De 7 leukste vakantieboeken voor kinderen van 5 tot 12 jaar

De meeste kinderen kijken uit naar de vakantieperiodes. Vaak zijn ze moe van de schoolweken en hebben ze zin in even niets moeten. Misschien gaan jullie wel op vakantie of zijn jullie thuis vrij met het gezin. Hoe jullie de aankomende vakantie ook doorbrengen, er zullen ook momenten tussen zitten waar je kind zich verveelt. En hoewel verveling ontzettend goed is voor de ontwikkeling van je kind, kan het fijn zijn om wat fijne vakantieboeken achter de hand te hebben. Wij hebben de leukste voorjaars- en zomervakantieboeken voor je op een rijtje gezet! Dit zijn de 7 leukste vakantieboeken voor kinderen vanaf 5 jaar. 

Het Einstein Junior Vakantieboek (5+)

Dit zomerboek voor kleuters is leuk én uitdagend. Het doeboek zit boordevol leuke en leerzame oefeningen, zodat je kleuter spelenderwijs bezig is met de voorbereiding op het rekenen, taal, lezen en schrijven. Daarnaast bevat dit Doeboek ook oefeningen om de woordenschat te vergroten, om kleuren en vormen te herkennen, zijn er zoekplaten en leuke teken- en kleuropdrachten.  Leuk voor thuis of mee op vakantie. Bestel hem hier!

Het grote Zoete Zusjes vakantieboek (6+)

Is je kind dol op de serie van de populaire zusjes Saar en Janna? Dan is dit vrolijke doeboek een schot in de roos. Het boek zit vol originele proefjes, experimenten, knutsel- en tekenopdrachten, kleurplaten, testjes en natuurlijk een lekker leesverhaal. Maak je eigen slijm, schrijf een brief in geheimschrift en nodig iedereen uit voor een geweldige goochelshow. Met het grote Zoete Zusjes vakantieboek hoeft je kind zich deze zomer niet te vervelen! Bestel het vakantieboek hier.

Leuk Leren vakantieboek (7+)

Ga je mee op wereldreis? Denksport en Squla brengen samen een vakantieboek voor kinderen in de leeftijd 7+ uit. Een vakantieboek met leuke en uitdagende puzzels. Goed voor uren puzzelplezier! En je leert ook nog wat over landen, culturen en de landkaart. Gemaakt door Denksport Junior en online leerplatform Squla. Je bestelt hem hier.

Ducklexie vakantieboek (8+)

Dit vakantieboek is voor iedereen met dyslexie en kinderen die moeite hebben met lezen! Speciaal voor jou zijn de letters en de lengte van teksten aangepast, maar de avonturen zijn even spannend als altijd. Gemaakt door Donald Duck en RID (Regionaal Instituut Dyslexie) zodat kinderen consequent blijven oefenen met lezen ook tijdens de vakantie. Je bestelt hem hier. Vindt je kind de gewone Donald Duck boekjes leuker? Dit vakantieboek van Donald Duck telt maar liefst 144 pagina's en staat vol met strip, spelletjes en puzzels: gegarandeerd plezier!

Het Grote Kidsweek vakantie doeboek (7+)

Ook dit jaar hoef je je niet te vervelen dankzij dit superleuke nieuwe doeboek van Kidsweek met de beste puzzels, moppen, raadsels, verhalen, strips, knutsels en recepten uit de leukste krant van Nederland! En ook in dit doeboek vind je natuurlijk verhalen van je favoriete schrijvers, onder wie Jacques Vriens, Janneke Schotveld en Tosca Menten. Je bestelt hem hier.

Quest Junior Mega zomerdoeboek (7+)

Met het extra dikke Quest Junior Zomerdoeboek hoef jij je niet te vervelen deze zomer. Hij is 132 pagina's dik en staat vol tips, puzzels, verhalen, proefjes, strips en slimme vragen & antwoorden. Voor nieuwsgierige kinderen die dol zijn op leuke weetjes en met de leukste opdrachten voor deze zomervakantie. Je bestelt hem hier.

Young Scientist Vakantieboek (9+)

Wist je dat de huid van een ijsbeer zwart is? En dat je elke Rubiks kubus in twintig zetten kunt oplossen? En dat de aarde 3 miljard jaar geleden misschien werd bewoond door heel veel kleine paarse beestjes? Deze en nog veel meer leuke weetjes vind je in het nieuwe Young Scientist Vakantieboek! 

Wil je zoon of dochter liever zelf aan de slag? Het boek zit vol met pittige puzzels en spannende proefjes. Ontdek hoe je zelf een regenboog maakt en een citroen onder stroom zet! Ben je klaar voor je kleurrijke ontdekkingsreis? Bestel dit uitdagende zomer vakantieboek hier.

Ben je op zoek naar nog meer leuke inspiratie waar je kind zich uren mee kan vermaken? Check dan gauw hier nog meer vakantieboeken die gegarandeerd een succes zijn!