Home » Artikelen » Is je huisdier op vakantie ook verzekerd

Is je huisdier op vakantie ook verzekerd?

Door:

Amy Sprikkelman

De zomervakantie is begonnen! Gaan jullie nog op vakantie en gaat jullie huisdier mee? Amy van Independer vertelt je alles wat je moet weten over je meereizende huisdier(en) en je reisverzekering.

huisdier vakantie verzekering

Niet alleen je kind of jijzelf kunnen tijdens de vakantie in het ziekenhuis terecht komen, maar ook je meereizende hond, kat of paard. Erg vervelend natuurlijk. Maar vergoedt je doorlopende reisverzekering ook de behandeling van je huisdier in het buitenland?

Huisdier?

Als verzekeraars het hebben over een huisdier op vakantie, hebben ze het uitsluitend over honden, katten of paarden. Als het konijn van je zoon of dochter meegaat op vakantie, dan is die niet meeverzekerd op je doorlopende reisverzekering.

Dierenartskosten in het buitenland

Mocht het gebeuren dat je paard tijdens een strandwandeling zijn poot breekt of dat de Spaanse temperaturen iets teveel zijn geworden voor je hond, dan ga je naar de plaatselijke dierenarts. Veel verzekeraars vergoeden (een deel van) de medische kosten van je dierenvriend in het buitenland. Je moet hier wel verzekerd zijn voor de extra module ‘medische kosten’ van je doorlopende reisverzekering.

Maximaal bedrag

Verzekeraars vergoeden dierenartskosten tot een maximaal bedrag. Dit ligt vaak tussen de 150 en 350 euro per huisdier. Het kan dus zijn dat je zelf nog iets moet bijbetalen. In dit overzicht zie je hoeveel welke reisverzekeraar per huisdier vergoedt.

En bij overlijden van je huisdier?

Als je huisdier overlijdt vlak voor je vakantie, is het bij sommige reisverzekeraars mogelijk om je vakantie, of het restant ervan, te annuleren. Ze vergoeden dan (een deel van) de reissom. Wel onder beperkende voorwaarden. Overlijdt je huisdier een paar dagen voor vertrek of tijdens je vakantie? Dan heb je soms alleen recht op een vergoeding. Check voor vertrek nog even goed de polisvoorwaarden van je doorlopende reisverzekering.

Amy Sprikkelman

is werkzaam bij Independer. Als consumenten via Independer een financieel product afnemen, ontvangt Independer daarvoor een vergoeding van de bank of verzekeraar.

Meer over

Onderwerpen: 

Lees verder