden. Je bestelt hem hier.

Vakantieboek voor bijna-brugklassers (10+)

Een iets serieuzer boek dan een doorsnee vakantieboek. Dit boek is bedoeld om je Engels bij te spijkeren voordat je naar de brugklas gaat. Het is een werkboek van 100 pagina’s gevuld met opdrachten en leuke puzzels waarmee je je Engels kunt verbeteren. Van WRTS (woordjes platform middelbare school, van de makers van Squla) en Noordhoff (maker van meeste gebruikte Engelse methode Stepping Stones in het voortgezet onderwijs). Je bestelt hem hier.