Home » Artikelen » Het hele jaar door genieten van de tuin met een veranda

Het hele jaar door genieten van de tuin met een veranda

Door:

Blokhutwinkel

In samenwerking met Blokhutwinkel

veranda

Ieder seizoen

Stel je voor, op een warme zomeravond barbecuen met het hele gezin met uitzicht op de tuin. Op een regenachtige herfstdag genieten van de kinderen die zich vermaken met de dwarrelende bladeren die in de tuin vallen. Of op koudere dagen met het gezin opwarmen bij een knetterende buitenhaard met uitzicht op de sneeuwvlokken die zich langzaam ophopen als een dik pak sneeuw over het gazon.

Je hoort het al, een veranda is geschikt voor elk seizoen om met je gezin volop van het buitenleven te genieten. Je kunt optimaal genieten door te kiezen voor een van onze prachtige houten veranda’s. Om één van onze veranda’s te laten bouwen is het belangrijk om de details zo goed mogelijk door te nemen. Een goede veranda is namelijk iets waar je samen vele jaren plezier van kan beleven. Een comfortabele bank erin, zachte kussen, een lange tafel en goede verlichting. Zo kun je samen met je kinderen genieten van alle rijkdom die de natuur je te bieden heeft. Kortom, de ideale plek om gasten te ontvangen, of met de kinderen te eten en te genieten.

Verlengde van het huis

Een veranda vergroot eveneens het beschikbare woonoppervlak van het gezin. Bijkomend is dat een goed aangelegde veranda de waarde van je woning kan laten stijgen. Doordat een veranda een gewilde ruimte is voor het hele gezin en wanneer er sprake is van een goede verhouding met de tuin, zal een veranda als aanzienlijk pluspunt worden gezien. Wanneer je dan ook beschikt over een kwalitatieve goede veranda, zullen de aanlegkosten van de veranda ongeveer gelijk zijn aan de waardestijging van je woning. Dit hangt uiteraard af van het aanleggen en onderhouden van je veranda.

Energiebesparing

Daarnaast heeft een houten veranda het voordeel dat het energiebesparing kan opleveren. Door het aanleggen van een veranda aan je huis, functioneert de veranda als een extra isolatielaag van de woning. Wanneer je tevens voor een afgesloten veranda kiest, met bijvoorbeeld een glazen pui, kan deze isolerende werking alleen maar toenemen. Ook zonder glazen pui biedt het hout al een isolerende werking. Ten slotte zorgt een veranda ervoor dat er minder snel sprake is van tocht en warmteverlies. Dit komt doordat de wind die langs het huis waait wordt gebroken door een veranda.

Voor elke woning

Een veranda wordt door vele mensen gezien als een verlengde van je woonkamer om tijd door te brengen met het gezin. Deze extra leefruimte kun je op diverse manier aankleden met verschillende materialen naar je wens. Een veranda is namelijk een sfeervol verlengstuk tussen woonkamer en tuin die je naar eigen persoonlijke stijl kan samenstellen als een echte blikvanger. Zo zijn de veranda’s op Blokhutwinkel.nl in vele soorten en maten beschikbaar. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een aanbouw, vrijstaande of Lariks/Douglas veranda’s. Ook is het mogelijk om een veranda op maat te laten maken zodat hij perfect aan zal sluiten bij je woning. Dit wil zeggen dat voor iedere tuin wel een geschikte veranda is om je huis te verlengen en te genieten van alle voordelen die een veranda jou en je gezin kan bieden.

Blokhutwinkel

Meer over

Onderwerpen: 

Lees verder