14 februari 2020

Leuke indoortips met kinderen

Het is niet nodig om de regen te trotseren als je even met je kind eropuit wilt, want er zijn genoeg plekken waar je veel indoorplezier kunt beleven.

Als het droog is, is het heerlijk om samen een boswandeling te maken en kunnen je kids hun energie kwijt in een natuurspeeltuin of kinderboerderij. Maar de laatste tijd hebben we niet zoveel geluk met de winterzon. Gelukkig hebben we hier genoeg onwijs leuke indoortips met kinderen voor een leuk uitje.


Indoortips op regenachtige dagen

Komen de muren ondertussen een beetje op je af? Ziet je huis eruit alsof er een orkaan doorheen is gegaan omdat je kinderen hun energie uitleven op jouw interieur? De koude en regenachtige wintertijd kan soms best zwaar zijn, zeker omdat je soms echt niet weet wat je met je kids kunt gaan doen. Ouders Online to the rescue, want wij hebben hier ontzettend leuke indoortips voor regenachtige dagen. Trouwens, sommige tips zijn zo leuk dat ze ook op zonnige dagen een prima uitje zijn. Maar voordat we aan de concrete tips beginnen, onderstaand nog wat algemene indoortips die je altijd wel ergens in de buurt kunt vinden. Leuke plekken voor indoorplezier die overal in Nederland zijn:

  • Musea: denk bij musea niet meteen aan schilderijen kijken in het Rijksmuseum, want er zijn veel meer varianten erop! Zoek eens naar leuke musea bij je in de buurt en laat je verrassen door alle mogelijkheden. Er zijn steeds meer kindermusea die zich in hun aanbod dus richten op kinderen door middel van interactief spelen en ontdekken.
  • Indoor speeltuinen: landelijk verspreid zijn er talloze indoor speeltuinen, de ene nog groter dan de ander. Een ideale plek voor je kinderen om rond te rennen en te klimmen en voor jou om even te rusten.
  • Zwemmen: zwemmen kan natuurlijk ook prima als activiteit. Heerlijk dobberen in een verwarmd bad. Zwemmen kan in een lokaal zwembad, maar je kunt ook naar een subtropisch zwembad gaan. Denk aan De Huttenheugte in Dalen, Aque Mundo in Park Zandvoort, De Eemhof inZeewolde of Het Heijerbos in Heijen. Ook in Slagharen, Ouddorp en Wassenaar (Duinrell) zit een subtropisch zwembad. Bekijk hier het overzicht van alle subtropische zwembaden.
  • Bioscoop: een bioscoopje pakken is natuurlijk ook een super leuke activiteit waarbij je lekker warm en droog blijft. Voor kinderen is naar de bioscoop gaan echt een feestje.
  • Indoor skieën: ook altijd een succes in de winter: indoor skieën of snowboarden! Heb je meteen het gevoel dat je op vakantie bent!

Concrete indoortips voor kinderen

Onderstaand wat pareltjes van indoortips om naartoe te gaan met je kinderen.

Ontdekhoek

Ken je De Ontdekhoek al? Dit is een enorme werkplaats waar kinderen vanaf 4 tot 14 jaar van alles kunnen leren op een ontzettend leuke manier. De keuze is reuze als het gaat om de activiteiten die kinderen kunnen kiezen. Van chips maken van aardappelen, tot oldskool foto’s van een filmrolletje ontwikkelen, zeilbootjes maken of lekker ruikende zeepjes maken. Het resultaat is uren van plezier voor je kinderen. Leuk voor jongens en meisjes! De Ontdekhoek heeft 4 locaties door Nederland: Harderwijk, Lelystad, Leeuwarden, Hoogeveen, Rotterdam en Zwolle.

Leer de aarde kennen in het Geofort

In het Geofort kun je de GeoExperience doen, waarbij je alles leert over het leven op onze aarde, zoals navigatie, klimaat en big data. Je kunt interactief aan de slag met hoe DNA eigenlijk werkt, ervaren hoe een aardbeving voelt of zelf bergen maken in de interactieve zandbak. In het Geofort worden alle zintuigen geprikkeld én de nieuwsgierigheid van kinderen gestimuleerd. Je vindt het Geofort tussen Utrecht en Den Bosch.

Nationaal Militair Museum

Menig kinderhart zal sneller kloppen in het Nationaal Militair Museum. Een plek waar kinderen kennis maken met onze 5000 jaar aan militaire geschiedenis. Van ridders uit 50-12 voor Christus tot topstukken uit de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis. Ook tanks en wapens zijn vertegenwoordigd. Er is niet alleen veel te zien, er is ook veel te doen! Zoals door middel van spellen erachter komen wat krijgsmacht nu precies betekent, of een spannende tour door de tweede wereldoorlog. Het Nationaal Militair Museum is gevestigd in Soest, op de voormalige Vliegbasis. 

Spoorwegmuseum

Is je woonkamer geregeld veranderd in een indrukwekkend spoornetwerk? Misschien vindt je kind het dan wel leuk om een bezoekje te brengen aan het Spoorwegmuseum. Dit museum ziet eruit als een levensecht station, dat begint natuurlijk al goed. Naast treintjes kijken is er nog veel meer te beleven. Wat dacht je van theater, leuke tentoonstellingen, evenementen en attracties waarvan je hart sneller gaat kloppen. Natuurlijk valt er ook nog wat te leren, dus heb je er ook meteen een educatief uitje van gemaakt. Het Spoorwegmuseum is in Utrecht.

Trampoline springen

Moeten je kinderen hard nodig wat energie kwijt? Deze indoortip met kinderen is dan perfect: indoor trampoline springen in een enorme hal! Wil je lekker vrij trampoline springen dan is het wel verstandig van te voren een ticket te boeken. Behalve vrij trampoline springen, kun je daar ook lessen volgen, leer springen als de beste op de jumpschool! Op deze school leer je de meest stoere jumps, stunts en trucjes. Wil je een keer met je kleintje van 1,5 tot 6 jaar gaan jumpen? Ga dan naar de minijump. Jump XL zit door heel Nederland. Bekijk op de website of er locaties bij je in de buurt zijn.

Klimmen in de klimhal

Wanneer het weer het niet toelaat om in bomen te klimmen, kun je jouw kind zeker een plezier doen door hem mee te nemen naar een professionele klimhal. Hier kan je kind leren klimmen, grenzen verleggen en zijn of haar skills verbeteren. Door heel Nederland kun je klimhallen vinden, dus waarschijnlijk zit er vast wel eentje bij jou in de buurt!

Filmpje pakken in bioscopen met effecten

Een filmpje pakken in bijvoorbeeld sommige Pathé bioscopen is echt film kijken 2.0. Sommige films en zalen hebben de mogelijk voor bijvoorbeeld IMAX of 4DX. Daardoor wordt het een ware beleving waarin je echt het gevoel hebt dat je in de film zit. Je ziet niet alleen de avonturen, je voelt het ook. Je voelt de wind, de hitte van het vuur en ziet alles in ultrascherpe kwaliteit. Zeker weten dat het een keer waard is dit mee te maken. Als is het maar bij een tekenfilm! Bekijk goed op de website van Pathé welke films IMAX of 4DX ondersteunen!

Heb jij nog een leuke indoortip voor kinderen? Laat het ons en andere ouders weten in de reacties hieronder!