Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

30 april 2019

Multivitamines als aanvulling op dagelijkse voeding

Als ouder ben je vaak bezig met wat het beste is voor de kinderen. Op tijd naar bed, gezond eten, we doen er zoveel mogelijk aan om ervoor te zorgen dat ze sterk en gezond blijven. Maar door alle drukte die het ‘managen’ van een gezin met zich mee brengt, vergeten we weleens om ook goed voor onszelf te zorgen.

Met name het dagelijks binnenkrijgen van voldoende vitamines en mineralen schiet er wel eens bij in. Dit is zonde, want met een tekort aan deze belangrijke voedingsstoffen loop je kans om verschillende gezondheidsvoordelen mis te lopen!

Vitamines en mineralen

Vitamines en mineralen dragen onder meer bij aan een goede weerstand, het behoud van vitaliteit, een goede gemoedstoestand en een energiek gevoel. Het is belangrijk om er voldoende van binnen te krijgen en dit ook iedere dag te herhalen. Op deze manier blijft de aanwezigheid van voedingsstoffen op hetzelfde niveau. Alleen door iedere dag voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen, krijg je meer energie en een betere weerstand.

Groenteadvies 250 gram per dag

Met name groenten en fruit zijn rijk aan vitamines en mineralen, maar ook aan voedingsvezels die belangrijk zijn voor de normale werking van de darmen. Volwassenen worden door het Voedingscentrum aangeraden om dagelijks 250 gram groenten en 2 porties fruit te eten en dat kan best een uitdaging zijn! Dagelijkse hulp van een multivitamine supplement kan net dat beetje extra vitamines en mineralen geven die je per dag niet binnen krijgt door te weinig groente of fruit te eten.

Wat zijn multivitamine supplementen?

Om antwoord te kunnen geven op de vraag of het slikken van een multivitamine zinvol is, is het belangrijk om eerst te weten wat multivitamine supplementen, oftewel multivitamines zijn. Multivitamines zijn supplementen die verschillende vitamines, mineralen en soms ook kruiden en andere stoffen bevatten. Je kunt het zien als een ‘voedingsverzekering’. Op de gebieden waar je dagelijkse voeding tekortschiet, helpt het om steun te krijgen van een multivitamine om je lichaam te voorzien van de voedingsstoffen die je iedere dag opnieuw nodig hebt om optimaal te functioneren.

Belang van kwaliteit, vitaminesperpost.nl

vitamines per postEr zijn heel veel verschillende merken en soorten multivitamines. Bij het kiezen van een multivitamine is het van belang dat je kiest voor een supplement van goede kwaliteit. Sommige, vaak goedkope, supplementen kunnen niet-actieve of niet goed opneembare vormen van vitamines bevatten. Net als bij veel andere producten geldt ook bij multivitamines: ‘goedkoop is duurkoop’. Multivitamine Plus van vitaminesperpost.nl is een vegetarisch kwaliteitssupplement dat 44 verschillende vitamines, mineralen, kruiden en andere actieve stoffen bevat, waaronder:

  • Natuurlijk bètacaroteen, dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A
  • De vitamines B1, B2, B3, B6, B8, B11, B12, C, D en E
  • De mineralen calcium, magnesium en kalium
  • De spoorelementen jodium, zink, selenium, koper, mangaan, chroom en molybdeen
  • De algen chlorella en spirulina
  • De kruiden panax ginseng en groene thee
  • De enzymen pepsine, lipase, amylase, papaïne, bromelaïne

Geen vervanging voor gezond eetpatroon

Uiteraard vormt een multivitamine geen vervanging voor een gezond eetpatroon en zijn voldoende beweging, ontspanning en slaap eveneens belangrijk om fit te blijven. Wel kan een multivitamine je op een eenvoudige manier net dat steuntje in de rug geven!

Bekijk ook eens de andere voedingsupplementen van Vitaminesperpost.nl

Lees ook: