Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

27 november 2012

Nationale Ouderavond 2012 - Video's

Op 27 november vond de Nationale Ouderavond plaats, over 'jongeren en sociale media'. Heeft u 'm gemist? Hier kunt u de belangrijkste onderdelen alsnog bekijken.

Interactief theater - 37 minuten

nationale-ouderavond-2012-theater400x268.jpg

Presentatie Justine Pardoen - 24 minuten

nationale-ouderavond-2012-pardoen400x287.jpg

Paneldiscussie - 33 minuten

nationale-ouderavond-2012-panel400x268.jpg

Deelnemers

Justine Pardoen is hoofdredacteur van Ouders Online, en gespecialiseerd in kinderen en media. Samen met Remco Pijpers zette ze de stichting Mijn Kind Online op. Daarnaast is ze hoofdredacteur van Mediaopvoeding.nl (een gratis vraagbaak voor ouders en professionals) en lid van de adviescommissie van het NICAM (Kijkwijzer). Ze schrijft boeken en artikelen, en spreekt voor ouders, docenten en jeugdprofessionals. Haar laatste boek verscheen afgelopen week: Focus! - Over sociale media als de grote afleider.

Tony van Rooij is onderzoeker bij onderzoeksbureau IVO. Hij studeerde klinische psychologie, gezondheidspsychologie en bedrijfskunde. Sinds 2005 is hij betrokken bij het landelijke 'Monitor Onderzoek Internet en Jongeren', en projecten op het gebied van nieuwe gedragsverslavingen. In 2011 promoveerde hij op een onderzoek naar online-gameverslaving.

Gerjanne Dirksen is oprichter van het BCL Instituut. Vanaf 2003 bestudeert ze de werking van het brein bij leren. En vooral: hoe die kennis te vertalen is naar de praktijk van leren, veranderen, en onderwijs. Voorheen was zij management consultant en trainer. Boeken: Breinlink voor ouders en Je kind helpen leren.

Marina van der Wal is dé puberexpert van Nederland (al twijfelen haar zoons daar regelmatig aan) en een veelgevraagd spreker. Ze verleende haar medewerking aan tal van ouderavonden en opvoeddebatten over opvoeden, ouders en pubers. In maart van dit jaar verscheen haar boek Het enige echte eerlijke puberopvoedboek (dat ze samen schreef met Jan Dijkgraaf). Bij het grote publiek is ze bekend als de vaste opvoeddeskundige bij RTL Koffietijd. Daarnaast schuift ze regelmatig aan bij 'Dit is de Dag' op Radio1.

Prof. dr. Jeroen Jansz is verbonden aan de Afdeling Media en Communicatie van de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij onder andere onderzoek doet naar games en andere interactieve entertainment-media. Hij publiceerde onder andere over de aantrekkingskracht van games op jongens, en hoe ouders omgaan met conflicten over gaming. Zijn meest recente onderzoek gaat over het mediagebruik van jongeren en hoe creatief ze daarmee kunnen zijn. Jansz is psycholoog en vader van twee puberzonen.

PlayBack maakt interactief, herkenbaar en actueel theater voor jongeren, over thema's die voor hen belangrijk zijn. Meer informatie: www.tgplayback.nl.

Organisatie

  • Mediawijzer.net
  • Beeld en Geluid
  • Vodafone
  • Mijn Kind Online
  • J/M voor Ouders
  • Ouders Online