Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

7 mei 2014

Hoed u voor de camera-kaart

Hallmark maakte een moederdagkaart met een minuscule camera erin. Bananasplit 2.0.

Met Google Glass zíe je tenminste nog dat iemand je filmt (of kan filmen). Met de Hidden Camera Card van kaartenfabrikant Hallmark zie je dat helemaal niet. Ze deden er een 'experiment' mee, om te zien hoe moeders reageren als ze een moederdagkaart van hun kinderen krijgen.

Een praktisch onzichtbaar camera-oogje in de kaart kijkt de moeders aan, en legt hun reacties vast. De beelden worden draadloos doorgestuurd naar een Hallmark-bestelbusje dat voor de deur geparkeerd staat. Daar worden de beelden opgevangen en gemonteerd.

De resultaten laten zich raden: veel emoties en weggepinkte tranen, in de beste tradities van reality tv. Zie: the making of van het experiment. (Of beter: the making of van de commercial, want de resultaten werden gebruikt voor een reclamefilmpje.)

Die camera-kaarten van Hallmark zijn niet in de handel, dus zó dramatisch is het allemaal nou ook weer niet. Maar, zo meldde het persbericht: "De Hidden Camera Card is in bruikleen beperkt beschikbaar voor redacties." Wijzelf hebben geen gebruik gemaakt van dat aanbod. Maar andere media kunnen er wél op in zijn gegaan. Dus tóch even goed checken, als je een moederdagkaart krijgt...