7 april 1999 door Justine Pardoen

'Help, dochter wil piercing'

Van januari 1999 tot april 2001 verzorgde Ouders Online elke woensdag een halve pagina over 'opvoeding' in het dagblad Trouw, geïnspireerd op datgene wat er die week bij Ouders Online was voorgevallen. Het onderstaande artikel maakt deel uit van die serie.

Anne ziet het niet zitten, maar haar dochter van dertien wil een piercing in haar navel. "Wie weet of er gevaren aan zitten, waar en hoe je het kunt laten doen en hoeveel het kost?"

Weet Anne waarom haar dochter dat wil? "Wil ze het doen om erbij te horen? Ik zou het daar eens met haar over hebben", raadt iemand aan.

De dochter van Masja heeft het net laten doen. Ze weet dus te vertellen dat het tussen de honderd en honderdvijftig gulden kost. Overigens viel het haar tegen: het was pijnlijk en je moet de boel goed schoonhouden.

Saida heeft zelf een piercing in haar tong en denkt erover om er nog eentje te laten zetten. Saida is achtentwintig en vindt dertien een beetje jong. Ze waarschuwt: "Het is belangrijk dat je op het moment van piercen goed gezond bent, want je lichaam heeft alle energie nodig om het lichaamsvreemde object te accepteren en de wond te genezen."

Erna (drie kinderen) heeft een neuspiercing. Ze raadt Anne aan in ieder geval mee te gaan. Elisabeth weet dat "een beetje goede shop geen piercings zet bij iemand jonger dan zestien en zonder schriftelijke toestemming van de ouders."

Een week later meldt Anne zich weer: haar dochter heeft op grond van alle reacties op het Forum besloten om haar geld anders te besteden. "Ze doet het niet. Bedankt!"