8 juli 2020 door Amy Sprikkelman

Hoe zit het met je reisverzekering voor de zomervakantie van 2020?

De zomervakantie van de kinderen staat bijna voor de deur! De afgelopen maanden zijn er door het coronavirus veel vakanties geannuleerd en waren we vooral thuis. Maar nu zijn de regels flink versoepeld en kunnen we gelukkig weer op pad. Zelfs een vakantie naar het buitenland is mogelijk. Heb je al plannen gemaakt? In dit artikel vertellen we hoe het zit met je reisverzekering als je op vakantie gaat in Nederland of Europa.

Veilig op reis in Europa

Wil je op vakantie buiten Nederland? Dat kan! Veel Europese landen gaan van code oranje naar code geel. Dit betekent dat je veilig naar deze landen kan reizen, maar wel rekening moet houden met de maatregelen tegen corona. Is er een nieuwe uitbraak? Dan moet je zelf vervoer terug regelen. De Nederlandse overheid en je reisverzekeraar halen je namelijk niet terug. Dat komt omdat je vooraf al weet dat er een risico is. Tip: boek een pakketreis. In zo’n pakket combineer je verschillende onderdelen van je vakantie, zoals de reis en het verblijf. Door de ‘wet op de reisovereenkomst’ is de reisorganisatie wettelijk verplicht om je bij nood thuis te brengen als je een pakketreis hebt geboekt. Dat geeft een veilig gevoel.

Kom je in Europa in het ziekenhuis terecht, door corona of een andere ziekte of verwonding? Een basis zorgverzekering vergoedt de kosten van spoedeisende hulp in het buitenland. Wel goed om te weten: deze vergoeding is maximaal het in Nederland geldende tarief. Maar buitenlandse zorg is soms duurder. Dus heb je geen aanvullende zorgverzekering die dit bedrag dekt? Regel dit dan bij je reisverzekering.

Heb je een reisverzekering nodig in Nederland?

Het korte antwoord: ja! Want ook tijdens een vakantie in eigen land kan er wat kapot gaan of gestolen worden. Zo heb je een reisverzekering nodig voor je bagage als je geen buitenhuisdekking hebt bij je woonverzekering. En is het slim om een reisverzekering af te sluiten voor pechhulp als je nog geen aparte pechhulpverzekering hebt.

Voor vakanties naar het buitenland is de dekking van medische kosten belangrijk. Maar die kosten vallen gewoon onder je zorgverzekering als je in Nederland blijft. Toch is een reisverzekering verstandig. Want hoe voorzichtig je ook bent, er kan altijd wat gebeuren. En dan is het fijn als je je geen zorgen hoeft te maken over hoge kosten.

Je reis annuleren

Kan je reis niet doorgaan vanwege corona? Dan is het goed om te weten dat een annuleringsverzekering geen kosten meer vergoedt. Maar is er een andere annuleringsreden, bijvoorbeeld ziekte van een familielid of het verliezen van je baan? Dan kan je de verzekering nog steeds gebruiken.

Kies de beste reisverzekering voor jou

Met je reisverzekering ben je voor veel zaken verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan je bagage en schade aan je verblijf. Wist je dat er verschillen zijn tussen de premies en voorwaarden van reisverzekeringen? Bij Independer kan je eenvoudig reisverzekeringen vergelijken. Zo vind je snel de verzekering die het beste bij je past. Gevonden? Geniet van je vakantie!