Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

6 januari 1999 door Justine Pardoen

Jas van een potloodventer

Van januari 1999 tot april 2001 verzorgde Ouders Online elke woensdag een halve pagina over 'opvoeding' in het dagblad Trouw, geïnspireerd op datgene wat er die week bij Ouders Online was voorgevallen. Het onderstaande artikel maakt deel uit van die serie.

Heeft u wel eens een regenjas van een potloodventer in uw brievenbus gehad? Waarschijnlijk niet. En zeker niet na het overmaken van ƒ 35,- omdat u een jasje voor uw kind dacht te kopen. Toch overkwam dit onlangs een lezer van Ouders Online, die via een oneliner (vraag- en aanbod-advertentie) een speciaal soort jasje vroeg.

Er reageerde iemand die wel bereid was om het gewenste kledingstuk voor 35 gulden op te sturen. Met het hierboven genoemde resultaat. De politie in Groningen is inmiddels ingelicht.

Moraal: een web-site over ouderschap lijkt een intieme en veilige plek op het grote Internet, waar je je omgeven waant door integere collega-ouders. Maar het blijft een gewone site als alle andere, die voor iedereen toegankelijk is. Ook voor elektronische oplichters, virtuele hijgers en digitale dorpsgekken. Men dient altijd beducht te zijn voor de mogelijkheid dat er ongure types rondlopen.

P.S. (d.d. 1 december 2010) Oorspronkelijk stond in het bovenstaande stukje de naam van degene die die regenjas verstuurde (bedoeld om mensen te waarschuwen tegen zijn praktijken). Op verzoek van zijn moeder hebben we de naam verwijderd, omdat het om een persoon (destijds een kind) met een psychiatrische stoornis bleek te gaan.