Home » Artikelen » Je kind een beugel nodig zo regel je dit voor 2020

Je kind een beugel nodig? Zo regel je dit voor 2020

Door:

Amy Sprikkelman

Als je kind binnenkort een beugel nodig heeft, is het goed om even verder te lezen. Het komt namelijk steeds vaker voor dat zorgverzekeraars een wachttijd hebben. Vorig jaar was dit nog 29% van de zorgverzekeraars, maar vanaf 2020 is dit al 43% van alle verzekeraars. Dit gaat over 1 of meerdere pakketten die orthodontie dekt voor kinderen onder de 18 jaar. In de Datamonitor Zorgverzekering van Independer kun je zien wat de belangrijkste wijzigingen zijn.

Beugel zorgverzekering

Vaker wachten op vergoeding

In 2020 zullen vijf nieuwe pakketten een wachttijd hanteren, vaak bij uitgebreide pakketten. Maar wat betekent zo’n wachttijd precies? Een wachttijd betekent dat je het eerste jaar dat je bij een zorgverzekeraar verzekerd bent, geen gebruik mag maken van de verzekering. Dat klinkt een beetje gek, want waarom zou je een verzekering afsluiten als je er geen gebruik van mag maken? Door het eerste jaar premie te betalen zonder gebruik te maken van de verzekering, zijn we solidair aan elkaar en zorgen we ervoor dat de premie niet nog verder stijgt.

Dit is alleen geldig voor een uitgebreid pakket. De kosten voor een beugel zijn gemiddeld tussen de 2000 en 3000 euro voor 2 á 3 jaar. Voor een kleinere aanvullende verzekering voor een beugel van bijvoorbeeld 500 euro, geldt meestal geen wachttijd.

Moet je zoon of dochter binnenkort een beugel? Dan is het verstandig om daar rekening mee te houden bij het vergelijken en afsluiten van je zorgverzekering voor 2020. Bekijk goed of er een wachttijd is bij de verzekeraar en de overige voorwaarden.

Vergelijk je zorgverzekering

Naast dat je goed moet kijken naar de orthodontie van je kind en je daar goed aanvullend voor moet verzekeren, is het ook handig te kijken of je zorgverzekering nog wel aansluit van de wensen van jou en je kind. Want heb je die fysiotherapie nog wel nodig volgend jaar of gaat het juist wel weer goed met je nek?
Kinderen tot en met 18 jaar zijn zonder extra kosten meeverzekerd op de polis van één van de ouders. Dus handig om daarin te kiezen voor de meest aanvullende verzekering. Nog niet gekeken? Je kan nog tot en met 31 december zorgverzekeringen vergelijken.

Amy Sprikkelman

werkt bij Independer. Als consumenten via Independer een financieel product afnemen, ontvangt Independer daarvoor een vergoeding van de bank of verzekeraar.

Meer over

Leeftijden: 

Onderwerpen: 

Lees verder