Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

11 maart 2020

Je kind in z'n kracht + winactie!

Je kind in z’n kracht is zo’n boek dat iedere ouder in de boekenkast moet hebben staan. En niet om urenlang in te zitten lezen, nee, dit is een boek om te doen! Samen met je kind.

Quality time

Je kind in z’n kracht nodigt je uit om elke dag een uniek moment met je kind te hebben. We zien onze kinderen dagelijks, we leren ze kennen, we moeten om ze lachen en huilen. Maar vaak vliegen de dagen aan ons voorbij en mis je soms het échte contact. In dit boek vind je meer dan 50 vragen die je elke dag aan je kind kunt stellen. Laagdrempelige vragen die ervoor zorgen dat je op een andere manier in gesprek komt met je kind over hoe hij de wereld ziet. Prachtig! Voor we verder gaan, geven we je vast goed nieuws: we mogen een exemplaar van Je kind in z’n kracht weggeven! De winactie is gesloten.

Vanaf 2 jaar

Je kunt dit boek al gebruiken vanaf het moment dat je kindje 2 jaar is. Soms zelfs al eerder: de belangrijkste voorwaarde is dat je kind al wat kan praten en de vragen begrijpt die jij hem stelt. Je stimuleert je kind ook door vragen te stellen waar hij over na moet denken, een belangrijk onderdeel in zijn ontwikkeling! Niet alle vragen zijn passend bij alle leeftijden. Toch is het leuk om te kijken welke antwoorden je kind geeft. Zo kregen wij al een mooi antwoord  op de vraag ‘Wat vond je vandaag het leukste?’ van peuter Novi: ‘mijn papa!’. Dan smelt je toch?

Moeilijke vragen bewaar je voor als je kind wat ouder is. We geven je vast een voorproefje van het soort vragen die erin staan:

  • Heb je vandaag gelachen? (zo ja, waar moest je om lachen?)
  • Heb je vandaag iets nieuws geleerd? 
  • Heb je vandaag iemand geholpen?(zo ja, waarmee? Wat voor gevoel gaf dit jou?)

Elke dag

Je kind verandert continu, dus hij krijgt steeds nieuwe beelden over de wereld, zichzelf en anderen. Hij leert steeds meer over zijn eigen emoties en vormt meer een eigen mening. Daarom kun je dezelfde vragen blijven stellen. Het is een leuke manier om meer te leren over je kind en het versterkt jullie band. Maak er een vast moment van waar jullie de dag met elkaar bespreken aan de hand van een of twee vragen uit het boek. Bijvoorbeeld als onderdeel van het bedtijdritueel om de dag fijn en rustig af te sluiten. Extra leuk: achterin het boek is er veel ruimte voor notities, waar je kan aangeven welke vraag je hebt gesteld op welke datum en wat het antwoord van je kind was. Super leuk voor later!

De winactie is gesloten. Als je hem niet hebt gewonnen, kunnen we iedere ouder aanraden om er eentje aan te schaffen. Je bestelt hem hier online voor maar €16,-!

Lees ook: