10 september 2012

Nieuws - Gezamenlijk gezag geweigerd vanwege Facebook

Een vader die gezag wilde aanvragen voor zijn kind, werd dat geweigerd vanwege berichten die hij had gepubliceerd op zijn besloten (!) Facebook-pagina.

Alles wat je publiceert kan tegen je gebruikt worden. Zelfs wanneer je het op een besloten pagina zet. Dat overkwam een vader die gezamenlijk gezag wilde aanvragen voor zijn kind. De moeder, die eenhoofdig gezag had, weigerde het gezag te delen en kwam met berichten die de vader over haar had geschreven op zijn Facebook-pagina.

Erg schokkend waren de berichten niet ("Vragen hoe het gaat met me kind. Jullie raden het al helemaal geen reactie. Ik zou de andere ouder NOOIT in onzekerheid laten zitten over zijn welzijn", en: "Als alles achter de rug is, zal ik alles vertellen, echt ALLES"), maar desondanks vond de rechter die tekstjes negatief genoeg om het gezamenlijk gezag te weigeren.

Ook moeders kunnen trouwens de klos zijn. In een andere zaak werd een moeder tot een werkstraf en het betalen van een schadevergoeding veroordeeld omdat ze op haar besloten Hyves-pagina over de vader van haar kind had geschreven: "Ik moet mijn kind meegeven aan een pedo".

Bron: Jurofoon Juridisch Nieuws, 23 augustus 2012